Специално предложение:

Всеки клиент, който до 15 февруари 2009 г. открие депозит и внесе сума:

* над 100 000 лв. или равностойността им в евро, получава подарък - 1 златно кюлче от 2,5 грама (Роза);

* от 50 000 лв. до 99 999.99 лв. или равностойността им в евро, получава подарък - 1 сребърно кюлче (Леопард) от колекцията Icon Skins от 10 г.

Характеристики на депозита:

* срок – 3 месеца;

* лихва – 9.75% на годишна база;

* валута – лева, евро;

* за физически и юридически лица;

* без минимална сума за откриване;

* възможност за довнасяне по всяко време.

Правила на промоционалната оферта по „Златен депозит” и предоставяне на подарък

Коментари

 1. ПК
  "Честно да ви кажа,при тези спредове м/у курс купува и продава по валутите,които имате в банковите си салони,ми е трудно да приема ,че се стремите да сте конкурентни......."
  Хей, Пешко - много добре помня как се оплакваше за едни 100 долара - че имали комисионна, че курса бил висок - ами нали това искаш да правят печалби - не оборот...и кои са точно Фактите, че не схващам друго освен мнения и манипулации в този блог

 2. Истината не винаги е приятна,но тя трябва да се приема такава каквато е ! И да се върви напред.А в случая аз само констатирам Факти.

 3. Мисля че ПИБ проявява голяма толерантност към Пешо Караиванов. Ако беше моят сайт до сега да е баннат.

 4. Уауууу...... и днес спад в цената на акциите с 8.5% до момента и цена 1.17 продава !
  И според Вас това е нормално?И е следствие на конюнктурата само? Съмнявам се !

 5. Г-н Караиванов,
  мислим,че отговорихме вече изчерпателно на въпросите ви.
  Екип на ПИБ

 6. Да бе Пешо - прав си, ПИБ са виновни за финасовата криза - за спада на борсата - за провителството - за газта - за дъжда ........

 7. Петре стига си повтарял това което са те подучили да говориш - свиване на потреблението - бла бла 97, хайде че омръзна
  Пак да нопомним, че за разлика от долните примери - ПИБ е само с 15% фрии флоут
  http://banks.dir.bg/2009/01/28/news3915708.html

