AskFibank

Fibank 2993

Вярваме, че двустранната комуникация с нашите клиенти е най-важна, тъй като тя най-добре илюстрира дали постигаме своите цели. Една от тях е Вие да оставате удовлетворени от продуктите и услугите, които ползвате, от обслужване и от предоставената възможност открито да получавате допълнителна информация. Екипът на Fibank ползва редица канали, чрез които се допитваме до мнението Ви, изслушваме Ви, отговаряме на въпросите Ви, получаваме изключително важна конструктивна критика.

На тази страница можете да задавате своите въпроси, а ние се стараем да отговаряме бързо и точно.

Коментари

 1. Здравейте отново, г-жо Петрова! При Свободните депозити можете да довнасяте средства по всяко време, но след 6-ия месец при едногодишния и след 3-тия при двугодишния (за лева и евро) довнесените средства се олихвяват при 0.5%. Да, месеците не са календарни. Отчитат се от деня, в който сте открили депозита. Ако сте го открили например днес, на 12 юли, следващият месец започва на 12 август. Поздрави!

 2. Да, регистрирана съм.
  Щом ми преведат долари, в сметката ми като долари ли ще останат или се приравняват в левове по фиксинга за деня?
  И ако искам да ги изтегля като долари по какъв курс става-по продава или по купува?
  Благодаря Ви предварително за отзивчивостта!

 3. Здравейте,

  искам да внеса сума по издадена от ПИБ международна дебитна карта Виза от банка във Франция. Кои са кореспондетските ви банки там и колко ще струва тази услуга?

 4. Здравейте отново и благодаря за полезната информация, още един въпрос ми изникна - при Свободен депозит, открит например на 20 януари, свободно довнасяне на суми, върху които ще се начисляват договорните лихви за следващите месеци, е възможно до 20 юли, нали? Т.е. 12-те периода от по 1 месец не са календарни, и месеците се броят от датата на откриване на депозита?
  Поздрави!

 5. Здравейте, г-жо Стефанова! Това зависи от вальора, който е бил избран при превода - кога той ще бъде осъществен. Обичайно това става в рамките на два работни дни. Парите ще бъдат налични във Вашата сметка при минимално забавяне от страна на Fibank. Молим да следите наличността и движението по своята сметка. Регистрирана ли сте за "Моята Fibank" или нашия "Виртуален клон"?

 6. Здравейте!
  Чакам превод от САЩ, щата Минесота .За колко време /дни/ ще стане превода до FiBank?

 7. В този случай, тъй като валутата на MasterCard, издавани от Fibank, е щатски долари, първо се извършва превалутиране от евро (плащането в Гърция) към щатски долари, което става по курс на MasterCard. След това по фиксинга на БНБ се изчислява плащането от евро в лева, каквато е валутата на Вашата сметка. За тези операции не дължите такса.

 8. Благодаря Ви! Картата е левова, в Гърция сумите са в евро [засега :)] Предполагам, че се прилага стандартното превалутиране както при плащанията през Paypal, нали? Съответния курс Продава за евро на банката?

 9. Благодарим за ценното допълнение, г-н Христов! Ако г-жа Петрова уточни каква е валутата на сметката на нейната карта, ще можем да кажем точно и какви ще са превалутиранията. Те могат да са до две в зависимост от това каква е картата, каква е валутата на сметката и в каква валута се плаща. Поздрави!

 10. @Петрова
  Да добавя още малко информация по въпроса, която би трябвало да Ви е известна, но все пак, за всеки случай:
  1. Ако картовата Ви сметка не е в евро ще има превалутиране (не ми се рови сега, но може да потърсите на сайта на банката дали това е свързано с някакви такси).
  2. Имайте предвид, че плащания с карта и теглене от банкомат са различни неща, дори в България - за второто има такси. И това сигурно Ви е известно, но не е излишно да се напомни.

Коментирай