Fibank се включи в предизвикателство - Jerusalema Challenge. В най-новото ни видео ще видите как 24 наши служители танцуват #JerusalemaChallenge пред централната ни сграда на бул. Драган Цанков в София. От идеята до реализацията на флаш моба има само 7 дни, а интересен факт е, че нашите колеги успяха да направят само 1 обща репетиция преди да снимките на видеото. Инициативата идва именно от служители на банката. Те се обединяват около идеята да се включат в международното предизвикателство, предавайки посланието за надеждата чрез своя танц на фона на популярното парче Jerusalema.

За няколко месеца „танцът на надеждата“ обиколи целия свят, поемайки своя път от Южна Африка. Вирусният флаш моб #JerusalemaChallenge започва през февруари 2020 г., когато пандемията, причинена от COVID-19, вече започва да затваря голяма част от африканските държави, както и в останалата част от света. Шестима приятели от Ангола решават да направят сами видео, на което изпълняват танца. Тяхното видео се разпространява със светкавична скорост в интернет и много бързо придобива вирусен ефект – хора от целия свят приемат предизвикателството Jerusalema Challenge, заснемайки свое собствено видео с тази хореография към песента.

Песента Jerusalema е не южноафрикансция певец и продуцент DJ Master KG и певицата Nomcebo Zikode. Изпълнението е на IsiZulu - един от 11-те национални езика на Южна Африка, и представлява молитва към Бог да заведе певеца в свещения град Йерусалим. Jerusalema покори почти всички световни музикални класации. Към момента официалното видео към песента има над 240 млн. гледания в YouTube и е най-търсената песен в Shazam.

Данира Доспевска-Шаренкапова

Данира е мениджър „Корпоративни комуникации”. Чрез блога на Fibank тя се грижи да получавате полезна и актуална информация от банковата сфера. Интересува се от развитието на дигиталните комуникации, информационните технологи и новите възможности, които те предоставят на потребителите.

Коментари

Коментирай