Кредитните карти Ви дават по-голяма свобода и контрол над Вашите пари. Да имате кредитна карта е най-лесният начин да ползвате парите си навсякъде по света.

С Вашата карта можете да извършвате свободно плащания в търговски обекти, да си направите резервации за хотел, полет, театър, да вземете кола под наем или да изтеглите пари в брой във всяка една точка на света.

Всяка кредитна карта има няколко характеристики. Най-важните от тях са:

Кредитен лимит - финансовите средства, които могат да се ползват с дадената карта. Освен общият кредитен лимит, кредитните карти могат да имат и допълнителни лимити за ден, седмица или транзакция.

Лихвен процент

Гратисен период. Обикновено кредитните карти имат гратисен период, в рамките на който, ако се погаси задължението, не се дължат лихви.

Такси - тук се включва както таксата за издаване, годишната такса за обслужване, така и таксата при теглене на пари в брой и плащания

ПРЕДИМСТВАТА ДА ПРИТЕЖАВАТЕ КРЕДИТНА КАРТА от ПИБ:

1) Чип технологията дава сигурност на притежателя на кредитна карта. Невъзможно е копирането на данни.

2) Позволяват да се пазарува без налични пари в джоба.

3) Дори да не разполагате с нужните средства, кредитната карта Ви дава възможност да закупите желан артикул и да го изплащате на равни вноски.

4) Всеки картодържател ползва 45-дневен гратисен период, в който може да върне похарчената сума без лихва.

5) В зависимост от избраната кредитна карта, можете да ползвате отстъпки в редица обекти в София и страната.

6) Кредитната карта от ПИБ е удобно разплащателно средство. С нея можете да пазарувате в редица търговски обекти. ПИБ е сложила свои ПОС-ове в над 7000 търговски обекта в България.

7) Пазарувате в магазини и онлайн без такса.

8 ) Получавате възможност да получите 1% обратно в картата. Единственото условие е да направите оборот на ПОС с картата над 2,000 лв.

9) Участвате в различни томболи и игри с награди - екскурзии до най-горещите точки - Виена по време на Евро 2008, Пекин по време на олимпиада, печелите 42 инча плазма, лаптоп последен модел, часовници, тениски, сакове и др.

10) Можете да получавате СМС за всяка транзакция

11) Безплатно получавате на адрес извлечение с транзакциите през месеца.

12) Получаване на СМС с дължими суми и др.

А вие имате ли кредитна карта?

Коментари

  1. Здравейте, Лил! Срокът е няколко работни дни. Обичайно картите са готови до 3 работни дни за София и 5 за страната.

  2. Здарвейте, ако подам заявка за кредитна карта, какъв е срока за одобрение?

  3. Zdraveite,imam problem s debitna karta na FIB.Predi 3-4 meseca ia polzvah v chujbina i niamashe problem.Sega oba4e ne moga da izkaram dori razpiska za balansa.Kakva moje da e pri4inata?

    1. Здравейте. За да проверим каква е причината, ще ни трябва повече информация. Можете да се свържете и с нашия Контакт център на кратък номер: *bank (*2265).

  4. Здравейте, Вилиана, Заповядайте в наш офис или клон, за да спрем Вашата карта. Самата процедура отнема два месеца, в които се обработват и последните плащания с нея. Препоръчително е да подадете искането един месец преди започването на следващия годишен период на картата. За него лесно можете да се ориентирате по датата, на която ще изтече нейният срок на валидност. Лек и спорен ден!

  5. Здравейте,

    Бих искала да се информирам как мога да закрия кредитната си карта, тъй като вече не я използвам? Има ли някакви срокове, такси (т.е годишната такса за подръжка трябва ли да се плати)?

    Благодаря.
    Поздрави,
    Вилиана

  6. Здравейте, г-жо Георгиева, Санкцията зависи от самия кредитен продукт, от подписания договор, както и от дните на забавяне. В тази връзка - ще ни е необходима повече информация. Бихме могли да Ви помогнем с отговор, ако става въпрос за продукт на ПИБ. Поздрави!

  7. Здравейте,
    можете ли да ми кажете каква е санкцията при забавяне плащането на такса за обслужване на кредит в размер на 30 лв? Понеже няма да имам възможност до края на месеца, а в началото на другив, а служителите на Пощенска банка ме заплапват със санкция.

  8. @ Руслана ТомоваАвтоматични плащания на битови сметки (включва всички комунални услуги наред с мобилни и кабелни оператори, интернет компании и други) се извършват с дебитни карти Маестро, след регистрация в информационната система на ПИБ. Трябва да заявите издаване на такава карта в наш офис или онлайн, което е безплатно и след това да заявите регистрация за автоматичните комунални плащания. Плащания на тези сметки с кредитна карта е възможно единствено на банкомат, който поддържа услугата B-pay - тук можете да се запознаете с процедурата и с локацията на банкоматите, които я поддържат.

  9. Можете ли да ми кажете кои са магазините и услугите (вода, ток, парно), които мога да платя с кредитна карта

Коментирай