AskFibank

Fibank 3007

Вярваме, че двустранната комуникация с нашите клиенти е най-важна, тъй като тя най-добре илюстрира дали постигаме своите цели. Една от тях е Вие да оставате удовлетворени от продуктите и услугите, които ползвате, от обслужване и от предоставената възможност открито да получавате допълнителна информация. Екипът на Fibank ползва редица канали, чрез които се допитваме до мнението Ви, изслушваме Ви, отговаряме на въпросите Ви, получаваме изключително важна конструктивна критика.

На тази страница можете да задавате своите въпроси, а ние се стараем да отговаряме бързо и точно.

Коментари

    1. Здравейте! За комуналните плащания през системата Моята Fibank не се начисляват такси, съгласно тарифа на банката. Клиентите дължат такса в размер на 0.10 лв. единствено за картова идентификация, когато искат да правят промени в системата и се налага да бъдат идентифицирани. При регистриране на плащания в системата Моята Fibank, съответно се прави промяна и има такава такса. Самите последващи плащания – автоматични или ръчно инициирани са без такса. Има възможност да не регистрирате своите задължения, а да ги плащате като еднократни. Тогава също такси за плащането не се начисляват, но се извършва картова авторизация за промяна. За такси за плащания през други системи Ви съветваме да се информирате от самия посредник (Epay, easypay и др.)

  1. Здравейте,

    Обмислям издаването на Debit MasterCard PayPass във Вашата банка. Прегледах тарифата, но не можах еднозначно да намеря отговор на следния въпрос: има ли такса за плащания в интернет и най-вече през epay.bg ?

    1. Здравейте! Няма такса. Успешна седмица!

  2. Здравейте! За жалост без допълнителната информация, за която Ви бяхме писали, няма как да проверим описания от Вас случай. Ако все още не сте подали оплакване през нашия сайт, както Ви писахме, молим Ви да ни пишете на marketing@fibank.bg, като ни предоставите Вашите три имена, ЕГН, номер на сметката, за която става въпрос, както и информация кога и в кой офис сте подали искане за нейното закриване. Предварително Ви благодарим за информацията. Уверяваме Ви, че случаят ще бъде разгледан.

    1. Другият месец ще посетя някой от офисите Ви, тъй като сега отивам в чужбина.
      Когато посетя офиса Ви, ще бъде със скрита камера и микрофон. Считайте настоящото за уведомление, че ще бъде записан разговора!

  3. Вие сте банка на клиента, нали? Вие сте клиентски ориентирани, нали? За вас клиентите са важни, нали? Вас не Ви интересува клиентската политика на другите банки, нали?
    Е тогава защо копирате от тях не етичните практики? Защо прилагате действия, които са измислени от Българските банките, от които се опитвате да се дистанцирате? Как може да прилагате практики които накърняват човешките права? Как може да взимате такса за сметка, която ужким е била закрита, и да вземате такса, че да стана на отрицателно салдо по сметка и да не уведомите титуляра по сметката?
    Питам Ви отново, Вие клиентски ориентирана банка ли сте?
    Ако продължавате да прилагате такива практики. Вие не ще бъдете никога повече банка на годината. Ще закрия всички банкови сметки на свързани с мен юридически лица и ще апелирам моите контрагенти да не си отварят сметка във Вашата банка, дори ще пренасочвам клиентите си да работят с други Банки.

  4. Здравейте,
    Ползвам дебитна карта VISA Electron payWave и ми прави впечетление, че безконтактните плащания не се отразяват веднага, както е с нормалното плащане на ПОС терминал. Става въпрос за пазаруване в т.в. Пикадили. Вече няколко пъти ми се случва това явление - плащам, а сумата не се отразява нито в my.fibank нито в e-fibank. При нормалното плащане сумата веднага отива в графа блокирани, а в раздела Картови авторизации мога да видя трансакцията. При безконтактното плащане на ПОС в т.в. Пикадили това не се случва, а изведнъж сумата изчезва след няколко дни.
    Моля за проверка къде точно е проблемът? Дали в моята карта, дали като цяло в безконтактното плащане, дали в устройствата на въпросната търговска верига?

    Благодаря Ви предварително!

    1. Здравейте, Димитър! Безконтактните плащания се извършват в офлайн режим, поради което в картовата система няма авторизация и не се генерира SMS за картодържателя. Този тип плащания се осчетоводяват направо от сметката след изпращане на файла с трансакции от деня (или за определен период ) на съответния търговец. Поради тази причина и в меню „Картови авторизации” в e-fibank и My Fibank не се показват данни, тъй като няма записани такива. Ще виждате информацията в „Отчет по сметката”, след като тя бъде осчетоводена. Поздрави!

  5. Моят въпрос е относно сметка, която не ползвам и която заявих, че желая да бъде закрита. Днес при посещение на Ваш клон поради необходимостта за извършване на превод, бях информиран, че имам сметка и дължа сума от недоговорен овърдрафт!? Защо до сега не съм уведомен за това? Защо не закривате сметката при недостатъчен лимит? Защо създавате овърдрафт нежелание от страна на клиента?
    Надявам се да получа отговор на въпросите и също така бих Ви препоръчал да преосмислите политиката си по отношение на тази Ваша не лоялна практика.

    1. Здравейте! Във Вашия случай Ви съветваме да подадете официално информацията, като попълните нужния формуляр и предоставите необходимите лични данни от Ваша страна, както и детайлна информация кога и къде сте направили искането за закриване на Вашата сметка. На базата на тази информация колегите ще могат да направят справка и да Ви подадат информация по случая с цел той да бъде разрешен. Можете да откриете процедурата за подаване на информацията на сайта тук > http://www.fibank.bg/bg/protsedura-za-podavane-i-razglejdane-na-vazrajeniya-na-klienti/page/2386

Коментирай