Коментари

  1. Всъщност, след по-внимателен поглед ми става ясно какъв е проблема.
    Просто трябва да ограждате стойностите на всяко поле в двойни кавички.

  2. Наистина, интерфейса вече поне изглежда добре.
    Но сред всичките пожелания, имам и един негативен коментар:
    Защо трябваше да променяте формата на експорта на трансакциите?
    2 от старите полета са махнати, 3 нови са добавени.

    Това как да е, не е голям проблем, но по-големия проблем е, че CSV файла, който се генерира се чупи при определени трансакции - някои от редовете в файла са с повече колони от останалите.

    Има ли друго място където мога да съобщя за този бъг, с надеждата да бъде своевременно отстранен?

    Може да ми пишете на мейла ако имате нужда от повече информация за проблема, но вярва че едно просто тестване на нещата от ваша страна ще е достатъчно да видите за какво става дума.

  3. Говорейки за външния скрипт (който така или иначе в момента не е толкова актуален), би било добре, ако екип на банката го прегледа и просто публикува сигурна негова версия в сайта на самото електронно банкиране. Нещо като workaround за проблеми нерешени в самото електронно банкиране. Прегледът, реално погледнато, не отнема толкова време, доколкото самият аз направих същото, преди да го инсталирам.

  4. Цитат Чичката: "Ами аз лично не мога да твърдя че има кой знае каква разлика. Продъжавам да не мога да пиша на кирилица, Продължавам да не мога да направя превод на контрагент без да създавам такъв.
    Подобренията които са направени си ги бях направил благодарение на http://e-fibank.org и скрипта."

    - Проблемът с кирилицата най-вероятно е в OS на работната станция;
    - Ограничаването на преводи само към предварително регистрирани контрагенти е с цел защита на Вашите пари - повече детайли в хелпа към Къреспонденти за преводи;
    - Използването на външен скрипт не е никак добра идея, предвид риска от допълнителна, неописана функционалност извън чисто дизайнерските подобрения.

    Светослав Молдовански,
    Директор Операции, ПИБ

  5. Иване,
    какво ти харесва повече в потребителския интерфейс на Алианц. На мен примерно ми беше интересно да им видя интерфейса, но представа можах да придобия само от хелп-а за работа с електронното банкиране. Ако не си регистриран няма как да се запознаеш по-отблизо. Няма демо. И това донякъде е нормлано. Но от хелпа, който разгледах, макар и набързо, много малко неща ми харесаха повече.
    Би било наистина хубаво, човек да може да види интерфейса, а и функционалността на 4-5 други банки и така да каже какво още може да се подобри, но уви това ми се струва невъзможно, ако не си клиент на тези банки!

  6. Чичката, щом за теб външен скрипт е достатъчно безопасен (при това след изрично предупреждение на банката) да се ползва върху твоите пари - ползвай си го. Лично аз не го инсталирах и за мен подобренията са много.

  7. Ами аз лично не мога да твърдя че има кой знае каква разлика. Продъжавам да не мога да пиша на кирилица, Продължавам да не мога да направя превод на контрагент без да създавам такъв.
    Подобренията които са направени си ги бях направил благодарение на http://e-fibank.org и скрипта.

  8. Доста добре се е получило интернет банкирането. В сравнение с първоначалната версия е доста по-приятно и функционално. Би било добре обаче екипа работещ върху сайта да наблегне още малко на дизайна му. Бих си позволил в духа на конструктивната критика да изкажа мнение, че интерфейса все още не е съвсем юзър френдли. Моля, погледнете интернет банкирането на Алианц, ако ви остане време между поздравленията. Системата там също е FC, но хората са се постарали доста при потребителския интерфейс. Убеден съм, че разработката на сайта не спира до тук и пожелавам на екипа, занимаващ се с това много успехи!
    Поздравления за първата стъпка..... и всички очакваме новите версии съвсем скоро!

  9. Приярно съм изненадана, че пуснахте новата версия по рано от обявеното! Изключително симпатично е, че се вслушахте в забележките на клиентите си и изтърпяхте на моменти, груби дори личностни нападки.Рядко пиша по блогове, но сега искам и аз да се присъединя към поздравленията-заслужавате ги.

  10. И аз да не остана по-назад от Ирина, <a href="http://vdachev.net/blog/2008/10/31/pib-s-obnoveno-elektrnono-bankirane/" rel="nofollow">споделих впечатленията си</a>.

Коментирай