Първа инвестиционна банка намалява лихвените проценти по ипотечни кредити както за закупуване на недвижим имот, така и за текущи нужди.

Кандидатстващите за кредит ще могат да се възползват и от облекчени изисквания за доказване на доходите си.

Нови лихви

Новите лихви при ипотечните кредити за закупуване на недвижим имот започват от 7,1%, а при ипотечения кредит за текущи нужди - от 7,75%.

Кредитиране до 90% от стойността на имота

При ипотечните кредити за закупуване на недвижим имот клиентите на ПИБ ще могат да се възползват от кредитиране до 90% от пазарната стойност на закупувания имот, а при ипотечения кредит за текущи нужди - до 75% от пазарната стойност на недвижимия имот.

Намалени такси по обслужване

Значително се намаляват и таксите за обслужване на кредита: 1,5% еднократно върху размера на кредита при усвояване и 0,3% годишно върху остатъка от главницата.

Допълнителни облекчения

Първа инвестиционна банка предоставя още едно облекчение - възможност клиентът да получи до 10% от размера на ипотечния кредит под формата на потребителски кредит или кредитна карта.

Ако имате въпроси към текущите промени или желаете да получите допълнителна информация с радост ще отговорим на въпросите Ви и тук в блога на ПИБ

Коментари

  1. Здравейте. Дали ипотечните кредити за текущи нужди са с плаваща или с фиксирана лихва? Имам такъв кредит с плаваща лихва в друга банка, който в началото беше с много примамливи условия (около 8%), но в последствие лихвата "отплава" до към 10, 11%, което на мен ми се струва доста и се замислям за рефинансиране. Има ли облекчения в условията за клиенти, които имат добра клиентска история в банката?

  2. Здравейте, Севка, Като доход се взема предвид основният доход, не и допълнителното възнаграждение. Лек и успешен ден!

  3. здравейте!искам да попитам дали при ипотечните кредити допълнителното възнаграждение се зачита като доход? mersi

  4. Здравейте, Нина, Срокът е шест месеца. Лек петък и приятен уикенд! :-)

  5. Здравейте,
    искам да попитам за колко месеца назад се връща справката за доходите на ипотечните кредити?
    Благодаря предварително!

  6. Здрваейте, Павлин, Ще се радваме да Ви помогнем със съвет, но бихме искали да Ви помолим да посетите клон на ПИБ, за да бъде отговорът ни най-точен. Благодарим Ви предварително. Хубав и ползотворен ден! :-)

  7. Здравейте.Искам да попитам дали имам шанс да кандидатствам за ипотечен кредит. Сам съм от провинцията. Заплатата ми чиста без данаците е някаде около 300лв искам да ипотекирам къщата си , обаче съм на нова служба със нов трудов договор .интересувам се дали мога да кандидатствам с посочените даний.

  8. Здравейте, Яница. За да бъдем сигурни, че ще отговорим правилно на Вашия въпрос, бихме искали да Ви помолим да посетите удобен за Вас клон на ПИБ. Едно от основните изисквания при кандидатстване за кредит е месечният Ви доход да е 1.5 пъти по-голям от месечната вноска по погасяване на кредита. Поздрави и благодарим за запитването!

  9. Здравейте.Искам да попитам дали имам шанс да кандидатствам за ипотечен кредит.Сама съм с едно детенце на 1г. Работя като медицинска сестра.Заплатата ми минава през вашата банка.Нямам други задължения към други банки.Доходът ми е около 600лв чисто,но договорът ми се води по член.Благодаря,Ви предварително!

  10. Здравейте, г-жо Петрова. Благодарим за запитването. Бихме искали да Ви помолим да посетите лично някой от нашите клонове, за да получите по-подробна и точна информация. По принцип, с данните, които ни предоставяте, имате отлични шансове да получите ипотечен кредит, но при по-висока лихва. В зависимост от целта финансирането би могло да достигне 90%. Поздрави!

Коментирай