Първа инвестиционна банка актуализира своята тарифа за всички международни дебитни и кредитни карти: Maestro, VISA Electron, VISA и MasterCard от 1 август 2008 г.

НАМАЛЕНИЕ НА ТАКСИТЕ

ПИБ намалява таксата за теглене на пари с дебитни карти от банкомат в чужбина от 2 Евро + 1% от сумата на 3 лв. + 1% от сумата. За своите клиенти с дебитни карти ПИБ запазва безплатно тегленето на суми в брой на своите банкомати и променя таксата за теглене на пари от банкомат на друга банка в България от 0,30 лв. на 0,60 лв.

БЕЗПЛАТНА ПРОМЯНА НА ПИН-код

Клиентите на ПИБ с дебитни и кредитни карти ще могат безплатно да променят своя ПИН-код на банкоматите на банката, както и да проверяват текущото си салдо на банкомат без такса.

ЕКСПРЕСНО ИЗДАВАНЕ НА ДЕБИТНИ И КРЕДИТНИ КАРТИ

ПИБ улеснява допълнително своите настоящи и бъдещи клиенти, като прави възможно експресно издаване на международни дебитни карти Maestro и VISA Electron - до един работен ден за София и до три за страната срещу такса от 20 лв. Експресното издаване на карти VISA и MasterCard е в рамките на два работни дни за София и три за страната, като таксата е 50 лв.

Подробна информация относно промените по тарифата на банковите карти може да се намери от първи август във всеки офис на Първа инвестиционна банка или на www.fibank.bg

ПИБ е първата банка, която предложи международни дебитни карти на българския пазар и е сред водещите банки в България по брой ПОС устройства и банкомати в страната, като към 30 юни 2008 г. броят на ПОС терминалите надхвърля 7000, а на банкоматите - над 600.

Коментари

  1. Благодаря за своевременния отговор и се надявам, че този проблем ще бъде отстранен.

    С най-искрени пожелания за успехи!

  2. Здравейте, г-н Христов, Благодарим Ви, че ни сигнализирахте. Работим по въпроса. Ще открием причината и ще се постараем това да не се случва отново. Молим да ни сигнализирате отново, ако изпаднете в подобна ситуация. Поздрави от целия екип на Fibank!

  3. Какво става с банкоматите на ПИБ в Пловдив?

    Банкоматът пред офиса ви в Тракия не работи от седмица, банкоматът пред офиса ви на Главната отказа да ми даде каквато и да е сума (въпреки, че имам необходимата наличност, което проверих от същия банкомат), не ми се чакаше на опашка да попитам служителките от офиса какъв е проблемът. От двата банкомата на гарата - единият съобщава любезно, че в момента го сервизират, вторият се дърпаше на офертата ми 200, 100, 50 - отказ, но успях все пак да изтегля 20. При повторния ми опит на 50 показа признаци, че ще ми даде (т. е. не получих обичайното съобщение "Не можете да изтеглите тази сума, желаете ли друга транзакция"), поиска ми пин, но после се отказа и ми върна картата. Всякакви по-нататъшни опити да изтегля дори 10 лв. се пресичаха още в зародиш с горното съобщение. Оставам с впечатлението, че банкоматите не са заредени и съм взел последните 20 лв. на "бедния" гаров банкомат!

  4. Здравейте, г-н Георгиев, Благодарим Ви, че ни писахте за това. С каква карта сте? Ако имате възможност, най-добре се свържете с нас чрез нашия сайт - в дясната колона тук ще откриете един банер "Контакт център" с линк "Обадете ни се сега". Ако имате слушалки и микрофон на своя компютър, ще можете да Ви свържем безплатно с нашите специалисти. Така ще можем да идентифицираме евентуалния проблем и да намерим решение. Благодарим предварително!

  5. Сигнализирам, че банкоматите на ING в Нидерландия отказват да работят с карти, издадени от ПИБ. Изписва се съобщение, че операциите с тези карти са ограничени.

  6. @ Минаващ Задължително условие за издаване на кредитна карта е кандидатът да бъде на постоянен трудов договор и да бъде осигуряван спрямо този договор поне 3 месеца. Основен приоритет е осигурителната база. Предимство имат лоялните клиенти на ПИБ, но това не е задължително условие. Издаването на кредитна карта с овърдрафт от банката обединява съвкупност от редица критерий (от колко време сте на последната си месторабота, образование, семейно положение, ползвате ли други кредитни облекчения, притежавате ли имущество и т.н.), като крайната оценка е индивидуална за всеки кандидат. За да се запознаете отблизо с нашите критерии, може да разгледате „Искане за кредитна карта” - http://www.fibank.bg/uploads/Docs_download/Credit_Cards_doc/Iskane_credit_card5.pdf. Поздрави. Екип на ПИБ

  7. А какви са условията към физическите лица, за да имат възможност да си извадят кредитна карта? Опитах се да намеря такава информация, но не можах. Имам предвид изисквания от типа като трудов договор, минимален месечен доход и т.н.?

  8. @ totnav и Владо, ПИБ начислява такса 0.15 лв за осъществено плащане през e-pay. Относно наличността в epay.bg - за момента ПИБ не възнамерява да поднови тази възможност през страницата на epay.bg. Усилията са насочени към разработване на аналогична услуга през сайта на ПИБ. Нямаме информация кога ще бъде възможно. Поздрави. Екип на ПИБ

  9. Колко интересно - ни звук ни буква по въпроса с наличността. Да не би и те да не знаят ..........

  10. Доколкото знам таксата на ПИБ при плащане през ИПей ти е 0.15 лв. А защо ПИБ не предоставя услугата "Справка наличниост по карти" и на мен ми е интересно!

Коментирай