От 4 юли Първа инвестиционна банка започва предлагането на нов „Свободен депозит".

Депозитът позволява свободно и неограничено телене на средства по всяко време през целия период, както и довнасяне на средства по него до края на 6-ия месец от откриването му.

"Свободен депозит" е с атрактивна лихва, нарастваща всеки месец. Срокът му е 12 едномесечни периода, всеки с различен процент на олихвяване, като лихвата започва от 6% за първия едномесечен период и се увеличава до 11% в края на срока. Лихвата се изчислява на годишна база и не се капитализира ежемесечно. Тя се изплаща при закриване или при изтичане срока на депозита.

Депозитът може да се открива в лева и евро, като ПИБ няма изискване за минимална сума.

Като бонус към „Свободен депозит" Първа инвестиционна банка предоставя кредитна карта, като лимитът й се определя според размера на депозита.

Депозитът е предназначен за физически и юридически лица, а офертата е валидна до 4 октомври 2008г.

В случай, че имате въпроси и коментари по услугата "Свободен депозит" с радост ще отговорим на тях както във всеки един клон на банката, така и тук в блога на ПИБ.

Коментари

 1. iskam da vnesa na otvoren depozit 3800$
  molya da mi predlogite nai izgodniya prozent

  1. Здравейте, г-жо Иванова! Можете да откриете Свободен депозит за 12 месеца и 24 месеца. В сайта ни можете да видите и лихвените проценти в щатски долари, а ние сме на Ваше разположение, ако можем да помогнем с още нещо. Поздрави!

 2. Здравейте, искам да попитам има ли кредитни инспектори в клона ви в МОЛ София и ако няма в кой клон, който работи след 6 или в почивните дни, има.

 3. Добро утро, Ангел, За закриване на депозитна сметка не се дължи такса. Към настоящия момент сметка може да се закрие единствено на място в клон на банката. Тази операция не е възможна през Виртуалния клон на банката. Лек и успешен ден!

 4. Благодаря. от ТАРИФАТА не ми стана прекалено ясно, също и от сайта. А при закриването на сметката на депозита дължи ли се такса? Разбрах, че само в офис мога да я закрия? По Интенет не става ли?

 5. Здравейте, Ангел, При предсрочно прекратяване на депозит не получавате натрупаната за периода лихва. Не дължите друга такса освен таксата за теглене на средствата или превеждането им по друга сметка (по тарифатa на банката). Поздрави!

 6. Здравейте!

  Днес си играх да разглеждам условията по депозитите, но никъде неуспях да открия какви точно такси се сължат при предсрочно прекратяване... Четох и в разширените "такси и комисионни" и къде ли не, но не намерих информация. Ще се радвам да ми пратите на мейла, интересуват ме специално краткосрочни депозити за юридичеки лица (през e-fibabk.bg ако това има някакво значение).

  Благодаря!

 7. А ние благодарим за обещанието (дано не се окаже новото поредно) и за това, че се вслушвате в мненията на вашите клиенти.

  С пожелания за успехи,
  Христов

 8. @ Дамян @ Калоян @ Христов Благодарим за споделените препоръки! Мненията Ви са представени пред отговорните длъжностни лица, така че ще бъдат взети под внимание и ще се постараем да разработим въпросното удобство. Поздрави, Екип на ПИБ

 9. Не е необходимо да се показва цяла таблица с лихвите за целия срок на договора - таблицата всеки я има. Достатъчно е в таблицата за салда по сметки, да се показва и колонка "Текущ лихвен процен", а в "Извлечения по сметки" в колона "Още пояснения" да се записва текущия лихвен процент, при който е минала всяка транзакция. Това е достатъчно, за да имаме необходимата информация.
  А иначе - да, наистина ЗАСЕГА няма основание да се оплакваме от спазването на договорените условия и винаги всичко е точно до стотинка (съветвам те да си провериш сметките - няма начин да си на плюс).

Коментирай