От 4 юли Първа инвестиционна банка започва предлагането на нов „Свободен депозит".

Депозитът позволява свободно и неограничено телене на средства по всяко време през целия период, както и довнасяне на средства по него до края на 6-ия месец от откриването му.

"Свободен депозит" е с атрактивна лихва, нарастваща всеки месец. Срокът му е 12 едномесечни периода, всеки с различен процент на олихвяване, като лихвата започва от 6% за първия едномесечен период и се увеличава до 11% в края на срока. Лихвата се изчислява на годишна база и не се капитализира ежемесечно. Тя се изплаща при закриване или при изтичане срока на депозита.

Депозитът може да се открива в лева и евро, като ПИБ няма изискване за минимална сума.

Като бонус към „Свободен депозит" Първа инвестиционна банка предоставя кредитна карта, като лимитът й се определя според размера на депозита.

Депозитът е предназначен за физически и юридически лица, а офертата е валидна до 4 октомври 2008г.

В случай, че имате въпроси и коментари по услугата "Свободен депозит" с радост ще отговорим на тях както във всеки един клон на банката, така и тук в блога на ПИБ.

Коментари

  1. Здравейте, Johny W, След изтичане на едногодишния период, може да изтеглите средствата си или да вложите парите си в друг депозитен продукт. Относно свободния депозит - след изтичане на едногодишния период, ако не бъде предоговорен или заменен с новите продукти предлагани в момента то депозитът ще бъде олихвен със съответния лихвен процент за едномесечен депозит, съгласно лихвения бюлетин на банката за този период. Поздрави, Гергана Гераскова Зам. директор “Банкиране на дребно”

  2. Здравейте, Екип на ПИБ,

    Имам няколко въпроса към Вас.

    1. Съгласно условията за откриване на едногодишен депозит с 8% лихва след изтичане на 12-месечния период депозитът се подновява автоматично за нов 12-месечен период при стандартните лихвени условия съгласно Бюлетина на ПИБ. Правилно ли съм разбрал от отговора Ви от 03.10.08 в 15:31 ч., че имам право да закрия сметката след изтичане на едногодишния период, да си изтегля парите и съответно депозитът да НЕ се се подновява за нов 12-мес. период? Има ли такова условие и за свободния депозит?

    2. Възможността да се издаде при откриване на свободен депозит безплатно револвираща кредитна карта с чип VISA или MasterCard само право ли е или задължение? Ако е задължително, по какъв ред се обслужва кредитната карта и какви такси се плащат?

    Благодаря.

    Поздрави

  3. Леле, колко неграмотно написано мнение (rum4o). Поне е писал на кирилица!

    А иначе всеки по-добре осведомен гражданин знае, че има Закон за гарантиране на влоговете в банките. Чл. 4, ал. 1 от него гласи: „Фондът гарантира пълно изплащане на сумите по влоговете на едно лице в една банка независимо от броя и размера им до 40 000 лв. “

  4. кьм ПИБ. Гарантиранилиса депозитите в банката по време на рецесия.....недайси боже. ИНФО КАДЕ.Благодаря ви

  5. @ Потенциален вложител и Kostov “Довнасяне на суми в брой или получаване на суми по депозита по банков път по всяко време” означава получаване на суми ПО депозитната сметка, а не нареждане от нея. Все пак средсвата на един вложител са негови лични, така че те са достъпни по всяко време за усвояване – в рамките на работното време за всички офиси и клонове или винаги от виртуалния клон. При предсрочно усвояване (теглене/нареждане от сметката преди падеж) на средтсва от СРОЧЕН депозит, клиентът дължи неустойка в размер на лихвата дължима от банката за периода, в който депозираните пари са престояли в спестовната сметка (тоест лихва не се начислява). На падеж се тегли без такса, а предсрочно съгласно тарифата на банката http://www.fibank.bg/inside.php?language=1&parent=75 – до 2000 евро и 5000 лв на ден не се начислява такса. От датата на теглене срочен влог се подновява автоматично за същия период ако сметката не бъде закрита. За промоционални депозити, предсрочното подновяване действа за същия срок но при условия съгласно договора на депозита (в частност, текущите промоциомални срочни депозити се подновяват като нормални срочни депозити). Стандартни сметки предлагани на физически лица за лични цели (разплащателни, депозитни и спестовни сметки) могат да бъдат използвани както за получаване и внасяне, така и за нераждане и теглене на средвата по и от тях. Оставаме на Ваше разположение. Екип на ПИБ

  6. Господин Костов,
    Не се изживявайте като модератор, какво, къде и как ще изкажа като мнение си е лично моя работа. Нямам нужда да ме поучават. За мен въпросът е приключен.

  7. неприятно ми е да влизам в такава дискусия и това е последното което пиша извън темата защото смятам че нивото на разговора пада.... но горе има една секция "ОБРАТНА ВРЪЗКА" с една прекрасна форма за контакт, ако имаш забелезжки защо не ги пуснеш там, а и нова тема трудно ще отвориш, зашото това не е форум а блог.

  8. Много добре знам какво е WordPress, но подобни безсмислени изречения не правят добра реклама нито на WordPress, нито на ПИБ. Явно въпросният текст не подлежи на управление от потребителя, но това не пречи да е глупав. А че няма връзка с темата - ами няма, но няма пък да отварям отделна тема за това, просто ако могат да направят нещо от банката, добре, споменавам го мимоходом, за доброто на идеята ...

  9. Вложител, ти се намираш в блога на ПИБ. WordPress е една от най добрите платформи за блогове, а това е стандартен текст, който се използва за футъра и е заложен в платформата. Това е един вид реверанс от ПИБ и според мен е прекрасно, че са посочили коя платформа използват, още повече че е екипа на WordPress има и българин а и коментарът ти е извън всякаква връзка с темата...

  10. Ако погледнете във footer-а на страницата на блога, ще прочетете:

    Първа инвестиционна банка се задвижва с гордост от WordPress

    Какви са тези банки, които се "задвижват" от интернет страници? И как точно се задвижва - с парен двигател, на газ, бензин, дизел и дали има турбо на депозитите?

Коментирай