  Как се справят майките на българските банки
  Profit.BG - 28 Януари 2009, 06:53
  В средата на настоящия месец международната рейтингова агенция Moody's Investors Service понижи кредитната перспектива на българската банкова система от стабилна на отрицателна. Понижението отразява очакванията на Moody's за фундаменталните кредитни условия в българската банкова система в следващите 12 до 18 месеца.
  Повечето банки, опериращи на българския пазар, са собственост на чужди кредитни институции. Стабилното състояние на местните банки до голяма степен зависи от това как се справят тези чужди банки майки в условията на финансова и кредитна криза напоследък.
  УниКредит Булбанк е най-голямата българска банка по активи. Тя е собственост на италианската UniCredit,която през миналата седмица предупреди, че има явен риск световната кредитна криза да обхване Източна Европа и всичко е в ръцете на международните банки, за да бъде избегнато подобно развитие.
  Италианската банка, която е с най-силни позиции в развиващите се европейски държави, съобщи, че продължава ангажимента си да финансира своите подразделенията в тези страни и ще продължи да отпуска кредити на компании и физически лица.
  Главният изпълнителен директор на UniCredit направи обратен завой в политиката си през октомври, слагайки начало на увеличението на капитала на италианската банка с 6.6 млрд. евро. В операцията е включено и издаването на права за закупуването на акции на стойност 3 млрд. евро.
  Интересът на акционерите към емисията обаче е нисък и вместо това банката вероятно ще трябва да прибегне до продажбата на конвертируеми облигации на отбрана група инвеститори.
  Банката продаваше акциите на цена от 3.083 евро за брой в края на миналата седмица, което беше с 56% над пазарната им стойност за момента. Банката е подготвила група от нови и съществуващи акционери, които да закупят останалите акции под формата на облигации, които могат да се конвертират в акции и носят лихва.
  Банка ДСК е втората най-голяма банка у нас. Тя е собственост на най-голямата унгарска банка - ОТР, която е и една от водещите финансови институции в страните от Централна и Източна Европа.
  Финансовата криза и утежнената икономическа ситуация в Унгария безспорно дават своето негативно отражение и върху унгарската финансова институция. Страната получи помощ от МВФ за справяне с финансовата криза.
  През последните месеци се повишиха спекулациите, че ОТР ще има нужда от свеж капитал, за да повиши ликвидността си. В началото на декември миналата година, тя дори бе спрягана за потенциална цел за придобиване от най-голямата руска банка - Sberbank.
  Към момента акциите на ОТР не достигат дори 60% от счетоводната им стойност, което прави финансовата институция потенциален таргет за опити за поглъщане.
  Компанията набира необходимите й средства посредством издаването на облигационни емисии, въпреки нееднократните уверения от страна на ръководството й, че няма ликвидни проблеми.
  Последната облигационна емисия на компанията бе в размер на 10 млрд. форинта (34.7 млн. евро), осъществено през изминалата седмица.
  За месеца акциите на унгарската банка са се понижили с над 20%, като за последната една година спада възлиза на 69.7%. Към момента при цена от около 2 250 форинта, те са изключително близко до най-ниската им за последната една година стойност от 2 180 форнита.
  Поевтиняването на акциите допринася за това компанията да се търгува при изключително привлекателни финансови съотношения, като прогнозираното за 2009 година съотношение цена-печалба възлиза на 3.2, а за следващата година - 2.9.
  Безспорно можем да кажем, че Банка ДСК е перлата в короната на унгарската банка и звеното, което съдейства за внасяне на известна стабилност във финансовите й резултати.
  Активите на българската финансова институция, собственост на унгарската компания, са се повишили с 16.5% на годишна база за третото тримесечие до ниво от 1.09 трлн. форинта (4.08 млрд. евро).
  Това прави българската финансова институция най-голямото по размер активи чуждестранно звено на унгарската банка, изпреварвайки украинското с активи на стойност 836 млрд. форинта.
  Сред собствениците на български банки за момента най-засегнати са кредитните институции в южната ни съседка Гърция.
  В началото на тази година стана ясно, че гръцките банки масово ще набират свеж капитал. Гръцкото правителство обеща да отпусне 28 млрд. евро на местните банки, за да поддържа финансирането в икономиката.
  Схемата предлага капиталови инжекции посредством продажбата на привилегировани акции на държавата, гаранции за издаването на дълг от страна на банките и ликвидна подкрепа посредством специални правителствени облигации.
  Други гръцки банки, между които EFG Eurobank, Piraeus Bank и Alpha Bank, също насрочиха събрания на акционерите през януари, за да търсят одобрението за издаването на привилегировани акции, които да бъдат продадени на държавата.
  Най-голямата гръцка банка National Bank of Greece (NBG), която в България е собственик на Обединена Българска Банка (ОББ), получи в четвъртък одобрението на акционерите си за издаването на привилегировани акции на стойност 350 млн. евро, които да бъдат продадени на държавата.
  Капиталовата адекватност на NBG е сред десетте най-високи в Европа и не е имало нужда банката да набира повече средства, е заявил главният изпълнителен директор на банката Такис Арапоглу пред акционерите.
  Преди две седмици Alpha Bank и EFG Eurobank получиха одобрение от акционерите си да увеличат капитала си с по 950 млн. евро като част от държавния плана в подкрепа на ликвидността.
  Акционерите на EFG Eurobank, която е втората най-голяма банка в Гърция, а в България притежава Пощенска банка (с юридическо име Юробанк И Еф Джи България АД) одобриха план за продажбата на 345.5 млн. акции без право на глас на правителството на цена от 2.75 евро всяка. Акциите на EFG Eurobank загубиха 76% от стойността си през 2008 г.
  От своя страна акционерите на Alpha Bank, която е третата най-голяма банка в южната ни съседка и има 120 клона у нас, се съгласиха да се откажат от техните права за закупуване на акции и одобриха издаването на до 250 млн. привилегировани акции, които да бъдат продадени на правителството на цена не по висока от 4.7 евро за брой. Банката загуби 73% от пазарната си капитализация през миналата година.
  Акциите на белгийската финансова група KBC , която в България е собственик на Стопанска и инвестиционна банка (СИБанк) се оскъпиха значително на 22 януари, след като стана ясно, че банката получава инжекция в размер на 2 млрд. евро от белгийското правителство.
  Акциите на банката скочиха с 52% същия ден след като преди това бяха се обезценили с 63% в предходните четири сесии, тъй като финансовата институция изпитваше остра нужда от свежи средства.

