Първа инвестиционна банка намалява лихвените проценти по ипотечни кредити както за закупуване на недвижим имот, така и за текущи нужди.

Кандидатстващите за кредит ще могат да се възползват и от облекчени изисквания за доказване на доходите си.

Нови лихви

Новите лихви при ипотечните кредити за закупуване на недвижим имот започват от 7,1%, а при ипотечения кредит за текущи нужди - от 7,75%.

Кредитиране до 90% от стойността на имота

При ипотечните кредити за закупуване на недвижим имот клиентите на ПИБ ще могат да се възползват от кредитиране до 90% от пазарната стойност на закупувания имот, а при ипотечения кредит за текущи нужди - до 75% от пазарната стойност на недвижимия имот.

Намалени такси по обслужване

Значително се намаляват и таксите за обслужване на кредита: 1,5% еднократно върху размера на кредита при усвояване и 0,3% годишно върху остатъка от главницата.

Допълнителни облекчения

Първа инвестиционна банка предоставя още едно облекчение - възможност клиентът да получи до 10% от размера на ипотечния кредит под формата на потребителски кредит или кредитна карта.

Ако имате въпроси към текущите промени или желаете да получите допълнителна информация с радост ще отговорим на въпросите Ви и тук в блога на ПИБ

Коментари

  1. Здравейте Мария, за да може да кандидатствате за кредит в ПИБ, не трябва да имате просрочия по други кредити, кредитни карти, овърдрафти и лизинги в други банки или финансови институции. Условията, които може да Ви предложим са 7.1% за закупуване на имот при отпускане на сумата до 80% от пазарна оценка и 7.6% до 90% от пазарната оценка, като тези лихви са при доказан официален доход. При ипотечен кредит за текущи нужди лихвата е 7.75% , като при този вид кредит се финасира максимум до 75% от пазарната оценка на имота. Изискванията са кредитополучателият да е на безсрочен трудов договор,като и да няма просрочия. По-подробна информация и списък с документи може да получите в най-близкия и удобен за Вас офис, на емейл retail@offices.fibank.bg или на телефон 02/ 8171188. С пожелание за успешен ден, Милка Тодорова, директор дирекция "Банкиране на дребно"

  2. Здравейте! Интересувам се от ипотечен кредит за 70 000 лева. Бих те ли ми казали условията си за кандидатстване, необходимите документи и прочие. Проблемът при мен е че ползвам кредитна карта на ДСК и не съм си внасяла редовно вноските, до момента съм покрила 80% от задълженията, искрено се надявам да ми помогнете да си закупя жилище, дори съм съгласна да рефенансирам задълженията си към ДСК, тъй като съм се обръщала към др банки но са ми отказвали по тази причина че немогат да ми покрият задълженията в друга банка. На постоянен трудов договор съм от близо 2 години, фирмата в която работя се ползва с добро име в цяла българия и работи с 90% от банките в българия съответно и с Вашата банка. Ще очаквам вашия отговор в най кратки срокове за което Ви благодаря предварително!

  3. Здравейте Ванина, Няма проблем кредитът да се рефинансира, ако кредитоискателят отговаря на съответните условия. Условията са кредитът да е изтеглен в евро или щатски долари, срокът за погасяването му да не надвишава 360 месеца (3 години), целта на кредита да е за текущи нужди. Предоставяният размер на кредита в конкретния случай е до 75% от пазарната оценка на недвижимия имот, като обезпечението следва да е чрез ипотека на друго или същото недвижимо имущество. Годишната лихва стартира от 7,75%, като тя се формира от базов лихвен процент (БЛП) за евро или щатски долари плюс надбавка. За да получите конкретна информация за условията за предоговаряне на кредита си, можете да се обърнете към нас на телефон: 81 71 284 или да посетите офис на ПИБ.” С пожелания за лек ден Милка Тодорова, директор дирекция Банкиране на дребно

  4. Здравейте Милена, Няма скрити такси и комисионни. По традиция ПИБ публикува тази информация в рекламни брошури и в интернет сайта. Ето таксите, които се заплащат към ПИБ в различните етапи от разглеждане на документи до старт на изплащане на кредита (давам пример за потребителски кредит) : - такса за разглеждане на документи – 10 лв. - комисионна за управление на средствата, която се заплаща еднократно – 2% от стойността на кредита - комисиона за ангажимент – 2% от размера на кредита - комисиона при предсрочно погасяване – 5%, но повече от размера на тримесечния еквивалент на годишния процент на разходите - комисиона за предоговаряне – 1% от размера на кредита. Можете да намерите всички такси и комисионни към различните продукти на ПИБ в основния сайт: www.fibank.bg Поздрави Милка Тодорова, директор дирекция Банкиране на дребно

  5. Имам жилищен кредит в една банка с лихва 9,3% след предоговаряне. Как стои въпросът с рефинансирането при вас?

  6. Таксите при вас наистина са доста ниски, но тези ниски лихви ме съмняват ... има ли скрити такси или всичко е прозрачно?

Коментирай