debitmc

Дебитните карти имат много приложения. В някои ситуации обаче те не се приемат - в чуждестранни онлайн магазини например. С дебитна карта също така невинаги ще успеете да си вземете кола под наем или да резервирате самолетен билет или хотел.

Най-новото ни предложение, Debit MasterCard, адресира именно този недостатък на дебитните карти. Както подсказва името й, тя е дебитна карта (Debit), но има и много от чертите на кредитните карти (MasterCard). С нея без никакви притеснения можете да правите дори резервациите, които са невъзможни с обикновена дебитна карта. Можете и да плащате във всички онлайн магазини, защото Debit MasterCard се представя като кредитна карта. И това е само едно от предимствата й.

Без такса теглене на банкомати в България

Второто е, че с нея можете да теглите от нашите банкомати и от банкоматите на останалите банки в България без такса. Картата има такса за месечна поддръжка - 1 лв. (т.е. общо на месец таксата Ви за разплащателната сметка и дебитната Ви карта е 1.5 лв.). С нея в ръка обаче няма да търсите най-близкия банкомат на Fibank, а можете да теглите без такса от всеки банкомат в България.

Безконтактни плащания

Тя е модерна карта и затова с нея можете да плащате за секунди в ресторантите, кината, бензиностанциите, магазините и други търговски обекти в България и по света. Debit MasterCard също разчита на технологията PayPass, която прави възможни безконтактните плащания. Само през месец май общата сума, платена безконтактно с нашите карти в България, е над половин милион лева. А безконтактните карти са доближени до ПОС терминал точно 72 650 пъти.* Само да припомним, че представихме безконтактните карти в края на 2010 г.

Не дължите лихва

Да, Debit MasterCard се приема като кредитна карта, но с нея Вие не ползвате кредитен лимит, а личните си средства по разплащателната сметка, към която е издадена картата. Затова и не дължите лихва за използваните средства.

Част от YES – нашата програма за лоялност

Debit MasterCard е и четвъртата карта, която влиза в нашата програма за лоялност YES. С нея натрупвате бонус точки и печелите отстъпки, когато плащате в партньорската мрежа YES. В момента тя обхваща над 100 търговски обекта и вериги. Повече за YES можете да научите в нашия сайт.

Можете да попълните искането за Debit MasterCard още сега и новата Ви дебитна карта ще е готова след 3 дни, ако искате да я получите в София, и 5 за останалите населени места в страната. А ако искате да я издадете към вече открита разплащателна сметка, към която получавате заплатата си например, заповядайте в най-близкия ни клон.

*Имаме предвид всички безконтактни плащания с PayPass и payWave технологията.

Иван Ралчев

Иван е специалист, развиващ се в сферата на Маркетинга и Новите медии. В блога можете да откриете негови статии за различните банкови продукти. Използва активно интернет и новите технологии, затова и обича дистанционното банкиране и безконтактните разплащания. Особено любопитни са му тенденциите в мобилните разплащания.

Коментари

  1. За съжаление правите грешно предположение.
    Картата е Visa Electron ,но не е payWave.Основният Дизайн на картата в сайта е същата но с хологрма ,апри мен не е!?
    http://fibank.bg/bg/page/108#nasheto-predlojenie.
    Моля за коментар !

    1. В такъв случай Вашата Visa Electron е от предпоследната ни серия, която е без холограма. Холограмата не е задължителен елемент от картата, а и всички дизайни са одобрени от Visa, затова наистина няма повод за притеснение. Много е вероятно следващите серии също ще бъдат без холограма, както е Visa Electron payWave.

  2. Днес си получих новата ми Visa Electron дебитна карта ,но на картата липсва холограмата с Гълаба.
    Това нормално ли е?или да я върна за преиздаване?

    1. Здравейте, Иван! Вероятно картата Ви е Visa Electron payWave. Тя е без гълъб и не е повод за притеснение :) Поздрави!

  3. здравейте, искам да попитам каква е таксата за издаване на 2-ра дебитна карта към към вече съществуваща сметка(разплащателна) и има ли отделно друга такса , която се начислява от банката за обслужването на тази карта на годишна база, благодаря Ви

    1. Здравейте, Албена! Таксата за издаването на втората дебитна карта към разплащателната Ви сметка е 1 лв. Не дължите допълнителни такси след това. Таксата за поддръжка на сметката не зависи от броя на издадените карти. Единствено ако си издадете Debit MasterCard към разплащателната сметка, ще дължите 1 лв. в повече на месец. Таксата от 1 лв. е само за тази карта. Едно от нейните предимства обаче е, че можете да теглите на всички банкомати в България, без да дължите такса за операцията. Поздрави и приятен ден!

  4. "Картите, заявени през интернет, се пренасочват безплатно към друг офис, т.е. в този случай не дължите такса от 10 лв. Вероятно е станало недоразумение, за което молим да ни извините."

    Благодаря! Може би е възможно да се оптимизира процедурата и картите да се изпращат в офиса, където са получени първоначално, което да се отрази и в информационния SMS за подновена карта.

    Поздрави!

  5. Здравейте!
    Искам да ви попитам, възможен ли е трансфер на пари от HSBC bank, UK към персонална сметка на физически лица във Fibank?
    И ако да, каква е комисионната за транзакцията?

    1. Здравейте, г-н Данев! Разбира се, възможен е. За целта трябва да дадете IBAN на сметката си и BIC/SWIFT кода на Fibank, който е FINVBGSF. Ако сумата на превода е до 10 000 евро, не се начислява комисиона от Fibank. Ако получената сума е над 10 000 евро, таксата е 10 евро. Поздрави!

  6. FIBank абсурд!

    Това е единствената квалификация, която мога да дам на ситуацията. Срокът на дебитната ми карта VPay изтича и получих съобщение да взема подновената си карта от адрес Стамболийски 20. Понеже в Пловдив няма офис с такъв адрес, се обаждам на посочените телефони, прехвърлят ме към Банкови карти и там установяваме, че понеже картата ми е поръчана по интернет трябва да я взема от София!?! Даже ми казват, че това било естествено!!!

    Това, че съм клиент на банката от 4-5 години и като такъв съм открит в пловдивски офис явно няма значение, както няма значение и адресът на местоживеене в клиентската база.

    Много интересно, когато поръчвах картата по интернет, защо не ме поканиха да си я взема от София? И не може ли подновената карта да се изпрати на същото място, от което е посочено, че ще се получи картата при издаването й?

    Интернет потребители от цяла България, заповядайте в столицата за своите нови карти (или добавете 10 лв. за смяна на адреса за получаване към таксата за преиздаване на картата в размер на 5 лв. и срещу 15 лв. ще получите новата си карта в удобен за вас офис!)

    Не, благодаря! Предпочитам да я закрия - по-лесно е!

Коментирай