AskFibank

Fibank 3007

Вярваме, че двустранната комуникация с нашите клиенти е най-важна, тъй като тя най-добре илюстрира дали постигаме своите цели. Една от тях е Вие да оставате удовлетворени от продуктите и услугите, които ползвате, от обслужване и от предоставената възможност открито да получавате допълнителна информация. Екипът на Fibank ползва редица канали, чрез които се допитваме до мнението Ви, изслушваме Ви, отговаряме на въпросите Ви, получаваме изключително важна конструктивна критика.

На тази страница можете да задавате своите въпроси, а ние се стараем да отговаряме бързо и точно.

Коментари

  1. Присъединявам се към запитването за информация,какво трябва да нпаравят клиентите на банката след подмяната на личните документи-трябвалида декларират в банковите клонове промените в личните данни.
    Иначе и аз имам положително впечатление от значително подобреното през последната една година обслужване в банковите ви клонове Народно събрание 1 и Стефан Караджа.

    Поздрави, Златев

  2. Клиент съм на банката ви от няколко години и съм доволен от обслужването в неините клонове,които съм посетил.Особено добро впечатление имам от акуратната работа на вашите служители в клоновете ви в София сити център и Народно събрание 1,където съм ползвал услугите на банката в почивни дни.
    Поздравления на екипите от млади хора в тези клонове за тяхната работа и организираност!
    Ползвам случая да задам и един техническивъпрос,свързан с банковото обслужване :
    Сега се сменят личните документи на гражданите.Какво трябва да направят клиентите на банката след подмяната на личните документи за да се актуализират личните им данни в банката?Има ли някакви срокове и проблеми?

    Поздрави,
    Александров

    С

  3. @ Калоян



    Благодарим за интересното предложениe. Ще бъде обсъдено и взето под внимание!



    Поздрави,

    Екип на ПИБ

  4. След влезлите в сила нови такси и комисионни от началото на май 2010 г при теглене на пари в брой от касите на банката, предлагам ПИБ да направи промоция за безплатно увеличаване на лимита за дневно теглене от дебитни и други карти. В момента таксата е 3 лв. Например за един месец клиентите да могат безплатно да коригират лимита си. Може да се завърти и интересна кампания и да стане конкуренция по темата с другите банки. Пък и това е реално предимство, досега се плаща - сега БЕЗПЛАТНО, но само за месец:)

  5. @ Сергей Андреев Случаят Ви се разглежда от дирекция "Вътрешен контрол", която ще се свърже с Вас след изясняване на събитията. Поздрави, Екип на ПИБ

  6. Понеже вече две седмици не получавам никакъв отговор, изпращан ви отново писмото си! Вече се съмвявам в коректността на отсрещната страна.

    Уважаеми господа,
    Пиша Ви това писмо, за да изразя разочарованието си от конкретен случай на обсужване в Клон "Народно събрание 1", София, пл. Народно събрание №12, на Първа Инвестиционна Банка АД, където аз съм дългогодишен и коректен клиент.
    На 15-04-2010 г. направих плащане по интернет с кредитната си карта, издадена от ПИБ АД. Изискването на търговеца беше да му изпратя точната сума и дата на взета от него оторизация за произволна сума до 5 /пет/ USD, като верификация за автентичността на кредитната карта и направената покупка. В тази връзка на 22-04-2010 г. аз посетих офиса на ПИБ на пл. Народно събрание №12, където помолих за съдействие г-н Димитър Цветанов, специалист по общи банкови операции. След проверка в системата и разговор по телефона г-н Цветанов ми написа код /8885630356/ и „точната”, според него сума, която аз изпратих, както беше изискването, на търговеца. На 23-04-2010 г. получих e-mail от търговеца, в който се казваше, че поради неуспешна верификация, моята поръчка не може да бъде потвърдена, а за да бъде изпълнена, аз трябва да направя банков превод, като заплатя допълнително цената за международна доставка от Съединените Американски Щати и още USD 45.00 такса за превод, което значително оскъпява моята покупка и я прави неефективна.
    На 26-04-2010 г. аз отново посетих офиса на ПИБ на пл. Народно събрание №12, за да разбера каква би могла да е причината да съм подведен първоначално, където друг колега, поради отсъствието на г-н Цветанов , много бързо и без разговори по телефона с Картов Отдел ми даде точната (вярната) сума, която се различаваше от сумата, казана ми по-рано.
    Резултатът от всичко това е блокиране от лимита по кредитната карта на цялата стойност на поръчката, въпреки анулирането и. В допълнение – напразно изгубеното време и усилията, които вложих в опит да получа едно просто потвърждение от моята банка за движение по кредитната ми карта. И не на последно място, проваляне на поръчката и компрометирането ми като клиент при този търговец, за което изключително много съжалявам, но считам, че нямам персонална вина.
    Сигурен съм, въпреки всичко, че грешката не е допусната умишлено, тъй като и преди това съм ползвал услугите на ПИБ АД в този офис, където служителите, включително г-н Цветанов, са винаги отзивчиви и дружелюбни. За да избегнете подобни резултати в бъдеще, каквито сериозна и уважавана институция като Първа Инвестиционна Банка АД не би трябвало да допуска, смятам че е разумно да разгледате случая и да предприемете необходимите действия.

