Скоро в една от публикациите ни ви представихме една съвременна концепция за ежедневните разплащания. Говорихме за безналичните плащания. Там споменахме, че за осъществяването на целия процес е нужно участието на три страни – клиентът, който има нужда или желание за покупка; банката, която издава банковата карта и предоставя ПОС терминал на търговеца, за да може той да приема плащанията; самият търговец, който е заявил инсталирането на терминала.

Credit card terminal

Когато ползвате банкова си карта, досега тя беше приложима на три места – на банкомат, на ПОС терминал или в интернет. Сега търговците, които имат инсталирано устройство в обекта си, ще могат да предоставят на своите клиенти изцяло нова услуга, която комбинира банкомата и ПОС терминала в едно. Това е новата услуга на VISA, която ние от скоро също поддържаме – VISA Cashback.

VISA_CashBack_210px

Това е още един начин за търговците приемащи безналични плащания да предоставят добавена стойност към основно предлаганите продукти и услуги на своите клиенти. Разработването на услугата е в началото на своето развитие в България, но тя бързо набира скорост и ние в ПИБ сме сигурни, че за кратко време ще достигне популярността на другите безналични приложения. Вече ПОС терминалът ще извършва 2 услуги в 1 – плащане на покупки и теглене на малки суми в брой, което ще ви спести време и усилия от търсенето на банкомат. Държателите на кредитни карти по този начин ще спестяват от таксите за теглене в брой. Така всеки търговец, заявил инстралиране на ПОС устройство и регистриран за предоставяне на услугата VISA Cashback, вече ще бъде една крачка пред конкурентите си – това е още един плюс, улеснение и спестяване на време за клиента, носещи добавена стойност и оптимизиращи качеството на цялостно предлаганата услуга от предприемача.

Коментари

  1. Здравейте г-н Колев, Да, правилно смятате, но с уточнението, че тази такса е идентична за кредитните карти, но не и за дебитните. Тук са всички такси и комисионни.Поздрави, Екип на ПИБ

  2. А ако смятам правилно, то таксата за ползване на VISA CASHBACK услугата е напълно идентична за сумата от 50 лв. с таксата за теглене от банкомат...

  3. Аз също мисля, че е крайно време в България да започнем да използваме основно банковите карти вместо пари в брой, както го правят във всички нормални държави. Аз лично също предпочитам и основно пазарувам в магазини, в които си плащам с кредитната карта.

  4. @ Койчо Достъпът до услугата Visa cash back за притежателите на карти Visa издадени в България е ограничен за територията на страната. Поздрави, Екип на ПИБ

  5. Аз ли грешно чета или... просто услугата не е достъпна в чужбина?
    Дали таксата за VISA Cashback е една и съща независимо от мястото на ползване (БГ/чужбина)?

  6. абе май пак яко се набутват в сивата икономика. Страх ги е да са на светло за да не платят 10% данък - а печалби по парцалките дето продават са 300% като гледам цените в нета.

  7. Ами ние потребителите ако не си защитим интереса - няма кой да го направи. Аз примерно отказвам да плащам в брой - ако нямат ПОС да си гледат работата - нали те от мен печелят. Дори и на пазара за плодове ходя само при един който има ПОС. Иначе си прав - един голям търговец на Графа с огромен магазин и реномирани брандове няма ПОС и те гледат като бедняк ако не отвориш пачка - кракът ми няма да стъпи там....

  8. Здравейте г-н Горанов,

    при инсталиране на ПОС терминал от ПИБ, търговецът сключва договр с банката, а в него се посочва, че персоналът в търговския обект ще бъде обучен от наш екип. Обръщаме специално внимание при внедряване на услугата Visa Cashback, така че смятаме, че няма да срещнете трудности.

    Поздрави,

    Екип на ПИБ

  9. Това е прекрасно, одавна съм си мислел, че ще бъде супер, ако има такава възможност. Всъщност, досега съм го правил няколко пъти по следния начин - харесвам си клиент, който смята да плати в брой, той ми дава парите в брой, а аз му плащам сметката с картата. Всъщност това съм го правил два пъти на бензиностанции в дълбоката провинция, като не мога да открия банкомат или работеща банка никъде и закъсам остро за кешовица.

    Обаче за мен проблемът е друг - повечето касиери по търговските обекти ме гледат, сякаш съм престъпник, ако реша да плащам с карта. Най-благата реплика, която може да се чуе е "О-ф-ф-ф... с карта ли ще плащате", сякаш е някакво наказание за тях. Да не коментираме Лукоил, които не предоставят обявените отстъпки, ако плащането не се извършва вброй! И не говоря за малките магазинчета. Днес бях в Sofia City Center и дори в бутиковите магазини ме гледат лошо ако платя с карта. А представяте ли си ако поискам пари в брой - да не ме набият някъде?

  10. Ясно. Все пак вървим напред, бавно, но поне малко окуражаващо.

Коментирай