Конкурсът, който обявихме в края на миналата година, предизвика интереса на много хора. Получихме почти 300 предложения за нов изглед на картата, а с идеи се включиха дори и наши колеги. Задачата на журито не беше лека, като отново всеки имаше свои любими визии. Затова и класирането премина през няколко етапа. Накрая все пак успяхме да се спрем на три предложения.

Решихме да отсъдим първото място на Десислава Маврова и Мариан Найденов за техния дизайн „усмихнато грахче”.

На второ място пък класирахме Роси Калудова с нейния „полет”. Основен елемент в картата е птица с елегантно тяло, изваяно от елементи на нашето лого.

Третата награда присъдихме на Зара Буюклийска, избрала свободния поглед на изследовател и авантюрист.

Решихме да Ви представим и още три от дизайните. Те не попаднаха сред победителите, но ще получат утешителна награда.

Благодарим на Виктор Мъжлеков за „Нежна Хубавичкова”.

На Аделина Барух – за напомнянето на българските традиции.

И на Анна Иванова - за цветната VISA Electron.

Ще се срещнем с авторите следващата седмица, на 17.02 от 16:00 ч., и ще ги наградим на специална церемония.

Коментари

  1. Сега си прочетох публикацията отново :)
    Доста първосигнално е написана за което съжелявам. Въпреки това се придържам към мнението си, че наградата не е заслужена.
    Нищо лично към победителите, но не сте вложили нищо авторско, творческо и креативно.
    От друга страна сте прави, че в правилата на конкурса няма рестрикции за използване на чужди материали.
    От тук нататък няма какво да се направи. Ако ви "отнемат" наградата ще са "криви", защото не е забранено. Ако остане за вас са "криви", защото правилата не са като хората.
    Надявам се само да си вземат едно наум за следващият конкурс, който правят :)

    Поздрави,
    Иван Пидов

  2. Пълно разочарование. Особено тази работа с кораба е... В условията пишеше МОДЕРНА... Това изглежда все едно сме се върнали в 93г хихихи... Не знам на колко години сте журито, обаче... май май плетенето и боята за косми не са ви чужди вече... :)))) На Виктор е много сладурско, а и си го е правил сам хахахах... покрай участието си тук видях нещата му и вече съм му фенче :)
    Айде честито на победителите и на журито за смелостта да си изтъкне зрялата възраст хахахах!

  3. Здравейте всички :)

    Изчетохме внимателно критиките и позитивите отправени към нас и ще се опитаме да отговорим на всички.

    1. В условията на конкурса не бяха упоменати ограничения за използване на стокови фотографии и графики.

    2. При представянето на дизайните ни във вид на каталог-портфолио писмено сме упоменали, че сме използвани снимки от Интернет.

    3. Колкото до лиценза: заплатили сме абонаментна такса за сваляне на картинки от Vlad Studio, след което въпросната снимка с грахчето е закупена с Royalty Free лиценз, които ни позволява да я използваме.

    4. Що се касае за откупуването на лицензионните права, проведохме разговор с г-н Влад Герасимов и сме получили разрешението му за използване на снимката.

    5. г-н Савков, при желание от Ваша страна сме готови да предоставим извлечения от банковите ни карти, с които да докажем транзакции за платени лицензи за регистрация в сайта, както и за платен Royalty Free лиценз на снимката.

    Колкото до критиките за използване на стокови фотографии, условията на конкурса не поставяха ограничение и всички можеха да се възползват от необятните възможности, които мрежата предлага, а дори Райфайзен банк са ползвали на новите си карти именно изображения от Интернет :)

  4. Според мен самото условие или липсата на условия е предпоставка някои участници да си позволят своеволията, от които се възмущаваме. Всъщност спечелилия първа награда проект само дава предложение как да изглежда картата, ако банката би желала да използва това изображение обаче би следвало да плати авторски права не на спечелилите конкурса, а на автора на изображението.

  5. Напълно съм съгласен с коментарите относно плагиатството. За "уважаемите" победители (1во място) не успях да намеря дори едно изречение в интернет. Нищо чудно, че не са си мръднали пръста да предложат свой собствен дизайн.
    И аз обичам грах, но сам да си го сготвя!
    Скъпи организатори, вслушайте се във всеобщото мнение в този блог...не мисля, че е коректно първа награда да се присъжда на безидейни хора. Лично за мен победителите са Роси, Мъжлеков и аз :D
    Да живее шуро баджанащината.

    P.S. А третото място е толкова комерсиално, че не заслужавa коментар както казва Niceday.
    Напомня на Bulfon от едно време...

  6. @Виктор Мъжлеков, изключително добре казано!
    И върху твоето пожелание желая и приятно изкарване на празниците :)

  7. Ценя намерението и усилията на ръководството на банката да създадат нещо красиво и интересно за нас творците и за всички клиенти на ПИБ.
    Независимо липсата на опит, рутина и умения в организирането на такъв конкурс искам най-сърдечно да ги поздравя за техните действия. Никой не се е родил научен, най-важното е с какво намерение са подходили и аз усещам, че намерението е добронамерено!

    Искам да поздравя и победителите, желая им много творчески успехи!

  8. И на мен много ми харесва дизайнът на Роси. Браво за идеята! И на Виктор Мъжлеков, много готина Нежна! :))
    И граховото зърно не е никак лошо, просто дайте време да се намери решение. С нападателни критики като тези само ще откажете хората от подобни конкурси.
    Със здраве! И честит Трифон Зарезан на всички ;)

  9. @Niceday казах че се извинявам. видях неговите неща в един CG сайт, където имаше няква презентация - г-н Мъжлеков беше работил с един аниматор и неговите картини бяха пресъздадени във видео клип. Който беше много хубав.

    Но както казах, не обърнах внимание на името му тогава. И за това с първия си пост за Нежна... нещо си, се обърках малко, но след неговия пост се извиних.
    Иначе - да, картините му са много хубави, с него даже колеги си падаме, понеже и аз (едно време) рисувах.

    П.С. Не съм сЛавков :D

  10. Иван Славков, що не се гръмнеш, бе човек :) Картините на Мъжлеков са така неподражаемо невероятно добри, толкова ярко открояващи се и еднозначно определими, с толкова категорично разпознаваем стил, че всяко подражателство е загубена кауза.
    фактът, че някой някъде е използвал негова рисунка, не отменя Авторското право на Виктор Мъжлеков!
    Журито, ами помислете си, бе хора! Крадена картинка, не лош дизайн с елементи от логото ви или невероятна рисунка от млад български автор? Недоразумението с мачтата дори няма да коментирам :)

Коментирай