    С уважение:
    Сергей Андреев

    П.С.: При необходимост бих могъл да предоставя копия на споменатите документи и кореспонденция.
    П.ПС.: Моля да ме извините за многото адресати на това писмо, но в крайна сметка вярвам, че всички представители на ПИБ АД са заинтересовани от добрия имидж и качеството на предоставяните услуги от банката.

  7. Така, радвам се, че предизвикахме дискусия по темата за "Тарифата за такси и комисионни" и промяната на лихвените нива по депозити и кредити /и тази промяна, при това винаги в полза на банката и в ущърб на клиента и то по време на криза/. Смятам, че тук пишещите лица, са клиенти на банката и представители на дребен и среден бизнес или хора работещи на трудов договор. Не смятам, че някой представител на едрия бизнес, ще вземе да си губи времето да пише в този блог, освен, ако не е наел, някои лица да защитават интересите на едрия бизнес /както виждам един от по-горе пишещите/. Затова изказвам благодарността си, че все пак банката е въвела този блог, за да се чуе всяко мнение, хвалебствено или критично. Но, какво ми прави впечатление, че отговорите на банката станаха някак машинални все едно компютър отговаря на въпросите и критиките към тях, или от типа "Ще вземем под внимание Вашата препоръка.....", "В момента работим по въпроса..."," Не е възможно.......поради счетоводни причини и работим по въпроса". Ето, така банката ни успокоява, и блога става не толкова функционален, чрез незачитането на мнението на тук пишещите и едностранното решение на банката да прави или не прави исканите промени, без да се съобразява с писанията в този блог /или в доста малък процент от исканията, ако, трябва да бъда честен/. Затова, обърнете, внимание в исканията ни, относно ВБК /няма, да се повтарям за какво става въпрос, защото, повече от година ги изискваме и няма реализация, все още/. Все още, оптимист!

  8. ?! Сега пък се появи... последно публикуван ли е или само аз го виждам?

  9. Хайде сега, изказах се малко по-директно и искрено и ми изтрихте коментара?! Мислех, че дискусията в блогва ви беше с цел подобряване на услугата... Ама когато някой е недоволен няма право да се изкаже, така ли?

    Радвам се, поне, че и други хора мислят като мен и продължиха с въпросите относно обявяването на промените по тарифата... А пък за останалото - времето ще покаже.

    Жалко... много жалко. :( Имах ви за по-сериозни хора...

  10. "Увеличението на таксите се ръководи както от конкурентната среда, така и от икономическата и пазарна обстановка в момента. "

    А възможно ли е намаление на таксите??? Надали.

    Конкурентна среда - тоест какво са се разбрали банките, всички банки вдигнаха над 1лв. превода. Що трябва вие да сте назад?

    Икономическа и пазарна обстановка в момента - какво му е на момента криза е от 2 години, да не би да затъвате от кредитните операции та търсите повече "сигурни" приходи от такси и комисионна?

    Иначе като суми някой таксите ви са доста добри сравнено с други банки. За това ви уважавам като банка. Но щяхте да впечатлите много повече клиенти ако един път застанете зад клиентите и не се водите по акъла на "големите" (чужди) банки в БГ.

Коментирай