От 4 юли Първа инвестиционна банка започва предлагането на нов „Свободен депозит".

Депозитът позволява свободно и неограничено телене на средства по всяко време през целия период, както и довнасяне на средства по него до края на 6-ия месец от откриването му.

"Свободен депозит" е с атрактивна лихва, нарастваща всеки месец. Срокът му е 12 едномесечни периода, всеки с различен процент на олихвяване, като лихвата започва от 6% за първия едномесечен период и се увеличава до 11% в края на срока. Лихвата се изчислява на годишна база и не се капитализира ежемесечно. Тя се изплаща при закриване или при изтичане срока на депозита.

Депозитът може да се открива в лева и евро, като ПИБ няма изискване за минимална сума.

Като бонус към „Свободен депозит" Първа инвестиционна банка предоставя кредитна карта, като лимитът й се определя според размера на депозита.

Депозитът е предназначен за физически и юридически лица, а офертата е валидна до 4 октомври 2008г.

В случай, че имате въпроси и коментари по услугата "Свободен депозит" с радост ще отговорим на тях както във всеки един клон на банката, така и тук в блога на ПИБ.

Коментари

  1. @ Димчо Има два варианта да откриете депозит дистанционно, като и за двата не дължите такса за откриване и поддръжка на сметката - чрез виртуалния клон на ПИБ и чрез издаване на нотариално заверено пълномощно в полза на трето лице. Ако нямате регистрация за интернет банкирането ни, отново e нужно пълномощно в полза на друго лице, с което може да се направи регистрацията. Във въпросното пълномощно трябва изрично да е посочено за какво е упълмомощен пълномощника, след което той/тя трябва да посети офис на ПИБ и да заяви желанието си. Поздрави, Екип на ПИБ

  2. Въпрос- живея в чужбина (Европа), мога ли да направя депозитен влог, какви ще са разходите и изобщо възможно ли е да се открие без да присъствам.

  3. @Дидка Внесени суми по Свободния депозит след шестия месец се олихвяват с 0.5% на годишна база. Средствата, внесени до шестия месец се олихвяват със стъпаловидно нарастваща във времето лихва. Ако спестите сума, която искате да депозирате след изтичане на първоначалния период от 6 месеца, в дадения момент можете да изберете актуален краткосрочен или дългосрочен промоционален депозит с висока лихва. Поздрави, Екип на ПИБ

  4. Добре, т.е искате да кажете, че след 6-тия месец до края на периода на депозита изобщо не е желателно да внасям допълнителни средства към основната сума, която вече се е натрупала, защото те ще са на много по-малка лихва (0,5%). Но това все пак е 2-годишен депозит. Все за този период може да се спестят пари, за да се вложат в банката. Тогава щом само допълнително внесените пари ще са с годишна лихва от 0,5%, тогава вече съществуващата сума на каква лихва бъде?
    Благодаря

  5. @ НПетков За момента не, но районът е в програмата ни за разширяване на клоновата мрежа. Централата ни на бул. "Драган Цанков" 37 е най-близкият клон до Студентски град. Поздрави, Екип на ПИБ

  6. Здравейте,

    Имате ли клон в Студентски град (Сф)?

  7. @ Дидка
    При внасяне на средства по <a href="http://www.fibank.bg/bg/page/221" rel="nofollow">Свободен депозит</a> до шестия месец от откриването му, допълнително внесените суми се олихвяват със съответния лихвен процент за дадения месец/период. Можете да довнасяте и след шестия месец, но тогава допълнително внесените средства ще се олихвяват с 0.5% годишна лихва.
    Поздрави,
    Екип на ПИБ

  8. Здравейте, бих искала и аз да попитам за "Отворения депозит". Харесаха ми условията, които ми предложиха служителите от ПИБ. Но бих искала да ми разясните нещо ако е възможно. Примерно сключвам договор за този депозит, внасям желаната сума, но може да се случи така, че да имам възможност да заделям всеки месец по определена по-малка сума, която да искам да внеса. Притеснява ме това условия "Довнасяне на средства до края на 6-тия месец от откриването му. (За което лично не получих подробна информация от служителите, след като попитах, моля за извинение за леката критика)

    Благодаря предварително

  9. @ Ilieva Необходимо е да депозирате заявка за теглене на суми в брой над 5000 лв. или 2000 евро (равностойност в друга чуждестранна валута) до 15.00 часа в деня преди теглене, а за суми над 30 000 лева или 15 000 евро (равностойност в друга чуждестранна валута) – най-късно до 15.00 часа два дни предварително. Горното важи и за теглене от депозитна сметка на падеж. Поздрави, Екип на ПИБ

  10. Имам открит свободен депозит. Трябвя ли да направя предварителна заявка за тегленето му на падеж, когато сумата е над 5000 лв?

Коментирай