AskFibank

Fibank 3007

Вярваме, че двустранната комуникация с нашите клиенти е най-важна, тъй като тя най-добре илюстрира дали постигаме своите цели. Една от тях е Вие да оставате удовлетворени от продуктите и услугите, които ползвате, от обслужване и от предоставената възможност открито да получавате допълнителна информация. Екипът на Fibank ползва редица канали, чрез които се допитваме до мнението Ви, изслушваме Ви, отговаряме на въпросите Ви, получаваме изключително важна конструктивна критика.

На тази страница можете да задавате своите въпроси, а ние се стараем да отговаряме бързо и точно.

Коментари

  1. @ Петър

    Всички промени в Тарифата на ПИБ, касаещи физически лица, с изключение на такива в ползва на клиента и при предоставяне на нов продукт или услуга, се оповестяват 2 месеца предварително. В корпоративния ни сайт тази промяна е отбелязана в съответния срок, както и на хартиените носители в нашите офиси. Новата тарифа за такси и комисионни бе обявена и при описанието на всеки продукт на съответната страница в сайта.


    Относно безплатното известяване с SMS при преводи във виртуалния клон - в някой от нашите офиси можете да подадете молба в свободен текст, че се отказвате от услугата.

    Поздрави,
    Екип на ПИБ

  2. Имате блог, страница фейсбук, винаги пишете "Вашето мнение е важно нас", но това май са само думи....

  3. Хайде и аз да се оплача. Ако е за нов продукт - веднага навсякъде публикувате. А като е за тарифа, и то в ущърб на клиентите - ни вест ни кост. Толкова ли е трудно поне едно изречение - има промяна в тарифата, влизащо в сила от еди кога си. Мен ме сюрпризираха с такса за теглене. Според служителката таарифата била публикувана два месеца предварително. Господа банкери - къде беше публикувана? И каква е тази тарифа която не пише от кога влиза в сила? То ясно че от веднага, но кога е това веднага? И с кое решение на УС е приета? Вие като акционерно дружество търгуващо се на борсата не сте ли длъжни да давате такава информация? А, сега и на физическите лица ли ще има такса за сметки с карти? Вземете се стегнете, и колкото и да е непопулярно, се вслушайте в недоволството на клиентите си, за последните месец-два колко такива случая имаше вече...

  4. Здравейте ПИБ! Забелязах, че наред с някои от новите услуги/функции от 03 Май сте въвели и нова тарифа. Тъжно е, че никъде не е обявена нагледно. Не е за наше удобство (вашите клиенти) преди всеки направен превод да ровим из страницата ви, за да сме сигурни, че нищо не е променено. Дали нещо ще се промени, или не - поне искам да си изразя недоумението защо не публикувате подходящи съобщения при промяна на тарифата.

    Също така, на 03.05 (днес), извърших плащане към бъджета, което преди се таксуваше с 0.80BGN. Сега таксата е 1.10BGN... Изчетох цялата тарифа, но така и не намерих описана такса от 1.10BGN за преводи към бюджета...

    И последно, възможно ли е да направите SMS известяването за извършени преводи с опция за изключване. Представям си какво се случва с мобилните телфони на хората, които правят по няколко превода наведнъж, пък било то и само няколко пъти в седмицата/месеца...

  5. @Customer Support
    Вашият отговор за комисионните на банките-кореспонденти ме удовлетворява. Смущава ме обаче следния текст:
    "Въпрос на избор на наредителя е да отбележи дали поема всички разходи по превода т.е. Вие като бенефициент да получите изцяло наредената сума или да поеме само разходите на неговата банка. С други думи, двете страни трябва да се договорят кой ще поеме разходите, ...."
    За какъв избор на наредителя и за какво договаряне между страните става дума? Нали говорим за трансфери само в рамките на ЕИП, където разходите за всички преводи задължително са споделени (SHA). Досега (по-точно след 01.11.2009 г.) бях убеден, че никакво договаряне не е необходимо и наредителят не е в състояние да прехвърли разходите (таксата) на неговата банка за сметка на получателя на сумата.

  6. Чудя се кога ли в ПИБ ще свикнат съобщават на клиентите си за промени в лихвените нива! Трябваше случайно във виртуалния клон да забележа, за да разбера за някои нови промени. Толкова ли е трудно да се сложи на първата страница на корпоративния сайт съобщение, че има промяна, за да може всеки да си провери и/или на всички позватели на виртуалния клон да се изпрати стандартно съобщение! Без значение в изгода на едни клиенти ли са или ущетяващи други! Вярно и другите банки не го правят, но защо ПИБ да не е първата!

  7. Благодаря, за отговора! Но, бих наблегнал, на това , че в повечето случаи, когато се закриват сметки са предимно срочни депозити и то промоционални, които са едни от най-изгодните в България, предложени от Вас. И когато се нулират, се прехвърлят в други такива. Много рядко се закриват, разплащателни сметки, дори и при дебитни карти. Затова, въведете закриването на нулирани деп. сметки, което не би Ви преставлявало проблем, както вероятно съм Ви разбрал от отговора. И тогава, ако имате тези проблеми , които сте написали по-горе, при закриването на разплащателни сметки, работете по тях, как да могат да се закрият, без да се ощети някой, клиента или банката. Смятам, че всеки който е повдигнал този проблем е имал това в предвид, а не закриването на разплащателни сметки. Направете първо това, за което говоря и мисля, че много от проблемите във ВБК, ще отпаднат.
    С уважение!

  8. @ Дамян В момента работим върху възможността за закриване на сметки чрез виртуалния клон. Относно асоциирането на сметка с даден продукт имаме предвид следното - да вземем овърдрафт по електронна дебитна карта, там задължението се олихвява със сложна лихва и при желание за закриване на сметката се налагат някои счетоводни операции, които не могат да станат автоматично на този етап. При дебитните карти - разплащателната сметка се олихвява с положителна лихва от една страна, а от друга се изчакват неосчетоводени транзакции, които спрямо международните спогодби се осъществяват до 2 седмици. Има и редица други продукти, които усложняват процеса дори повече. Желанието ни е да предоставим закриване на всякакъв вид сметки, без значение дали са асоциирани с други продукти т.е. закриване само на депозити, спестовни сметки или други не смятаме за рационално. Относно безплатното SMS известяване стартиращо от 03.05.2010 за потребителите на виртуалния клон - правим го за улеснение и по-висока сигурност на нашите клиенти, така че ще Ви помолим да предоставите телефонния номер, на който желаете да Ви информираме. Поздрави, Екип на ПИБ

  9. @ Дамян

    Не мислиш ли, че прекаляваш - банката да те уведоми на кой номер ще ти изпраща безплатните СМС-и :D. Далеч по-лесно, логично, а и правилно е ти да ги уведомиш, къде искаш да получаваш полезна за теб информация.

    А колкото до виртуалния клон и закриването на сметка - мислиш ли, че от ПИБ не са достатъчно компетентни, та ги прати в други банки да се учат на интернет банкиране :) Това е най-малкото неуважение и ако беше толкова добре запознат, щеше да знаеш че точно тази банка е с първото такова банкиране в България.

    По-споко го давай, все пак подкарват повече от нещата, за които ги питаме.

  10. @Customer Support
    Би било чудесно ако се получи. Успех!

Коментирай