debitmc

Дебитните карти имат много приложения. В някои ситуации обаче те не се приемат - в чуждестранни онлайн магазини например. С дебитна карта също така невинаги ще успеете да си вземете кола под наем или да резервирате самолетен билет или хотел.

Най-новото ни предложение, Debit MasterCard, адресира именно този недостатък на дебитните карти. Както подсказва името й, тя е дебитна карта (Debit), но има и много от чертите на кредитните карти (MasterCard). С нея без никакви притеснения можете да правите дори резервациите, които са невъзможни с обикновена дебитна карта. Можете и да плащате във всички онлайн магазини, защото Debit MasterCard се представя като кредитна карта. И това е само едно от предимствата й.

Без такса теглене на банкомати в България

Второто е, че с нея можете да теглите от нашите банкомати и от банкоматите на останалите банки в България без такса. Картата има такса за месечна поддръжка - 1 лв. (т.е. общо на месец таксата Ви за разплащателната сметка и дебитната Ви карта е 1.5 лв.). С нея в ръка обаче няма да търсите най-близкия банкомат на Fibank, а можете да теглите без такса от всеки банкомат в България.

Безконтактни плащания

Тя е модерна карта и затова с нея можете да плащате за секунди в ресторантите, кината, бензиностанциите, магазините и други търговски обекти в България и по света. Debit MasterCard също разчита на технологията PayPass, която прави възможни безконтактните плащания. Само през месец май общата сума, платена безконтактно с нашите карти в България, е над половин милион лева. А безконтактните карти са доближени до ПОС терминал точно 72 650 пъти.* Само да припомним, че представихме безконтактните карти в края на 2010 г.

Не дължите лихва

Да, Debit MasterCard се приема като кредитна карта, но с нея Вие не ползвате кредитен лимит, а личните си средства по разплащателната сметка, към която е издадена картата. Затова и не дължите лихва за използваните средства.

Част от YES – нашата програма за лоялност

Debit MasterCard е и четвъртата карта, която влиза в нашата програма за лоялност YES. С нея натрупвате бонус точки и печелите отстъпки, когато плащате в партньорската мрежа YES. В момента тя обхваща над 100 търговски обекта и вериги. Повече за YES можете да научите в нашия сайт.

Можете да попълните искането за Debit MasterCard още сега и новата Ви дебитна карта ще е готова след 3 дни, ако искате да я получите в София, и 5 за останалите населени места в страната. А ако искате да я издадете към вече открита разплащателна сметка, към която получавате заплатата си например, заповядайте в най-близкия ни клон.

*Имаме предвид всички безконтактни плащания с PayPass и payWave технологията.

Иван Ралчев

Иван е специалист, развиващ се в сферата на Маркетинга и Новите медии. В блога можете да откриете негови статии за различните банкови продукти. Използва активно интернет и новите технологии, затова и обича дистанционното банкиране и безконтактните разплащания. Особено любопитни са му тенденциите в мобилните разплащания.

Коментари

  1. Здравейте,
    Възможно ли е като картодържател на картата да бъде записано друго лице, различно от титуляра на сметката? Разбира се, със съгласието на титуляра.
    Благодаря!

    1. Здравейте! Има възможност - тогава картата е допълнителна към сметката.

  2. I want to order this debit card. I live in Sofia near the city centre mall. Do I have to go into my nearest branch to order it or can i order the card online?

    1. Dear Mr Sutcliffe, We need some more personal information. Can you answer whether you are a foreigner or Bulgarian citizen? Regards, Fibank team

  3. Здравейте,
    Пуснах искане за издаване на Дебитна карта МастерКард, като идеята ми е тя да се закачи към вече съществуваща разплащателна сметка, към която имам издадена VPAY карта. Само че, не видят възможност от онлайн поръчката да направя това и мисля, че по подразбиране, ще ми направятнова разплащателна сметка.
    Как мога да предотвратя тази грешка, искам да си запазя старата сметка и новата карта да се води основна по тази сметка.
    Причината да искам друга карта е, че се оказа, че страните извън ЕС няма никакъв начин да се ползва VPAY картата - нито на банкомат нито на ПОС устройство.
    Благодаря предварително за отговора.

    1. Здравейте! През сайта има възможност да се издават само карти към нови сметки. Ако искате да имате друга карта към сметката Ви, ще бъде необходимо да посетите удобен за Вас офис. Моля пише ни, в случай, че не желаете новата карта да бъде към нова сметка, да спрем направената от Вас заявка през сайта. Предварително благодарим за обратната връзка.

  4. Живея и работя в чужбина. Имам разплащателна сметка с новата международна debit MasterCard на
    ПИБ. Мога ли да кандидатствувам за кредитна карта от банката, при условие че не работя в България?

    1. Здравейте, Стефан! Нашият съвет е да попълните онлайн искането за желаната от Вас кредитна карта и кредитен лимит, а наш кредитен специалист ще се свърже с Вас впоследствие, за да Ви информира за развитието на запитването. Поздрави!

  5. С голямо съжаление констатирах, че информацията на сайта на ПИБ относно използваемостта на Дебит Мастер картите за плащания на ПОС терминали в чужбина не е съвсем коректна. В магазин в чужбина, където многократно съм плащала с кредитна ВИЗА на ПИБ, терминалът отказа двуктратно да приеме плащане с Дебит Мастер на ПИБ при разпознат ПИН. Същата карта работи при интернет плащания.

    1. Здравейте, г-жо Томева! Бихте ли ни изпратили своите три имена и последните четири цифри от номера на своята Debit MasterCard на marketing@fibank.bg? Ще ни улесните още повече в проверката със своя клиентски номер, ако го имате на разположение. Кога сте опитали да направите плащането с картата и какво съобщение Ви показа ПОС устройството? Благодарим предварително!

Коментирай