Скоро в една от публикациите ни ви представихме една съвременна концепция за ежедневните разплащания. Говорихме за безналичните плащания. Там споменахме, че за осъществяването на целия процес е нужно участието на три страни – клиентът, който има нужда или желание за покупка; банката, която издава банковата карта и предоставя ПОС терминал на търговеца, за да може той да приема плащанията; самият търговец, който е заявил инсталирането на терминала.

Credit card terminal

Когато ползвате банкова си карта, досега тя беше приложима на три места – на банкомат, на ПОС терминал или в интернет. Сега търговците, които имат инсталирано устройство в обекта си, ще могат да предоставят на своите клиенти изцяло нова услуга, която комбинира банкомата и ПОС терминала в едно. Това е новата услуга на VISA, която ние от скоро също поддържаме – VISA Cashback.

VISA_CashBack_210px

Това е още един начин за търговците приемащи безналични плащания да предоставят добавена стойност към основно предлаганите продукти и услуги на своите клиенти. Разработването на услугата е в началото на своето развитие в България, но тя бързо набира скорост и ние в ПИБ сме сигурни, че за кратко време ще достигне популярността на другите безналични приложения. Вече ПОС терминалът ще извършва 2 услуги в 1 – плащане на покупки и теглене на малки суми в брой, което ще ви спести време и усилия от търсенето на банкомат. Държателите на кредитни карти по този начин ще спестяват от таксите за теглене в брой. Така всеки търговец, заявил инстралиране на ПОС устройство и регистриран за предоставяне на услугата VISA Cashback, вече ще бъде една крачка пред конкурентите си – това е още един плюс, улеснение и спестяване на време за клиента, носещи добавена стойност и оптимизиращи качеството на цялостно предлаганата услуга от предприемача.

Коментари

  1. @ Койчо, услугата VISA Cashback, която представяме по-горе е услуга, разработена от VISA, която банките в България, които имат техническа възможност, предлагат на своите клиенти-картодържатели. Ползването на тази услуга е ограничено за територията на България. ПИБ не е в състояние да се ангажира относно плановете на VISA за развиване на услугата извън територията на страната. Когато имаме информация за разширяване на услугата извън България, ще ви уведомим веднага. Относно ползването на услугата в чужбина - никой не може да попречи на търговец (в чужбина), ако желае да дава cash back при плащане с карта, да го прави. В този случай при нас трансакцията се отчита като плащане на ПОС терминал и следоветелно се тарифира като такава. Поздрави, Екип на ПИБ

  2. Тогава как хората ползват услугата с ваши карти в САЩ и Швеция?!

    П.П.
    А препращането на клиент на банката да си задава въпросите към VISA не е особенно професионално от ваша страна!

  3. @ Койчо
    Не, не се предлага т.е. е разработена само за българския пазар. Това важи за cash back от всички банки.
    Поздрави,
    Екип на ПИБ

  4. Яснооо... Значи все пак тя се върти... :)

    Та да се върнем пак на въпроса:
    Услугата предлага ли се извън България за кредитни карти на ПИБ и какви са таксите?!

  5. Аз също съм ползвал услугата в Швеция с Mastercard от ПИБ.

  6. В щатите навсякъде в супермаркетите ми предлагаха кеш бек, а аз си плащах с моето Пибско Маестро.

  7. @ Койчо
    Услугата е разработена за българския пазар. Има аналогични предложения в други европейски държави и САЩ, така че може би е въпрос на време от VISA да предложат интегрирана услуга. Предлагаме Ви за повече информация да се обърнете към тях.
    Поздрави,
    Екип на ПИБ

  8. Мда... А планове да се разшири предлагането на услугата извън границите на България?
    Някакси по-лесно спокойно е ако има още една възможност (освен от банкомат) да се "изтеглят" пари в местна валута...

  9. @ Тодор Колев

    Предоставянето на подобна услуга зависи от картовите организации, така че нямаме информация дали Мастъркард ще предостави подобно улеснение. Моля пишете ни на <a href="http://www.fibank.bg/blog/?page_id=2" rel="nofollow">обратна връзка</a> като предоставите личен телефон, име и БУЛСТАТ на фирмата, за да се свържем с Вас и обсъдим лично възможността за Вашия обект.
    Поздрави,
    Екип на ПИБ

  10. Благодаря за уточнението. Като цяло услугата е удачна и удобна, имате ли идея дали се очаква скоро да се въведе и за Mastercard? Има ли възможност да предоставяме тази услуга и на клиентите на нашия търговски обект (ползваме терминал на ПИБ)?

Коментирай