Вилно селище „вили Видеви” се намира в живописния курорт Цигов чарк - област Пазарджик. От него се открива очарователна гледка към язовир Батак и прохладната свежест на родопската гора. Уютният комплекс е подходящ за Вашата семейна ваканция, почивка или просто бягство от забързания ритъм на големия град.Vili_Videvi

Реализацията на проекта  „вили Видеви” е поредното доказателство за това, че Fibank винаги е била доверен партньор на бизнеса в България. Проектът за вилното селище е осъществен, благодарение на подкрепата, която Първа инвестиционна банка оказва на г-н Валентин Видев – собственик на комплекса.

Собственикът на комплекса – г-н Валентин Видев, ни разказва повече за вилното селище „вили Видеви”

  •  Г-н Видев, разкажете ни малко повече за комплекса?
  • Комплексът ”вили Видеви” се намира в живописния планински курорт Цигов чарк. Той се състои от 5 еднакви къщички. Всяка от тях предлага всички необходими удобства за пълноценна почивка, като е подходяща за настаняване на 6 души. Къщичките са на 2 етажа, като разполагат с 2 спални, към всяка от които има баня, а на първия етаж е холът с трапезария и напълно оборудвана кухня. Всяка къщичка има на разположение и самостоятелно барбекю.

До комплекса се стига бързо почти от всяка точка на България. Намира се само на 80 км от Пловдив и на около 200 км от София.

  • Как се роди идеята за проекта?
  • Аз самия се занимавам и с други проекти в областта на туризма – имам къща–хотел в Несебър. Идеята за това вилно селище на брега на яз. Батак е моя. Още през 2001 година закупих мястото, на което в момента се помещават къщичките и мислех малко по малко да започна да строя. Тогава нямах необходимите средства за осъществяване на цялостната си идеята и планирах да започна да го строя със собствени средства. Може би по една къщичка на година и така – постепенно за 5-6 години да изградя комплекс от 5 къщички. Но мой близък ми сподели за програмите за стимулиране на бизнеса и реших да кандидатствам за финансиране.
  • Какви бяха предизвикателствата пред осъществяването му?Vili_Videvi_2
  • Най-голямото предизвикателство, разбира се, е финансирането на един такъв проект.

Мой близък, който е юрист, ми помогна, а консултантска фирма от Пазарджик ни съдейства с документите. Тогава започнах да търся финансирането. Проучих условията в няколко банки, на които тогава бях клиент. Те обаче ме  отхвърлиха. Тогава Първа инвестиционна банка прие идеята за моя проект отлично и така започна нашето сътрудничество. Кандидатствах по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 - 2013 г. и по-специално мярка 312 „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия“, в която Първа инвестиционна банка ме подкрепи и вече имах възможността да реализирам тази своя мечта. Благодарение на подкрепата и доверието, които получих от банката, всичко се случи точно така, както трябва.

  • От кога сте клиент на Fibank?
  • Станах клиент на Първа инвестиционна банка преди 2 години – във връзка с реализирането на проекта за нашия комплекс. Тук е моментът да благодаря на екипа на банката от клон Хасково и офис Димитровград за гласуваното доверие и подкрепата, която ми оказаха за реализирането на тази моя мечта.
  • Какви са плановете Ви за развитието на комплекса?
  • Земята, с която разполагам, е общо 5 дка, като в момента застроени са около 1.4 дка. Разбира се, в някакъв бъдещ момент планирам  да разширя комплекса. За сега изчаквам предстоящите програми, за да видя какви възможности ще предложат те.
  • Кой се грижи за управлението на комплекса?
  • В момента имаме управител на комплекса, който се грижи за това всичко да бъде наред и посреща гостите.
  • Какво бихте посъветвали хората, които имат идеи за свой бизнес, но все още се притесняват да направят първата крачка?
  • Трябва да бъдат упорити и последователни в следването на следват мечтата си. На мен ми коства 2 години безсъние, но благодарение на постоянството и усилията, които положих,  за около 1 година бяхме завършили освен строителството и всички административни процедури и на 16 февруари 2014 г.  комплексът отвори врати. Вече повече от 1 година посрещаме гости сред спокойствието и красотата на Цигов чарк.

Vili_Videvi_4 Vili_Videvi_3

Данира Доспевска-Шаренкапова

Данира е мениджър „Корпоративни комуникации”. Чрез блога на Fibank тя се грижи да получавате полезна и актуална информация от банковата сфера. Интересува се от развитието на дигиталните комуникации, информационните технологи и новите възможности, които те предоставят на потребителите.

Коментари

Коментирай