 8. хе, как ги плащат лихвите по депозити? по тъп въпрос не съм чул - миналата седмица взех кредит от тях на 15%, верно скъпо - ама кредитират... другаде ни ми дадоха и да питам за кредит - няма да цитирам банки

 9. Петре, достатъчно сме обсъждали темата във форума, няма ли да престанеш!

 10. Едва днес се сетих за поста си тук и реших да видя да ли сте ми отговорили. Приятно съм изненадан от бързият Ви отговор.Което Ви прави чест.Но дискусията ни като,че ли се опитвате да я пренесете в друга плоскост и някак си ми отговаряте по-скоро като политици, а не като банкери.На някои от въпросите.
  1.Винаги се правят сравнения.Именно и за това има и Сравнителен Анализ.А хората така сме устроени,че търсим винаги модели на повторение.
  Разбира се,че разлики между '96-'97г. и сега има,но има и много прилики най-вече на макроикономическо и политическо ниво.А те са:
  -Социалистическо правителство
  -Огромен вътрешен дълг
  -Дефицит по текущата сметка
  -Високи лихви на фона на световните
  Има и съществени макроикономически разлики като:
  -Валутен борд - сега
  -Експанзия в кредитирането НО и задлъжнялостта на населението - сега
  -Доста по-ниска инфлация сега в сравнение преди 12г.
  -Бюджетния излишък е факт,но той е изкуствено заложен при създаването на бюджета и това го прави вреден.Защото създава условия за безконтролно харчене на държавни пари при съмнителни и с голяма степен на вероятност корупционни намерения.Това означава,че от данъкоплатците са взети повече средства от колкото е трябвало.Така,че това е една доста спорна тема - ползата от бюджетен излишък.
  2.Разбира се че съм прав,че има свиване на кредитирането.Но за мен по притиснителното е защо успередно с това има нарастване на лихвите по депозититите? За да се предлага по-висока лихва по депозити има само 2 основни причини
  -Или липса на свеж ресурс и остра нужда от него
  -Или нарастване на инфлацията
  Тъй като в момента сме в период на свито потребление и спад в цените на стоките, а се отчита и дефлация,значи варианта с инфлацията отпада.
  Е обяснете ми как при рязко намалено кредитиране,успявате да повишите доходността от лихвите по депозити?
  Това може да стане само за сметка на съкращаване на други разходи като затваряне на клонове и съкращаване на персонал, а от там и съкращаване на разходи за консумативи и др.
  3.Говорите за компенсации от други приходи от операци,такси и комисионни, но нима те също не са намалели в условията на спад в икономическат и деловата активност и свиване на потреблението и продажбите? Честно да ви кажа,при тези спредове м/курс купува и продава по валутите,които имате в банковите си салони,ми е трудно да приема ,че се стремите да сте конкурентни.
  4.Конюнктурата на банковия пазар в България следва да се раздели на български банки каквато е Вашата и представителства на чужди банки с офиси и клонова мрежа.Разликата е огромна.Не смятам да навлизаме в спорове по този въпрос, но се надявам и вярвам,че ме разбирате върху какво акцентирам.
  5.Бяхте твърде лаконични по въпроса за срива в цената на акциите на ПИБ. Обяснението,че и всички останали падат не е сериозно,макар и тенденцията наистина да е такава.Но става въпрос за акциите на ПИБ , а не за акциите на Х или Z компания.Само от началото на 2009г. до днес кциите на ПИБ паднаха с над 50% , а не е изтекъл и 1 календарен месец.Много малко публични компании "постигнаха" това.А анализирайки пазара едва ли спада ще приключи скоро,в случай че не заемете ясна позиция.Да отправите ясно послание към клиентите и инвеститорите и не посочите конкретните причини за тази негативна тенденция.

  Всичко това го приемете като градивна критика.Защото колкото по-бързо видите и осъзнаете проблемите и не ги криете,толкова по-бързо ще се справите с тях.И Ви пожелавам най-искрено , да се справите с всички проблеми произтичащи от глобалната финансова криза и нейните последици.

Коментирай