AskFibank

Fibank 3007

Вярваме, че двустранната комуникация с нашите клиенти е най-важна, тъй като тя най-добре илюстрира дали постигаме своите цели. Една от тях е Вие да оставате удовлетворени от продуктите и услугите, които ползвате, от обслужване и от предоставената възможност открито да получавате допълнителна информация. Екипът на Fibank ползва редица канали, чрез които се допитваме до мнението Ви, изслушваме Ви, отговаряме на въпросите Ви, получаваме изключително важна конструктивна критика.

На тази страница можете да задавате своите въпроси, а ние се стараем да отговаряме бързо и точно.

Коментари

  1. @Клиент
    И аз затова питам. Въвежда се нова услуга, по-бърза, удобна, хубава, евтина и лесна за ползване от банките, навсякъде в пресата пише че се очаква намаление на таксите, а такова няма. То на пазарен принцип хубаво, ама ако никой не иска да свали таксите и всички си равняват едни спрямо други таксите (високите такси) това как го наричаме? Нали трябва да има конкуренция, нали уж конкуренцията сваля цените и вдига качеството? Трябва един да се осмели да ги намали и ще започне ценова война.

  2. Искам да попитам как мога да използвам овърдрафт на дебитната си карта Visa Electron? При попълване на заявлението, когато си издавах картата, отметнах, че желая да ми се активира овърдрафт. Това достатъчно ли е? Какви са сумите, които мога да тегля като овърдрафт и съответно какви лихви, в какви периоди от време се начисляват? Благодаря предварително за отговора!

  3. @ Николай Сербезов
    Всъщност, за да си имаме ясна представа дали таксите на бг банките са адекватни, трябва да се провери какви са таксите на банките в др. европейски държави, например румънски, гръцки, немски, италиански. Иначе за мен е повече от ясно, че бг банките вкл. и ПИБ ще определят цените спяма останалите на местния пазар. Само едно не ми стана ясно. От публикациите в преста, а и от форума тук си направих извода, че влизането ни в таргет 2 би трябвало да направи преводите евтини, а от това което виждам, поне за преводите до 500 евро няма намаление. Може и да греша!
    Бих се радвал все пак на едно обяснение като за неспециалисти, защото банковия език не винаги е ясен.

  4. @ Николай Сербезов

    При определяне цените за преводи на която и да е търговска банка на българския пазар, в т.ч. и ПИБ, се взимат като база основните пазарни принципи - инвестиции, текущи разходи, цени за еквивалентни услуги на конкурентите в сферата, както и разликата в качеството на всяка конкретна услуга. По тази причина, по свободни преводи, цената на транзакция за коя да е търговска банка в България е доста по-висока от цитираните от Вас стойности съгласно наличната пазарна информация.
    Поздрави,
    Екип на ПИБ

  5. Хубав отговор, но с малко информация в него. Не оспорвам вашите възможности и грижа за клиента, питам къде е официалният анонс, който бяхте писали че ще го има. Питам също как от такса на бнб като национален оператор на таргет системата с негова такса от 80 цента се получиха 50 евро? При положение, че даже бнб предлага директен превод без банки кореспонденти и в реално време в цялата еврозона и през fin-copy и за българия? Ще дам пример с бисера - банксервиз таксите бяха на база брой операции на банката, но се колебаеха в рамките до около 70 стотинки на кредитен превод, банките взимат между 80 стотинки и 1.50лв примерно. ОК, бисера не е в реално време, в реално време левов превод банките взимат такса 10 лв (незнайно как се калкулира), не помня колко беше таксата на бнб за това, но 50 евро такса - вие сте публична компания, споделете поне малко информация, иначе всички клиенти (и аз включително) пак ще си мислят че банките искат да правят големи печалби на гърба на клиентите чрез такси. Каква част от таксата отива за външните доставчици (системи) ?

  6. @ Николай Сербезов ПИБ изпълнява преводи през различни платежни системи, в над 60 валути, като най-голямото й предимство по отношение на преводите в чуждестранна валута е кореспондентската й мрежа от над 600 банки по света. Благодарение на това, ПИБ е сред водещите банки в страната, като изпълнява платежните операции бързо, сигурно, при най-добро качество и конкурентни условия. Таксите за изпълнение на преводите в чуждестранна валута на ПИБ са в съответствие с разходите и конкурентите на българския пазар. Като иновативна банка, обезпечаваща ползването на всички нови канали и средства за развитие на своите услуги, ПИБ е сред банките, които се включиха към компонента Таргет 2-БНБ, като банката (тъй като се интересувате от темата), както повечето банки и като банка с утвърдено международно присъствие бе достижима за тази платежна система и преди това. Като платежна система Таргет 2 е една от многото възможности за изпълнение на преводи, но не единственият канал за това. Благодарение на утвърдените взаимоотношения с банките кореспонденти и опита на нашия международен отдел, се изпълняват не само наредените клиентски преводи, използвайки различните канали и платежни системи, но и исканията им за оттегляне, рекламации, включително и клиентски грешки, когато има такива. Вярваме, ще се съгласите с нас, че най-важното са качеството и добрите условия при изпълнение на банковите услуги, които се стремим да поддържаме винаги на високо ниво и ще продължим да развиваме в съответствие с развитието на пазара на платежни услуги. Поздрави, Екип на ПИБ

  7. @ Клиент Оповестили сме официално всички клиенти на ПИБ, които печелят от промоцията на Visa и са дали своето съгласие. Информацията е на официалния ни сайт. Поздрави, Екип на ПИБ

  8. @ иван Да, имaме такса порто при валутните преводи и тя е 10 евро т.е. преводи до 500 евро ще Ви струват 12 евро. Има промяна в Тарифата за спешен SWIFT, където отпада таксата от 20 евро за тази услуга. Поздрави, Екип на ПИБ

  9. Другите банки оповестиха печелившите от първите две седмици от играта на Виза. ПИБ нещо изостава, въпреки че и виза са посочили поне броя на спечелилите карти за отделните банки!

  10. все още ли има такса порто при валутните преводи, защото видях, че в тарифата има промени и не откивам тази такса, т.е. все още ли ще ми струва 12 евро превод до 500 евро

Коментирай