Конкурсът, който обявихме в края на миналата година, предизвика интереса на много хора. Получихме почти 300 предложения за нов изглед на картата, а с идеи се включиха дори и наши колеги. Задачата на журито не беше лека, като отново всеки имаше свои любими визии. Затова и класирането премина през няколко етапа. Накрая все пак успяхме да се спрем на три предложения.

Решихме да отсъдим първото място на Десислава Маврова и Мариан Найденов за техния дизайн „усмихнато грахче”.

На второ място пък класирахме Роси Калудова с нейния „полет”. Основен елемент в картата е птица с елегантно тяло, изваяно от елементи на нашето лого.

Третата награда присъдихме на Зара Буюклийска, избрала свободния поглед на изследовател и авантюрист.

Решихме да Ви представим и още три от дизайните. Те не попаднаха сред победителите, но ще получат утешителна награда.

Благодарим на Виктор Мъжлеков за „Нежна Хубавичкова”.

На Аделина Барух – за напомнянето на българските традиции.

И на Анна Иванова - за цветната VISA Electron.

Ще се срещнем с авторите следващата седмица, на 17.02 от 16:00 ч., и ще ги наградим на специална церемония.

Коментари

  1. Благодаря Ви Сара, че бяхте добра да ме просветлите... Хубаво е, че сте благодарна за конкурса. Желая Ви още много такива. :)

  2. Хората се мъчат да създадът нещо уникално и авторско с доста усилия а парите взимат крадци,не е никак честно ама не се учудвам чесно казано....

  3. Награждаването мина в приятна обстановка, бях приятно изненадан от гостоприемството и искреното отношение на организиралите конкурса. Разбра се, че ще има и други конкурси (Не успяхме с коментарите си да ги откажем, ей на...) :)). За мен лично целия конкурс беше едно удоволствие, надявам се да има повече такива събития. Успех! ;))

  4. Наистина не е възпитано да взимате отношения по неща, които не разбирате Диляна. Явно не знаете, че яхтите са и съвременно средство за плаване. Аз лично смятам, че това е мечтано съвременно пътешествие не само за мен, а сред много хора.
    Благодарна съм за конкурса. Дано да има още такива събитя.

  5. е, хайде де... сигурна съм, че журито има чувство за хумор... и такова нещо, като "обиждане на възраст" според мен не съществува. Възрастта сама по себе си никога не е обидна... Аз не съм правила до сега кредитни карти, така че не съм разчитала на победа, просто ми беше приятно да се занимая с това, тъй като имах времето и възможността. Разочарованието ми идва от това, че очаквах всяко предложение да бъде идейно, както и направено специално за ПИБ. Но след като не намирам очакваното сред баш победителите, то автоматично пренасям вината в журито. И ако за журито снимка на мачта е съвременна визия, то аз ли съм невъзпитана, че ми се струва не точно така?

  6. Пиб, хубав си ви беше конкурсът и наградите също. Чудя се, ако не бяха толкова големи и парични ,дали щеше да е такава и дискусията. И наистина, дето вика Георги, какви са тия коментари?! Я по-спокойно малко! Обиждате домакините, че и на възраст. Като ужасно невъзпитани се показвате.
    Заради такива като вас няма да се организират вече такива конкурси, а условията ще са по-дълги от вашата тирада с коментари. Да ви видим тогава дали ще ви се угоди.

  7. Здравейте! В намерението си да променим дизайна на нашата карта VISA Electron организирахме конкурс, отворен за всички хора с идеи. Целта ни бе да проучим как вие, нашите приятели, клиенти, картодържатели си представяте съвременния дизайн на нашата карта. Нарочно не сме поставили изискване изображението върху проекта за дизайн да е авторско, тъй като се опасявахме, че такова условие щеше да ограничи предложенията, които щяхме да получим. Това доведе до известно объркване сред участниците в конкурса и коментиращите в блога ни, за което съжаляваме.

  8. И аз участвах в конкурса. Не съм сред победителите ама и не си позволявам да отправям грозни коментари към организаторите. Особено Диляна е прекалила. Изтрийте й коментара.
    Като имате препоръки, давайте ги а не типично по български само да се оплаквате. Ето, вземете Виктор Мъжлеков за примерр...

  9. На мен също не ми допада идеята да наградите за дизайн човек, който е купил права за чуждо произведение. Нищо лично към победителите, но идеята наистина не беше такава. А всъщност и самият откупен дизайн не е нищо особено.

  10. Според мен мнението на Uzielim от 15 февруари, 2011 в 16:42 изчерпва напълно темата.
    Жалко за неуточнените правила на конкурса и все пак браво за инициативата на ПИБ да организира такива конкурси!!!!!

Коментирай