С новата услуга Garmin Pay клиентите на Fibank ще плащат с часовници Garmin

Fibank представи иновативния проект за плащане с часовник – Garmin Pay, който се осъществява в партньорство между Първа инвестиционна банка, Mastercard и Garmin.

С Garmin Pay клиентите на Fibank ще могат да дигитализират своята карта Mastercard не само в смартфона, но и в часовника си Garmin. Благодарение на новата услуга те ще могат да плащат на всички безконтактни ПОС терминали, както и да извършват операции на безконтактни банкомати. Услугата е насочена към хората с активен начин на живот, спортисти и всички онези, които искат да разполагат със средствата си навсякъде и по всяко време – без да е необходимо да носят чанта, портфейл, карта, дори смартфон.

Mastercard Fibank Garmin

На снимката: Радослав Янков - сноубордист, Теодор Петров – директор „Картови разплащания“ във Fibank, Петя Русинова – заместник-директор „Картови разплащания“, Даниела Иванова – управител на Геотрейд-Иванов (представител на Garmin за България), Ваня Манова - Мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово, Диана Димитрова – актриса.

Плащането с Garmin Pay е бързо, лесно и сигурно, като сигурността на клиентските данни е гарантирана чрез най-модерната технология MDES – Mastercard Digital Enablement Service. За разплащания с Garmin Pay e необходим смарт часовник Garmin, поддържащ Garmin Pay функционалност, и дебитна или кредитна карта Mastercard, издадена от Първа инвестиционна банка. Регистрацията на картата се осъществява чрез мобилното приложение на Garmin Connect Mobile (GCM). Използването на виртуалния портфейл става с едно движение чрез докосване на часовника до устройство за плащане (ПОС терминал или безконтактен банкомат).

На събитието за представяне на проекта присъстваха български спортисти, журналисти, блогъри, инфлуенсъри и известни личности.

Лица на кампанията са посланиците на двата бранда – Fibank и Garmin – сноубордистът Радослав Янков и актрисата Диана Димитрова.

Радо Янков и Диана ДимитроваGarmin Pay е логично продължение на дългогодишното успешно партньорство между Fibank и технологичната компания Mastercard. Още през 2010 г. двете компании първи представиха на българския пазар технологията за безконтактни плащания PayPass, а през 2016 г. лансираха и първата дигитална карта в България. Сега и Garmin се присъединяват в партньорството, за да направят потребителското изживяване още по-пълноценно.

 

Централна и Източна Европа е световен лидер в развитието на безконтактните плащания и огромният успех създаде търсене за още повече функционалности. България е сред страните, в които модерните технологии бързо намират своя дом и благоприятна среда за тяхното развитие. Услугата Garmin Pay ни доближава още една стъпка напред в предоставянето на сигурни и удобни платежни иновации“, каза Ваня Манова, Мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

 

Брандът Garmin е познат на българските потребители с автомобилни навигации, видеорегистратори, сонари и картографи, както и мултиспорт часовниците на марката. Часовниците Garmin осигуряват различни предимства на потребителите, сред които: измерване на изминато разстояние, скорост, пулс, фитнес ниво, фитнес възраст, степен на стрес, ниво на тренираност и много други. В допълнение, притежателите на часовник Garmin могат да съхраняват до 500 любими песни в устройството си, които да слушат през безжични слушалки по време на тренировка.

 

Успоредно с представянето на услугата Garmin Pay стартира и кампанията Garmin Pay powered by Fibank. До 31 януари 2020 г. часовниците Garmin с Pay Watch функция ще бъдат предлагани на специални преференциални цени за клиенти на Банката - при закупуване с дебитна или кредитна карта от Fibank на: www.garmin.bg и в магазини MaxSport.

 „Продължаваме да работим активно, за да предложим най-добрите технологични решения и на феновете на Apple pay и Apple Pay Watch в България. В момента потребителите на Apple, могат да използват Garmin Connect Mobile App и Garmin Pay, които поддържат и iOS платформи, като мобилните устройства трябва да са с версия на iOS 9.3 или по-висока.“ сподели Теодор Петров – директор „Картови разплащания“ във Fibank.

Плащане с Garmin Pay

Плащане с Garmin Pay

Данира Доспевска-Шаренкапова

Данира е мениджър „Корпоративни комуникации”. Чрез блога на Fibank тя се грижи да получавате полезна и актуална информация от банковата сфера. Интересува се от развитието на дигиталните комуникации, информационните технологи и новите възможности, които те предоставят на потребителите.

Коментари

  1. Здравейте,
    Не мисля, че „феновете“ на Garmin и в частност Garmin pay са прекалено много за да се възползват от тази услуга! Трудно, да не кажа невъзможно, бихте убедили собствениците на Apple watch да заменят часовника си с Garmin.
    Дано обещанието Ви: „Продължаваме да работим активно, за да предложим най-добрите технологични решения и на феновете на Apple pay и Apple Pay Watch в България“, не остане само на думи! България остава една от малкото страни в Европа която изостава по въвеждане на Apple pay.
    Искрено се надявам, моята банка да е първата която въведе услугата, а не да минавам през Revolut. С нетърпение очаквам момента да плащам с Apple pay!
    Поздрави,
    Даниел Демирев

    1. Здравейте! Благодарим Ви за обратната връзка. Ще публикуваме официална информация, когато имаме готовност с пускането на Apple Pay. Желаем Ви успешен ден!

Коментирай