Първа инвестиционна банка намалява лихвените проценти по ипотечни кредити както за закупуване на недвижим имот, така и за текущи нужди.

Кандидатстващите за кредит ще могат да се възползват и от облекчени изисквания за доказване на доходите си.

Нови лихви

Новите лихви при ипотечните кредити за закупуване на недвижим имот започват от 7,1%, а при ипотечения кредит за текущи нужди - от 7,75%.

Кредитиране до 90% от стойността на имота

При ипотечните кредити за закупуване на недвижим имот клиентите на ПИБ ще могат да се възползват от кредитиране до 90% от пазарната стойност на закупувания имот, а при ипотечения кредит за текущи нужди - до 75% от пазарната стойност на недвижимия имот.

Намалени такси по обслужване

Значително се намаляват и таксите за обслужване на кредита: 1,5% еднократно върху размера на кредита при усвояване и 0,3% годишно върху остатъка от главницата.

Допълнителни облекчения

Първа инвестиционна банка предоставя още едно облекчение - възможност клиентът да получи до 10% от размера на ипотечния кредит под формата на потребителски кредит или кредитна карта.

Ако имате въпроси към текущите промени или желаете да получите допълнителна информация с радост ще отговорим на въпросите Ви и тук в блога на ПИБ

Коментари

  1. Здравейте!Семейството ми е с нетен доход около 2000 лв не всички доходи са доказани и с месечни вноски по потр.заеми в р-р на 75,00 лв.3-ри членно семейство.Имаме ли шансове да изтеглим ипотечен кредит за срок 25 г.и до каква сума ?Предлагате ли 100 % финансиране на имота/без самоучастие/?Благодаря Ви предварително!

  2. Здравейте г-жо Василева,

    изпратили сме подробен отговор с примерни суми и показатели на електронната Ви поща.
    Поздрави,
    Екип на ПИБ

  3. Здравейте!Семейството ми е с брутен доход 2300 лв и с месечни вноски по потр.заеми в р-р на 530 лв.4-ри членно семейство.Имаме ли шансове да изтеглим ипотечен кредит за срок 25 г.и до каква сума ?Предлагате ли 100 % финансиране на имота/без самоучастие/?Благодаря Ви предварително!

  4. @ Иван Петров В случай, че имотът е лична собственост на единия съпруг, но предствлява семейно жилище, действията на разпореждане с него се извършват със съгласието на другия, ако двамата съпрузи нямат друго жилище - обща собственост или лична собственост на всеки един от тях. Съгласието се дава с нарочна декларация по чл. 26 от Семейния кодекс. Когато липсва съгласие, разпореждането се извършва с разрешение на районния съдия, ако се установи, че не е във вреда на ненавършилите пълнолетие деца и на семейството. С други думи, ако това е единственото собствено жилище на двамата съпрузи, е нужна съответната декларация. Поздрави, Екип на ПИБ

  5. За да кандидатствам за ипотечен кредит,при ипотеката нужно ли е съгласието на всички членове на семейството ми при положение че имота който искам да ипотекирам е предобит преди брака

  6. [...] седмица Първа инвестиционна банка обяви, че предлага по-добри условията по ипотечните си кредити, като намали лихвите, таксите по обслужване на кредита [...]

  7. Здравейте г-н Томов, При отпускане на ипотечен кредит от ПИБ, експертни лица оторизирани от банката правят оценка на имота, който искате да закупите. Те обявяват крайната реална стойност, след което ПИБ предлага финансиране на 100 % от тази стойност. Често се получава експертната оценка да надвишава пазарната цена на имота – цената, уговорена с продавача. Ако закупуваното от Вас жилище се нуждае от довършителни работи, можете да получите и допълнително финансиране в размер до 100 евро на квадратен метър жилищна площ. Заповядайте в нашите офиси с кредитни инспектори за да получите пълна информация относно продукта „Ипотечен кредит”. На тел 0800 11 011 (Кол център на ПИБ, безплатен за абонати на БТК) ще разберете в кои наши офиси разполагаме с кредитни инспектори или ще получите допълнителна информация относно продукта. Поздрави Екип на ПИБ

  8. Искам да кандидатсвам за ипотечен кредит. Това че финансирате 100% закупуване на как се изчислява. От оценка на продавача или ваша оценка?

  9. Здравейте Хари Йосифов, Бихме могли да разгледаме Вашето искане за отпускане на кредит за закупуване на имот на етап "груб строеж" по изключение от стандартните ни програми, но официално становище можем да Ви дадем, след представяне на всички необходими документи. Минималният лихвен процент за кредит за закупуване на недвижим имот е 7,1 % /БЛП + надбавка/, ако отговаряте на условията на Банката за доход, след представяне на всички необходими документи. Специално за служители на МВР предлагаме програма за потребителски кредити при следните условия: размер до 30.000 лева, без обезпечение, при лихвен процент от 12,5% /БЛП + надбавка/, за срок до 84 месеца и комисиона за управление 1% върху размера на кредита, която се заплаща еднократно. Приятен ден, Милка Тодорова

  10. Ясно ми е процента при кредитиране на 75% или 90% от цената на имота - но може ли този процент да бъде намален ако искам да ипотекирам жилище пред акт 15 на 40 % /60 000 лежа/ от реалната му цена в момента. Какви други преференции получавам и като служител на МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ. Помня че миналата година имахте много добра оферта от 6% ??

Коментирай