AskFibank

Fibank 2993

Вярваме, че двустранната комуникация с нашите клиенти е най-важна, тъй като тя най-добре илюстрира дали постигаме своите цели. Една от тях е Вие да оставате удовлетворени от продуктите и услугите, които ползвате, от обслужване и от предоставената възможност открито да получавате допълнителна информация. Екипът на Fibank ползва редица канали, чрез които се допитваме до мнението Ви, изслушваме Ви, отговаряме на въпросите Ви, получаваме изключително важна конструктивна критика.

На тази страница можете да задавате своите въпроси, а ние се стараем да отговаряме бързо и точно.

Коментари

 1. Здравейте, Димо. По-рано днес Ви препратихме писмото, което Ви изпратихме още на 17.08 в отговор на Вашето запитване. Не знаем поради каква причина то не е достигнало до Вас и съжаляваме за причиненото неудобство. Поздрави!

 2. Понеже вече повече от 13 дни не получих отговор (от счетоводния отдел на банката, при поет ангажимент и от Милка Тодорова – Директор на Дирекция "Банкиране на дребно", относно следния казус:

  На 11.08, при посещението ми в клона на "Шипченски проход" 49, с цел да си открия депозит, бях запознат от служител, че имам разплащателна сметка с минусово салдо от около 30 лв.

  Абсолтно съм сигурен, че този ден за първи ден посещавам Вашата банка – т.е. не е възможно да съм подписвал какъвто и да е договор или общи условия за откриване и ползване на разплащателна сметка. При поискване на детайлна информация – кога, къде е открита сметката – не получих отговор, понеже била открита преди 2005 г. Получих обещание, че ще се свържат със счетоводния отдел за детайлна информация, която и до днес чакам. В същото време служителката ми каза, че личните ми данни не фигурират в системата – което е необяснимо, при положение, че съм си „бил открил разплащателна сметка”.


  Претендирам, че досега не съм бил клиент на банката, работодател не е превеждал заплатата ми по сметка на банката, т.е. тези претенции не са основателни.
  На следващия ден посетих клона на Дондуков, където Ваш служител ми обясни, че през април 2000г. съм кандидатствал за издаване на дебитна карта онлайн (факт, който не отричам). Понеже не съм съм се представил в банката да си получа картата ми е начислено задължениние от 0,15 лв., които с лихвите за тези десет години са станали 30 лв. Ако това е причината за салдото по разплащателната сметка е приемам, но според мен нямате правно основание без да съм се легитимирал пред банката да ми бъдат изисквани подобни суми и такси. Каква е вероятността в този случай, някой мой "доброжелател" да е подал искането вместо мен или самата Банка (което е пресилено като обвинение, но не и невъзможно). А не е ли редно да уведомявате поне веднъж годишно клиентите си при подобни случaи, след като е в разрез с политиката на банката да има минусуво салдо по разплащателна сметка – факт, който не трябва да оставяте без промяна - просто съвет. (а в моя случай, понеже не съм се явил ве Банката и не сте ми имали координати за кореспонденция).
  Искам да поднеса извиненията си, ако тонът ми в е бил по-остър, но ако съберете следните факти:
  1. Банка претендира, че съм имал разплащателна сметка;
  2. В същото време няма никакви лични данни за титуляра;
  3. Служител се ангажира да ме потърси по мобилния телефон с повече рязяснения – вече над 13 дни нямам отговор ме навежда на мисълта, че съществува проблем.
  Надявам се да получа писмен и ясен отговор.

 3. Добрый день, я являюсь клиентом ПИБ больше 3 лет. Я доволен своим выбором. Мой вопрос в в другом. Я купил апартаменты в комплексе ВИА Сьютес (Солнечный берег), которые оказались в ипотеке у ПИБ. Застройщик не выполняет своих обещаний.Я хотел бы обсудить с банком возможность снятия ипотеки, но не могу найти с кем.(В офисе на СБ мне не могли сказать). Подскажите к кому обратиться. Спаисбо.

 4. Здравейте отново! При Вашето плащане в британски лири Visa преизчисляват задължението Ви е евро - основната валута на Visa. След това, ако Вашата сметка при нас е левова, ПИБ преизчислява задължението Ви от евро в лева по фиксинга на БНБ. :-)

 5. Извинявам се но не разбрах точно.Какво означава банката осчетоводява по фиксинга на БНБ транзакцията.

 6. Здравейте, Antonio. Не би трябвало да имате някакви проблеми с разплащането. Ако срещнете затруднения, свържете се с Картов център на някой от тези телефони: - (02) 817 1143 - (02) 817 1142 - 088 8 68 10 10. По отношение на втория Ви въпрос: Крайната сума се изчислява на два етапа. VISA определят курса, по който се превалутира Вашето заплащане от британски лири в евро. След това ПИБ осчетоводява трансакцията по фиксинга на БНБ. Поздрави!

 7. Здравейте,

  Вече избрах „Свободен депозит“

  Поздрави

 8. Привет, asthome! Разплащателната сметка се закрива на по-късен етап, тъй като плащанията се отразяват с известно закъснение и след закриването на дебитната карта е възможно да постъпят финансови искания от търговци. Благодарим и за идеята Ви. Ще я имаме предвид. Поздрави!

 9. Притежавам Visa electron левова и ми предстой да си платя общежитие в Англия .Начина на плащане е off-line,при което трябва да попълня документ с номера на картата и да се подпиша.Възможно ли е това да стане?Как се изчислява крайната сума(плащането е в паунди)-по курс продава на банката или по курса на Visa паунд-евро и след това курс продава на банката за евро.

 10. Здравейте, Nya! Бихме могли да Ви препоръчаме нашия "Свободен депозит". Открива се за две години, можете свободно да разполагате с вложените средства и да получавате лихва за тях. Повече можете да научите и на микросайта на продукта - http://www.fibank.bg/bg/page/221. Ще се радваме да Ви посрещнем в някой от нашите клонове, за да отговорим на всички Ваши въпроси. Поздрави!

Коментирай