Нашите клиенти могат да избират между пет основни вида международни дебитни карти. С всяка една от тях притежателите им могат да теглят пари на банкомат и да се разплащат в търговската мрежа. Но освен тези основни възможности картите имат и отличителни характеристики, които им дават преимущество в едно или друго направление.

С Visa Electron освен в търговската мрежа можете да плащате без допълнителни такси и в интернет – да я регистрирате в PayPal например.

С Visa Electron освен в търговската мрежа можете да плащате без допълнителни такси и в интернет – да я регистрирате в PayPal например. Във всички случаи препоръчваме да се регистрирате и за нашата услуга „Моята Fibank”, с която можете да следите всички плащания с картата.

V PAY пък е особено подходяща, ако често теглите средства от банкомат. Тя дава допълнителна сигурност при подобни операции – технологията „Чип и ПИН”. Освен това таксата за теглене на банкомат с нея на друга банка в страната е по-ниска – 0.80 ст., вместо 0.90 ст. за останалите карти.

Дебитната карта Maestro е много удобна за плащания на битови сметки. С нея можете да се регистрирате за нашата услуга „Комунални плащания”, която ще се грижи Вашите месечни сметки за ток, вода, парно, телефон, интернет и др. да са винаги заплатени в срок. С Maestro можете да плащате и в интернет, стига търговецът и сайтът да приемат плащанията с тези карти. Ако на гърба на Вашата карта Maestro няма CVC код, а желаете да я използвате в интернет, заповядайте в клон на банката, за да Ви дадем кода за сигурност на Вашата карта.

Visa Electron payWave и Maestro PayPass са новото поколение дебитни карти.

Същественото им предимство е, че с тях можете да плащате безконтактно, като само ги доближите до ПОС терминал, приемащ безконтактни плащания.

Visa Electron payWave и Maestro PayPass са новото поколение дебитни карти. Те надграждат обичайните възможности на Visa Electron и Maestro. Същественото им предимство е, че с тях можете да плащате безконтактно, като само ги доближите до ПОС терминал, приемащ безконтактни плащания. Броят на търговските обекти, в които можете да плащате бързо с Maestro PayPass, е над 500 и продължава да расте. Всички те поетапно ще започнат да приемат и безконтактните плащания с Visa Electron payWave.

Най-хубавото е, че към една разплащателна сметка можете да си издадете повече от една карта. Така можете да комбинирате например най-сигурната карта V PAY (за теглене на банкомат и плащане в търговската мрежа) с Visa Electron payWave (за плащане в интернет и безконтактни плащания). Или пък Maestro PayPass с V PAY. Или да притежавате от всички карти към една Ваша сметка.

За какво използвате най-често своята карта? А ако Ви предстои да си издадете такава, можете да разчитате на нашата помощ – и тук, и на място в клон на банката.

 

Иван Ралчев

Иван е специалист, развиващ се в сферата на Маркетинга и Новите медии. В блога можете да откриете негови статии за различните банкови продукти. Използва активно интернет и новите технологии, затова и обича дистанционното банкиране и безконтактните разплащания. Особено любопитни са му тенденциите в мобилните разплащания.

Коментари

  1. Здравейте! Искам да си извадя дебитна карта Visa Electron payWave и ме интересува какви са възможните рискове при нея. Интересува ме конкретно дали ако картата попадне в трето лице, притежаващо да кажем и мои лични данни - книжка или лична карта, дали това лице може да злоупотреби с нея и как? Дали може да изтегли кредит на мое име или да ме натовари по друг начин финансово? Благодаря за отделеното време

  2. Здравейте отново, г-н Кордов! Да, пропуснахме да отговорим на този въпрос. Не е необходимо да регистрирате сметките си повторно в "Моята Fibank". При самото плащане определяте как желаете да платите сметката, тогава избирате с коя карта или с коя сметка, така че не е необходимо да правите нищо повече. С уважение, екипът на Fibank

  3. Благодаря за своевременния отговор.
    Но, за запитването ми за myfibank, какво е необходимо. Трябва ли да регистрирам новата карта за всички сметки /едно по едно/, които плащах със старата.
    Поздрави!

  4. Здравейте, г-н Кордов! Заповядайте в най-удобния за Вас клон, за да Ви издадем Visa Electron payWave като допълнителна карта към Вашата сметка. На място ще подадете и искане настоящата Ви карта да не бъде подновявана. Нашата молба е да го направите преди края на септември, за да не Ви начисляваме такса за подновяването на картата. Издаването на Visa Electron payWave към настоящата Ви сметка и закриването на Visa Electron ще изискват общо две посещения на наш клон - едно за издаване на допълнителната карта и подаването на молбата и едно за получаването на Visa Electron payWave три дни по-късно за София и пет дни за останалите населени места в страната. Поздрави!

  5. Customer Support

    Имам дебитна карта Visa Electron и тя изтича следващия месец -10/12.
    Бих искал да я подновя с Visa Electron payWave.
    Каква е процедурата за това, и как може да стане с най-малко ходене в банков клон.
    Също така новата карта, пак ли трябва да я регистрирам в myfibank, за всяка една услуга от комуналните плащания, които извършвах там със старата си карта.
    Поздрави!

  6. Здравейте, Наско! ПОС терминалите, които инсталираме при новите си партньори, вече приемат безконтактни плащания и по PayPass, и по payWave технологията. Междувременно усърдно подготвяме и вече инсталираните ПОС терминали за работа с payWave. Не можем да се ангажираме с конкретен срок, но полагаме всички усилия. Към момента ПОС терминалите, които приемат и payWave безконтактни плащания, са почти 500, а общият брой на търговските обекти, в които се приемат безконтактни плащания, е 606. Надяваме се, че с това отговаряме на Вашия въпрос.

  7. От кога се очаква обектите, които поддържат PayPass да бъдат съвместими и с PayWave и какво е покритието за картите PayWave в момента.

    Поздрави,
    Наско

  8. Здравейте, г-н Ангелов! Логото на YES е част от новия дизайн на всички наши карти. В програмата YES към настоящия момент участват единствено MasterCard YES, MasterCard Paypass и Maestro PayPass, но имаме амбицията да включим и останалите си картови продукти на следващ етап от развитието на програмата за лоялност. Поздрави и приятно плащане с Visa Electron payWave!

  9. Вчера получих новата си Visa Electron payWave и се изненадах от логото на програма YES на гърба й. Да разбирам ли, че и безконтактните Visa са включени в програмата за лоялност на ПИБ?

  10. Здравейте, Ники! За тази цел можете да разчитате и на Maestro, и на Visa Electron. Въпрос на лично предпочитание е коя от двете карти ще изберете. С времето, когато EMV стандартът бъде приет навсякъде в САЩ, ще можете да използвате и V PAY. Поздрави!

Коментирай