Специално предложение:

Всеки клиент, който до 15 февруари 2009 г. открие депозит и внесе сума:

* над 100 000 лв. или равностойността им в евро, получава подарък - 1 златно кюлче от 2,5 грама (Роза);

* от 50 000 лв. до 99 999.99 лв. или равностойността им в евро, получава подарък - 1 сребърно кюлче (Леопард) от колекцията Icon Skins от 10 г.

Характеристики на депозита:

* срок – 3 месеца;

* лихва – 9.75% на годишна база;

* валута – лева, евро;

* за физически и юридически лица;

* без минимална сума за откриване;

* възможност за довнасяне по всяко време.

Правила на промоционалната оферта по „Златен депозит” и предоставяне на подарък

Коментари

  1. Миналата седмица бях в офис народно събрание и исках да си издам кредитна карта. Днес вече я имам, а това за което ви пиша е актуалната ви оферта за Златен депозит. В първия момент реших че има някакъв трик с тая лихва 9.75% годишно за евро. Рагледах в сайта ви - много добър продукт, защитен от фонда за влоговете. Утре със сигурност отивам да спечеля едно златно кюлче. евала!

  2. @ Иван
    След като имате открита сметка за "Златен депозит", дори със символична сума, можете да ползвате IBAN-а за получаване на преводи. Довнасяне е възможно по всяко време без да нарушавате условията по депозита. Тоест можете да нареждате към сметката в ПИБ от всяка банка, като не е нужно да минавате през кеш. Ако правите преводи в лева преди 9.30 ч. сутрин по БИСЕРА, сметката на бенефициента се заверява същия ден, а по РИНГС превода отнема 1 час срещу съответната такса от тарифата на банката наредител. За преводи в евро - транзакцията отнема от 2 до 5 работни дни с по-висока такса, зависи от условията при нареждане.
    Поздрави,
    Екип на ПИБ

  3. Здравейте,
    Как най-лесно да си открия "Златен депозит" в ПИБ, ако сумата в момента е в разплащ. сметка в друга банка?

    Традиционният начин е следният: ходя до другата банка, за да дам предварително заявление за телене. На другия ден ходя пак, за да изтегля парите на каса. На края ги нося на ръка до клон на ПИБ.

    А може ли по-просто, ето така: Ходя до ПИБ и откривам депозита за символична сума. След 1 час правя online превод чрез Интернет банкирането на другата банка към депозитната сметка в ПИБ и готово (е, лишавам се от 1 ден лихва).

    С други думи въпросът е: Как се ДОвнася сума по "Златен депозит"? Необходимо ли е посещение на клон на ПИБ или банков превод към IBAN-а на депозита е достатъчен?

  4. @ Ne_chatkam Всички лихви са обявени на годишна база. При "Свободен депозит" среднтата годишна лихва е 8.06% (средно аритметична лихва за 12те периода) с възможност за теглене по всяко време, "Сериозен депозит" с годишна лихва 9% и 4.5% за срока на депозита - 6 месеца. "Златен депозит" 9.75% годишна лихва и 2.4375% за срока на депозита - 3 месеца. Последната ни оферта за "Златен депозит" е с най-добра доходност за период от 3 месеца, след което може да бъде подновен с актуален продукт. Поздрави, Екип на ПИБ

  5. @ Дани Всички депозити, които ПИБ понастоящем, предлага са гарантирани от ФГВБ, включително най-актуалното ни предложение „Златен депозит”. Като специално условие е лихвите по депозита да бъдат публично обявени, така че всички наши депозити са включени в ФГВБ. Индивидуално договорени лихвени условия (персонални промоции) се изключват от фонда за гарантиране. ФГВБ не гарантира при „предоставени привилегировани лихвени условия, които са в отклонение от обявените от банката условия, които тя е длъжна да прилага към своите вложители , то тогава целия влог (депозираната сума и лихвите по нея) няма да бъде защитен. Във всички останали случаи освен наличностите по всичките Ви банкови сметки в размер до 100 000 лв плюс дължимите лихви от ПИБ към момента са гарантирани. Поздрави. Екип на ПИБ

  6. Пешо,
    аз не съм мислел, че пресконференцията ще промени отчетите! Ако така си ме разбрал, то погрешно си ме разбрал!
    Относно доверието:
    1. Не мисля, че някой е загубил доверието си към ПИБ! Ако има недоверие, то е изобщо към банковата система и е предизвикано от това, което се случва по света!
    2. Пресконференцията според мен може да доведе и до обратния ефект, а не до този за който ти говориш! На принципа "крадецът вика "Дръжте крадеца!"", тя може да доведе до недоверие, а не до доверие!

    Затова по-добре не съветвай банката какво да прави! Който няма доверие в ПИБ има избора какво да прави с парите си или с акциите си, или с каквото там било. Тези, които имаме, предпочитаме такива като теб да си мълчат и да не "разлайват кучетата" без причина!
    Айде, със здраве!

  7. Чичо Мишо.Проблема не е ти дали си купуваш акции на ПИБ на падащи цени (той и Сорос това правеше целия юни и юли с акциите на Лемън Брадърс,пък то какво се случи !)А за мнението на хората в Инвестора ми е точно да не ти казвам къде. Там 90% са неграмотни инфантили,така че не е най-удачния пример.

    Минаващ - пресконференцията единственото нещо което ще промени са не отчетите, а ще спомогне за запазване на доверието в банката.А от мен да знаеш - изчезне ли доверието......работата е отекла безвъзвратно.

  8. @Пешо
    Може ли цял блог да занимаваш с глупости! Не ми се мисли тези хора които се занимават с отговарянето на въпросите в блога колко време и енергия губят с теб… в инвестора четох, че си бил финансов анализатор, ама четох как и доста народ вече те взима на подбив. За голям спец имаш малко избирателни похвати кого да нападаш, ама понеже си шубе не казваш нищо директно, а заобиколно и подмолно го даваш. Айде порасни малко!

    @Минаващ
    подкрепям те за бан-ването, щото тука стана малко като махленско оплакване и клюкане.

    Иначе за БГ банките - от БНБ казват, че системата е стабилна и всичко е ок. Пък и отчетите на публичните компании са добри! не виждам никакви причини за тревога!
    А за падащите цени - аз сега си купувам акции, докато са евтинки!

  9. P.S. Извинявам се, явно съм бъркал "годишна" с месечна лихва.. процентът трябва да се дели на 12 за "Свободен депозит", очевидно, за да се сметне. В такъв случай - май е по-изгодно да прехвърля парите си от "Свободен депозит" на "Златен депозит", нали?! Защото по първия средната ми лихва, и то за 6 месеца е 9%, а на новата оферта - за 3 месеца 9,75% - нали не бъркам?!

  10. Здравейте,
    Много се извинявам, ако коментарът звучи като от лаик, обаче... явно все още не схващам тези депозити. Значи, каква е далаверата при новата оферта? На човека по-горе сте му сметнали, че след 3-те месеца ще получи чисто 10246.49 лева, ако е вложил 10000. Добре, а защо да не ги сложи на "Свободен депозит", пък ако иска да го прекрати след 3 месеца? Така ще получи, доколкото разбирам, 10000 + 6% + 6,25% + 6,50% = 11,875?! Къде бъркам в сметките? И ако бъркам, бихте ли ми обяснили: дали за мен, ако съм на 6-ия месец на "Свободен депозит", е по на сметка да го прекъсна и да премина към два цикъла 3-месечен депозит, или е по-добре за мен да си изкарам "Свободния депозит" до края на 12-те месеца? Предварително благодаря и извинете, че съм толкова... неразбиращ!

Коментирай