Продължаваме да развиваме първата платформа за open banking в България, която е изцяло базирана на директивата PSD2

През есента на 2019 г. бяхме първите в България, които предоставиха на клиентите си възможност да се възползват от предимствата на open banking („отвореното банкиране“) през Android устройства.

От юни 2020 г. отвореното банкиране вече е на разположение и за клиентите с iOS устройства. Достъпните банки също се увеличиха и към момента потребителите могат да добавят свои сметки от общо три банки, опериращи на българския пазар. Работата по включване на други банки, които имат техническа готовност, продължава, а скоро услугата ще бъде достъпна и през web сайта: www.my.fibank.bg

В приложението My Fibank клиентите ни физически лица могат да банкират удобно и сигурно със сметките си в различни банки, само с използването на една апликация.  Потребителите могат да извършват следните операции със сметките си в други банки:

  • Добавяне на сметка от друга банка;
  • Проверка на наличност;
  • Нареждане на преводи;
  • Справки за движенията по сметките в други банки.

При разработването на решението за open banking, Fibank отговори напълно на всички регулаторни изисквания и етични стандарти. Първа инвестиционна банка затвърждава своето име като синоним на надеждност, качествено обслужване и внедряване на иновативни високотехнологични решения за своите клиенти.

Данира Доспевска-Шаренкапова

Данира е мениджър „Корпоративни комуникации”. Чрез блога на Fibank тя се грижи да получавате полезна и актуална информация от банковата сфера. Интересува се от развитието на дигиталните комуникации, информационните технологи и новите възможности, които те предоставят на потребителите.

Коментари

Коментирай