AskFibank

Fibank 2993

Вярваме, че двустранната комуникация с нашите клиенти е най-важна, тъй като тя най-добре илюстрира дали постигаме своите цели. Една от тях е Вие да оставате удовлетворени от продуктите и услугите, които ползвате, от обслужване и от предоставената възможност открито да получавате допълнителна информация. Екипът на Fibank ползва редица канали, чрез които се допитваме до мнението Ви, изслушваме Ви, отговаряме на въпросите Ви, получаваме изключително важна конструктивна критика.

На тази страница можете да задавате своите въпроси, а ние се стараем да отговаряме бързо и точно.

Коментари

  1. Другият месец ще посетя някой от офисите Ви, тъй като сега отивам в чужбина.
   Когато посетя офиса Ви, ще бъде със скрита камера и микрофон. Считайте настоящото за уведомление, че ще бъде записан разговора!

 1. Вие сте банка на клиента, нали? Вие сте клиентски ориентирани, нали? За вас клиентите са важни, нали? Вас не Ви интересува клиентската политика на другите банки, нали?
  Е тогава защо копирате от тях не етичните практики? Защо прилагате действия, които са измислени от Българските банките, от които се опитвате да се дистанцирате? Как може да прилагате практики които накърняват човешките права? Как може да взимате такса за сметка, която ужким е била закрита, и да вземате такса, че да стана на отрицателно салдо по сметка и да не уведомите титуляра по сметката?
  Питам Ви отново, Вие клиентски ориентирана банка ли сте?
  Ако продължавате да прилагате такива практики. Вие не ще бъдете никога повече банка на годината. Ще закрия всички банкови сметки на свързани с мен юридически лица и ще апелирам моите контрагенти да не си отварят сметка във Вашата банка, дори ще пренасочвам клиентите си да работят с други Банки.

 2. Здравейте,
  Ползвам дебитна карта VISA Electron payWave и ми прави впечетление, че безконтактните плащания не се отразяват веднага, както е с нормалното плащане на ПОС терминал. Става въпрос за пазаруване в т.в. Пикадили. Вече няколко пъти ми се случва това явление - плащам, а сумата не се отразява нито в my.fibank нито в e-fibank. При нормалното плащане сумата веднага отива в графа блокирани, а в раздела Картови авторизации мога да видя трансакцията. При безконтактното плащане на ПОС в т.в. Пикадили това не се случва, а изведнъж сумата изчезва след няколко дни.
  Моля за проверка къде точно е проблемът? Дали в моята карта, дали като цяло в безконтактното плащане, дали в устройствата на въпросната търговска верига?

  Благодаря Ви предварително!

  1. Здравейте, Димитър! Безконтактните плащания се извършват в офлайн режим, поради което в картовата система няма авторизация и не се генерира SMS за картодържателя. Този тип плащания се осчетоводяват направо от сметката след изпращане на файла с трансакции от деня (или за определен период ) на съответния търговец. Поради тази причина и в меню „Картови авторизации” в e-fibank и My Fibank не се показват данни, тъй като няма записани такива. Ще виждате информацията в „Отчет по сметката”, след като тя бъде осчетоводена. Поздрави!

 3. Моят въпрос е относно сметка, която не ползвам и която заявих, че желая да бъде закрита. Днес при посещение на Ваш клон поради необходимостта за извършване на превод, бях информиран, че имам сметка и дължа сума от недоговорен овърдрафт!? Защо до сега не съм уведомен за това? Защо не закривате сметката при недостатъчен лимит? Защо създавате овърдрафт нежелание от страна на клиента?
  Надявам се да получа отговор на въпросите и също така бих Ви препоръчал да преосмислите политиката си по отношение на тази Ваша не лоялна практика.

  1. Здравейте! Във Вашия случай Ви съветваме да подадете официално информацията, като попълните нужния формуляр и предоставите необходимите лични данни от Ваша страна, както и детайлна информация кога и къде сте направили искането за закриване на Вашата сметка. На базата на тази информация колегите ще могат да направят справка и да Ви подадат информация по случая с цел той да бъде разрешен. Можете да откриете процедурата за подаване на информацията на сайта тук > http://www.fibank.bg/bg/protsedura-za-podavane-i-razglejdane-na-vazrajeniya-na-klienti/page/2386

 4. Здравейте,
  Очевидно разговаряме на различни езици. Много ясно Ви обясних, че службата не е получавала такава информация и ако банката има такава опция, то тогава Вашият служител не си е свършил работата. Вашия отговор м,е обижда, защото не вниква във възникналите проблеми на клиентите, а ги неглижира с един формален отговор.

  1. Здравейте, г-жо Стайкова. В никакъв случай не пренебрегваме Вашия случай. Както Ви обяснихме вчера, принципът на подаване на информация за клиенти, чиито сметки бяха на Юнионбанк бе следният: от Дирекция "Социално подпомагане" поеха ангажимент да изпратят всички данни на лица, чиито сметки са в Юнионбанк, за да подадем от наша страна новата сметка и да бъде обновена информацията. Във Вашия случай не е постъпила информация от тяхна страна за Вашата сметка. Поради това Ви посъветвахме да разговаряте с техен служител, за да разберете каква може да бъде причината. Поздрави!

 5. Здравейте,
  При закриването на Юнионбанк ,на която бях клиент, Ваша служителка ме увери, че банката има ангажимент да уведоми всички държавни институции за промяна на банковите ми сметки. Вчера на 17.06.2014 г. бях неприятно изненадана, когато се обадиха от Дирекция социано подпомагане клон Слатина за липса на такава информация. Моля, отговорете наистина ли банката предлага тази услуга или това е инициатива на един служител и аз като клиент съм подведена от него.

  1. Здравейте! Каквато информация за клиенти са поискали от Дирекция "Социално подмопагане", съответно такава е била подадена от страна на Банката. Съветваме Ви да се обърнете директно към служителите на Дирекция "Социално подпомагане" по въпроса.

Коментирай