debitmc

Дебитните карти имат много приложения. В някои ситуации обаче те не се приемат - в чуждестранни онлайн магазини например. С дебитна карта също така невинаги ще успеете да си вземете кола под наем или да резервирате самолетен билет или хотел.

Най-новото ни предложение, Debit MasterCard, адресира именно този недостатък на дебитните карти. Както подсказва името й, тя е дебитна карта (Debit), но има и много от чертите на кредитните карти (MasterCard). С нея без никакви притеснения можете да правите дори резервациите, които са невъзможни с обикновена дебитна карта. Можете и да плащате във всички онлайн магазини, защото Debit MasterCard се представя като кредитна карта. И това е само едно от предимствата й.

Без такса теглене на банкомати в България

Второто е, че с нея можете да теглите от нашите банкомати и от банкоматите на останалите банки в България без такса. Картата има такса за месечна поддръжка - 1 лв. (т.е. общо на месец таксата Ви за разплащателната сметка и дебитната Ви карта е 1.5 лв.). С нея в ръка обаче няма да търсите най-близкия банкомат на Fibank, а можете да теглите без такса от всеки банкомат в България.

Безконтактни плащания

Тя е модерна карта и затова с нея можете да плащате за секунди в ресторантите, кината, бензиностанциите, магазините и други търговски обекти в България и по света. Debit MasterCard също разчита на технологията PayPass, която прави възможни безконтактните плащания. Само през месец май общата сума, платена безконтактно с нашите карти в България, е над половин милион лева. А безконтактните карти са доближени до ПОС терминал точно 72 650 пъти.* Само да припомним, че представихме безконтактните карти в края на 2010 г.

Не дължите лихва

Да, Debit MasterCard се приема като кредитна карта, но с нея Вие не ползвате кредитен лимит, а личните си средства по разплащателната сметка, към която е издадена картата. Затова и не дължите лихва за използваните средства.

Част от YES – нашата програма за лоялност

Debit MasterCard е и четвъртата карта, която влиза в нашата програма за лоялност YES. С нея натрупвате бонус точки и печелите отстъпки, когато плащате в партньорската мрежа YES. В момента тя обхваща над 100 търговски обекта и вериги. Повече за YES можете да научите в нашия сайт.

Можете да попълните искането за Debit MasterCard още сега и новата Ви дебитна карта ще е готова след 3 дни, ако искате да я получите в София, и 5 за останалите населени места в страната. А ако искате да я издадете към вече открита разплащателна сметка, към която получавате заплатата си например, заповядайте в най-близкия ни клон.

*Имаме предвид всички безконтактни плащания с PayPass и payWave технологията.

Иван Ралчев

Иван е специалист, развиващ се в сферата на Маркетинга и Новите медии. В блога можете да откриете негови статии за различните банкови продукти. Използва активно интернет и новите технологии, затова и обича дистанционното банкиране и безконтактните разплащания. Особено любопитни са му тенденциите в мобилните разплащания.

Коментари

  1. Може ли да ми помогнете с избора на карта-двоумя се между Visa Elektron i Debit Mastercard за превод на работна заплата и за интернет плащания!Благодаря ви предварително!

    1. Здравейте, която и карта да изберете, тя ще Ви бъде удобна за операциите, които сте посочили :) В момента Debit MasterCard е с атрактивни услови - плащате в Интернет без такса, теглите от всички банкомати и плащате на всички ПОС терминали без такса. Повече можете да прочетете на нашия сайт: http://fibank.bg/bg/debit-mastercard/page/3301#nasheto-predlojenie Условията по Visa Electron можете да прочетете тук: http://fibank.bg/bg/page/108#nasheto-predlojenie Поздрави от нашия екип! :)

  2. Здравейте,
    Видях, че при искане за издаване на дебитна карта онлайн срокът за получаването й е 3 дена за гр. София. Въпросът ми е дали ще получа някакво уведомление(обаждане или email) от Ваша страна кога тя ще пристигне в най-близкият до мен клон или трябва да Ви се доверя, че със сигурност тя ще дойде след 3 дена и спокойно мога да я взема тогава?
    Благодаря Ви предварително.

    1. Здравейте, Петър, Дебитната Ви карта ще Ви очаква в заявения от Вас офис 3 дни след подаване на искането (за гр. София). Няма да получите уведомление. Ако желаете, можете да ни изпратите Вашите три имена и ЕГН, както и в кой от нашите офиси сте заявил да получите картата си, на email: marketing@fibank.bg, за да проверим дали картата Ви вече е пристигнала :) Поздрави от нашия екип :)

    1. Още не съм изпратил заявление за издаване на карта. Благодаря за бързият отговор!

    1. Здравейте,
      Отново имам един въпрос. Има ли начин да променя лимита на дебитната карта ако я издам през онлайн сайта ви, защото не виждам такава опция? Ако няма такава възможност какво ще е нивото на лимит за тази карта?
      Благодаря!

  3. Здравейте,
    Живея в САЩ, но искам да помагам финансово на семейство и роднини в България. Мога ли да открия сметка на мое име и ми бъде издадена карта на член от семейството в България през която да превеждам определена сума всеки месец? И ако отговора е "Да", какви са условията на същата?
    Благодаря Ви предварително.

    Емил К.

    1. Здравейте, можете да заявите издаване на допълнителна карта към Ваша сметка, която да бъде на името на Ваш близък. Необходимо е единствено лицето да има навършени 14 години и издадена лична карта. На нашия сайт можете да разгледате различните видове сметки, които Fibank предлага, както и условията по тях: http://fibank.bg/bg/bankovi-smetki/page/1968 За откриване на сметка е необходимо да посетите офис на Банката. Единствено "IQ умна сметка" може да бъде открита чрез онлайн банкирането ни, ако вече имате регистрация за него. Самата регистрация също се потвърждава в офис на Банката. При нужда от допълнителна информация можете да се свържете с колегите от контакт центъра ни на телефон: +359 700 19 599 - за избиране от чужбина. Поздрави, Екипът на Fibank

  4. Mоже ли да имам само допълнителна дебитна mastercard на името на сина ми?
    Ако не e въаможно и трябва да имам И основна на мое име - има ли такси при плащане през ePay?
    Благодаря

    1. Здравейте, Велизар, Можете да бъде титуляр на сметката, да нямате издадена карта на Ваше има и да издаде допълнителна на сина Ви. Необходимо е той да има навършени 14 години и издадена лична карта. За издаването на допълнителната карта е необходимо да посетите удобен за Вас офис на Fibank. С дебитната карта Debit MasterCard няма такси от страна на банката при използването и в търговски обекти или интернет. Относно таксите, които ePay удържа, информация ще намерите на техния сайт - https://www.epay.bg/v3main/front?p=fee Препоръчваме Ви, ако възнамерявате да използвате услугата за плащане на битови сметки, да използвате Моята Fibank, при която не дължите такса за извършването на комунални плащания. Повече информация ще намерите в тази публикация: http://blog.fibank.bg/plashtayte-bitovite-si-smetki-prez-moyat/ Хубав петък от нашия екип! :)

Коментирай