debitmc

Дебитните карти имат много приложения. В някои ситуации обаче те не се приемат - в чуждестранни онлайн магазини например. С дебитна карта също така невинаги ще успеете да си вземете кола под наем или да резервирате самолетен билет или хотел.

Най-новото ни предложение, Debit MasterCard, адресира именно този недостатък на дебитните карти. Както подсказва името й, тя е дебитна карта (Debit), но има и много от чертите на кредитните карти (MasterCard). С нея без никакви притеснения можете да правите дори резервациите, които са невъзможни с обикновена дебитна карта. Можете и да плащате във всички онлайн магазини, защото Debit MasterCard се представя като кредитна карта. И това е само едно от предимствата й.

Без такса теглене на банкомати в България

Второто е, че с нея можете да теглите от нашите банкомати и от банкоматите на останалите банки в България без такса. Картата има такса за месечна поддръжка - 1 лв. (т.е. общо на месец таксата Ви за разплащателната сметка и дебитната Ви карта е 1.5 лв.). С нея в ръка обаче няма да търсите най-близкия банкомат на Fibank, а можете да теглите без такса от всеки банкомат в България.

Безконтактни плащания

Тя е модерна карта и затова с нея можете да плащате за секунди в ресторантите, кината, бензиностанциите, магазините и други търговски обекти в България и по света. Debit MasterCard също разчита на технологията PayPass, която прави възможни безконтактните плащания. Само през месец май общата сума, платена безконтактно с нашите карти в България, е над половин милион лева. А безконтактните карти са доближени до ПОС терминал точно 72 650 пъти.* Само да припомним, че представихме безконтактните карти в края на 2010 г.

Не дължите лихва

Да, Debit MasterCard се приема като кредитна карта, но с нея Вие не ползвате кредитен лимит, а личните си средства по разплащателната сметка, към която е издадена картата. Затова и не дължите лихва за използваните средства.

Част от YES – нашата програма за лоялност

Debit MasterCard е и четвъртата карта, която влиза в нашата програма за лоялност YES. С нея натрупвате бонус точки и печелите отстъпки, когато плащате в партньорската мрежа YES. В момента тя обхваща над 100 търговски обекта и вериги. Повече за YES можете да научите в нашия сайт.

Можете да попълните искането за Debit MasterCard още сега и новата Ви дебитна карта ще е готова след 3 дни, ако искате да я получите в София, и 5 за останалите населени места в страната. А ако искате да я издадете към вече открита разплащателна сметка, към която получавате заплатата си например, заповядайте в най-близкия ни клон.

*Имаме предвид всички безконтактни плащания с PayPass и payWave технологията.

Иван Ралчев

Иван е специалист, развиващ се в сферата на Маркетинга и Новите медии. В блога можете да откриете негови статии за различните банкови продукти. Използва активно интернет и новите технологии, затова и обича дистанционното банкиране и безконтактните разплащания. Особено любопитни са му тенденциите в мобилните разплащания.

Коментари

  1. Здравейте, г-н Христов! Картите, заявени през интернет, се пренасочват безплатно към друг офис, т.е. в този случай не дължите такса от 10 лв. Вероятно е станало недоразумение, за което молим да ни извините. За да пренасочим новоиздадената Ви карта в предпочитан от Вас офис, молим да напишете имейл на marketing@fibank.bg. В имейла посочете трите си имена и последните четири цифри на картата, както и офисът, в който желаете да получите своята карта. Още един път Ви молим да ни извините за получилото се недоразумение. Ако имате нужда от допълнително съдействие, ние сме насреща. С уважение! Екипът на Fibank

 1. Здравейте,

  Възможно ли е картата да бъде регистрирана за плащания в epay.bg?

  Благодаря предварително и поздрави,
  Теодора

  1. Здравейте, Теодора, Да. Възможно е дебитна карта Debit MasterCard да бъде регистрирана в epay.bg. Приятен ден! Екипът на Fibank

 2. Коя карта бихте препоръчали на студент?

 3. Имате ли дебитни карти за пенсионери и ще носят ли лихви?

  1. Здравейте, Васил! По всички дебитни карти се получава лихва. Тя се начислява върху сумата по сметката е 0.1% на годишна база. По-висока лихва можете да получавате с нашите депозити, като при Свободните например можете да теглите по всяко време. Едно от предимствата на Debit MasterCard в частност е, че можете да теглите на всеки банкомат в България, без да дължите такса за това. Какво бихте очаквали от една дебитна карта за пенсионери? Поздрави!

 4. Възможно ли е една карта да бъде едновременно свързана с разплащателна сметка в лева,евро и долари, ако титулярът притежава такива сметки във банката? В този случай при плащане, да речем в САЩ, Германия и България, средствата ще бъдат ли теглени от сметката в съответната валута?

  1. Здравейте, Стефан! Не. Картата може да бъде издадена само към една сметка в дадена валута. В конкретния случай, ако желаете да имате сметка във валутата, в която е плащането, ще са необходими три сметки и три дебитни карти, издадени към тях. Насреща сме, ако можем да помогнем с още нещо. Поздрави!

 5. Здравейте,имам само един въпрос. Споменатата карта може ли да бъде регистрирана в PayPal и съответно да се пазарува в Ebay с нея ?

  1. Здравейте, Светослав! Разбира се, с Debit MasterCard можете да пазарувате и плащате в интернет. И не забравяйте за "Моята Fibank" - така лесно ще можете да следите всички плащания с картата, наличности по сметки и др. Поздрави! :)

Коментирай