От 4 юли Първа инвестиционна банка започва предлагането на нов „Свободен депозит".

Депозитът позволява свободно и неограничено телене на средства по всяко време през целия период, както и довнасяне на средства по него до края на 6-ия месец от откриването му.

"Свободен депозит" е с атрактивна лихва, нарастваща всеки месец. Срокът му е 12 едномесечни периода, всеки с различен процент на олихвяване, като лихвата започва от 6% за първия едномесечен период и се увеличава до 11% в края на срока. Лихвата се изчислява на годишна база и не се капитализира ежемесечно. Тя се изплаща при закриване или при изтичане срока на депозита.

Депозитът може да се открива в лева и евро, като ПИБ няма изискване за минимална сума.

Като бонус към „Свободен депозит" Първа инвестиционна банка предоставя кредитна карта, като лимитът й се определя според размера на депозита.

Депозитът е предназначен за физически и юридически лица, а офертата е валидна до 4 октомври 2008г.

В случай, че имате въпроси и коментари по услугата "Свободен депозит" с радост ще отговорим на тях както във всеки един клон на банката, така и тук в блога на ПИБ.

Коментари

  1. Здравейте,
    Имам свободни депозити в три валути и първия ми такъв депозит е открит един или два дни след като ПИБ го пусна през 2008 г. През това време и съм закривал и съм откривал нови. Изчисляването на лихвите, които са написани в договора и това което получаваш реално е играчка, защото внасям и тегля постоянно, но съм направил таблица и следя нещата. Мога да уверя всички, че вече 3 години не съм заловил ПИБ в издънка. Даже тук-там съм в плюс! Условията се променят, но лихвата е съобразно договора! Ако се съмнявате пишете на hrs@mail.bg. Ще ви покажа договори, таблици и т.н. Но да, хубаво ще е да се визуализират условията в е-банкирането. То обаче няма да е една цифра, а цялата таблица, която сега е с 24 месечни периода, но е улеснение. Ако може да се вижда и ден по ден как се изчислява лихвата ще е добър начин и за промо на продукта!

  2. Явно ПИБ упорито отказва да визуализира актуалните лихвени нива по Свободен депозит, със съмнителни и неоправдани обяснения, като "поради технически причини". И това предполага, че има голяма вероятност да използват това нещо, при промяна на лихвата в ущърб на клиента, въпреки по- горните им обяснения, че "Такава промяна до момента не се е случвала". Затова, бих ги посъветвал, в най-скоро време да визуализират лихвените нива в електронното банкиране, за да не будят все по-голямо недоверие с несъществените си оправдания.

  3. Благодаря на всички Ви за разясненията,внесохте яснота във въпросите които ме касаеха.Наистина дано няма такива екстремни икономически промени в страната занапред.

  4. Благодаря за разяснението, но ми е малко трудно да си представя такива "технически причини" - все пак става дума за показване на едно число! А може и аз да не разбирам ... само 30 г. се занимавам със софтуер ...

  5. @ Plamen Актуалните лихви за Вашия депозит са спрямо сключения с Вас договор. Точката, с която си запазваме правото да променим лихвените нива е включена в договора като превантивна мярка, в случай че настъпят екстремни икономически промени в страната. Такава промяна до момента не се е случвала, така че вярваме, че и занапред няма да предприемем подобни действия. П.П. - @ Христов Лихвените нива в електронното банкиране не се визуализират единствено поради технически причини! Поздрави, Екип на ПИБ

  6. @ Plamen

    Лихвените ти нива са тези, на които си сключил договор с банката - в това съм сигурен. Тази точка за промяна на лихвите е съвсем друго нещо, ще рече че ще изравнят лихвите на всички, ако се срине икономиката. Тогава ще ние само до лихвите. За да има промяна, банката трябва да те подкани към подписване на нов договор, едва ли можеш да откажеш, но все пак трябва да си го подписал.

  7. Ами да се надяваме, че ще ти отговори и официално който трябва, но засега процентите по договорите се спазват. Как ще е вбъдеще е една голяма мъгла, защото наистина има тая стандартна клауза в договора и рано или късно сигурно ще я "употребят" - към този извод ме насочва упорития отказ да показват актуалните лихвени проценти по депозитните сметки в електронното банкиране. Ако прочетеш назад в темата, ще разбереш за какво става дума.

  8. Благодаря ти Христов, за отговора дано е така, и аз си мислих по същия начин, но реших да попитам , защото ме притеснява това, че пише в договора, че банката си запазва правото да променя лихвените проценти по депозита едностранно.

  9. Макар че съм обикновен клиент като Вас, мога да Ви отговоря, че ще получите лихва според условията на договора, независимо, че лихвеният процент е променян след като сте открили депозита си. Поне засега е така, на базата на моите наблюдения (може да си включите електронно банкиране, където ще виждате точния размер на натрупаната лихва)

  10. Имам един въпрос относно новите условия на 24 месечния свободен депозит.Въпросът ми е следният: Открих си свободен депозит, чиито лихви точно са ми описани в договора(процентите за всеки месец)- а сега наблюдавам , че в сайта на банката тези проценти на предлагания депозит се променят(намаляват)и то няколко пъти вече се е случило след като аз си открих депозита.Искам да попитам накрая когато ми изтече депозита , каква сума ще ми бъде преведена - с тези условия(проценти) в договора ми когато сам го подписал или каквито са предложенията в сайта в момента на падежа на депозита?

Коментирай