Нашите клиенти могат да избират между пет основни вида международни дебитни карти. С всяка една от тях притежателите им могат да теглят пари на банкомат и да се разплащат в търговската мрежа. Но освен тези основни възможности картите имат и отличителни характеристики, които им дават преимущество в едно или друго направление.

С Visa Electron освен в търговската мрежа можете да плащате без допълнителни такси и в интернет – да я регистрирате в PayPal например.

С Visa Electron освен в търговската мрежа можете да плащате без допълнителни такси и в интернет – да я регистрирате в PayPal например. Във всички случаи препоръчваме да се регистрирате и за нашата услуга „Моята Fibank”, с която можете да следите всички плащания с картата.

V PAY пък е особено подходяща, ако често теглите средства от банкомат. Тя дава допълнителна сигурност при подобни операции – технологията „Чип и ПИН”. Освен това таксата за теглене на банкомат с нея на друга банка в страната е по-ниска – 0.80 ст., вместо 0.90 ст. за останалите карти.

Дебитната карта Maestro е много удобна за плащания на битови сметки. С нея можете да се регистрирате за нашата услуга „Комунални плащания”, която ще се грижи Вашите месечни сметки за ток, вода, парно, телефон, интернет и др. да са винаги заплатени в срок. С Maestro можете да плащате и в интернет, стига търговецът и сайтът да приемат плащанията с тези карти. Ако на гърба на Вашата карта Maestro няма CVC код, а желаете да я използвате в интернет, заповядайте в клон на банката, за да Ви дадем кода за сигурност на Вашата карта.

Visa Electron payWave и Maestro PayPass са новото поколение дебитни карти.

Същественото им предимство е, че с тях можете да плащате безконтактно, като само ги доближите до ПОС терминал, приемащ безконтактни плащания.

Visa Electron payWave и Maestro PayPass са новото поколение дебитни карти. Те надграждат обичайните възможности на Visa Electron и Maestro. Същественото им предимство е, че с тях можете да плащате безконтактно, като само ги доближите до ПОС терминал, приемащ безконтактни плащания. Броят на търговските обекти, в които можете да плащате бързо с Maestro PayPass, е над 500 и продължава да расте. Всички те поетапно ще започнат да приемат и безконтактните плащания с Visa Electron payWave.

Най-хубавото е, че към една разплащателна сметка можете да си издадете повече от една карта. Така можете да комбинирате например най-сигурната карта V PAY (за теглене на банкомат и плащане в търговската мрежа) с Visa Electron payWave (за плащане в интернет и безконтактни плащания). Или пък Maestro PayPass с V PAY. Или да притежавате от всички карти към една Ваша сметка.

За какво използвате най-често своята карта? А ако Ви предстои да си издадете такава, можете да разчитате на нашата помощ – и тук, и на място в клон на банката.

 

Иван Ралчев

Иван е специалист, развиващ се в сферата на Маркетинга и Новите медии. В блога можете да откриете негови статии за различните банкови продукти. Използва активно интернет и новите технологии, затова и обича дистанционното банкиране и безконтактните разплащания. Особено любопитни са му тенденциите в мобилните разплащания.

Коментари

  1. Във всеки клон ли може да бъде издадена и закрита картата?

    1. Здравейте, Нона! Да, във всеки един клон на банката. Поздрави!

  2. какво става като изтече срока на картата виса електрон? Може ли да се удължи?

    1. Здравейте, Павел! Малко преди да изтече срокът на валидност на Вашата карта, подновената Ви карта вече Ви очаква в клон на банката. Ако срокът например изтича през май 2013 г., след 20 май 2013 картата вече е готова. Не е необходимо да подавате молба, а единствено да посетите клон на банката, за да си я получите. Ако се свържете с нашия Контакт център на тел. 0800 11 011 (ако ползвате фиксираните услуги на Vivacom) или на *bank (*2265) за мобилни телефони, ще Ви насочим и към клона, в който можете да я получите. Поздрави от нашия екип!

  3. Здравейте! Искам да попитам каква е таксата за закриване на карта Виза Електрон? Благодаря.

    1. Здравейте, Атанас! Не дължите такса за закриване на дебитна карта като физическо лице. Можем ли да помогнем с нещо?

  4. Здравейте! Възнамерявате ли да предложите срещу определена месечна/годишна абонаментна такса безплатни транзакции по дебитна карта подобно на съществуващите в момента предложения от страна на други банки?

    1. Здравейте, Стоян! Плащанията с дебитни карти (с изключение на Maestro) и в момента са без такса. Ще Ви държим в течение обаче, ако приложим подобна възможност на практика. Благодарим Ви за коментара!

  5. Моля, отговорете, за колко дни бих могла да получа дебитна карта от типа Visa, тъй като не разполагам с много време, поради пътуване. Благодаря предварително.

    1. Здравейте, г-жо Станкова! Картата Ви ще бъде готова в рамките на 3 работни дни за София и 5 за останалите населени места в страната. Можете да подадете искане и без да посещавате наш клон. В момента реорганизираме онлайн исканията, затова можете да подадете искане за издаване на картата чрез нашия Контакт център на тел. 0800 11 011 за стационарни телефони (безплатен) и *bank (*2265) за мобилни телефони. Препоръчваме Ви и Visa Electron payWave, с която можете да плащате и безконтактно. Повече за модерните банкови карти можете да прочетете пак тук, в нашия блог. Поздрави!

Коментирай