debitmc

Дебитните карти имат много приложения. В някои ситуации обаче те не се приемат - в чуждестранни онлайн магазини например. С дебитна карта също така невинаги ще успеете да си вземете кола под наем или да резервирате самолетен билет или хотел.

Най-новото ни предложение, Debit MasterCard, адресира именно този недостатък на дебитните карти. Както подсказва името й, тя е дебитна карта (Debit), но има и много от чертите на кредитните карти (MasterCard). С нея без никакви притеснения можете да правите дори резервациите, които са невъзможни с обикновена дебитна карта. Можете и да плащате във всички онлайн магазини, защото Debit MasterCard се представя като кредитна карта. И това е само едно от предимствата й.

Без такса теглене на банкомати в България

Второто е, че с нея можете да теглите от нашите банкомати и от банкоматите на останалите банки в България без такса. Картата има такса за месечна поддръжка - 1 лв. (т.е. общо на месец таксата Ви за разплащателната сметка и дебитната Ви карта е 1.5 лв.). С нея в ръка обаче няма да търсите най-близкия банкомат на Fibank, а можете да теглите без такса от всеки банкомат в България.

Безконтактни плащания

Тя е модерна карта и затова с нея можете да плащате за секунди в ресторантите, кината, бензиностанциите, магазините и други търговски обекти в България и по света. Debit MasterCard също разчита на технологията PayPass, която прави възможни безконтактните плащания. Само през месец май общата сума, платена безконтактно с нашите карти в България, е над половин милион лева. А безконтактните карти са доближени до ПОС терминал точно 72 650 пъти.* Само да припомним, че представихме безконтактните карти в края на 2010 г.

Не дължите лихва

Да, Debit MasterCard се приема като кредитна карта, но с нея Вие не ползвате кредитен лимит, а личните си средства по разплащателната сметка, към която е издадена картата. Затова и не дължите лихва за използваните средства.

Част от YES – нашата програма за лоялност

Debit MasterCard е и четвъртата карта, която влиза в нашата програма за лоялност YES. С нея натрупвате бонус точки и печелите отстъпки, когато плащате в партньорската мрежа YES. В момента тя обхваща над 100 търговски обекта и вериги. Повече за YES можете да научите в нашия сайт.

Можете да попълните искането за Debit MasterCard още сега и новата Ви дебитна карта ще е готова след 3 дни, ако искате да я получите в София, и 5 за останалите населени места в страната. А ако искате да я издадете към вече открита разплащателна сметка, към която получавате заплатата си например, заповядайте в най-близкия ни клон.

*Имаме предвид всички безконтактни плащания с PayPass и payWave технологията.

Иван Ралчев

Иван е специалист, развиващ се в сферата на Маркетинга и Новите медии. В блога можете да откриете негови статии за различните банкови продукти. Използва активно интернет и новите технологии, затова и обича дистанционното банкиране и безконтактните разплащания. Особено любопитни са му тенденциите в мобилните разплащания.

Коментари

  1. Здравейте!Може ли да открия разплащателна фирмена сметка -с тази карта към нея?Каква е таксата за откриване на фирмена с-ка,мин.неснижаем остатък и такса обслужване?

    1. Здравейте, Анна! Да, можете да си издадете тази карта към разплащателна сметка на фирма. Таксата за откриване на сметката е 10 лв., а ако използвате "Моята Fibank" като юридическо лице, месечната такса за водене на сметката е 6 лв. Към нея се добавя таксата за поддръжка на картата от 1 лв. на месец. Надяваме се, че с това отговаряме на Вашия въпрос. Поздрави!

Коментирай