debitmc

Дебитните карти имат много приложения. В някои ситуации обаче те не се приемат - в чуждестранни онлайн магазини например. С дебитна карта също така невинаги ще успеете да си вземете кола под наем или да резервирате самолетен билет или хотел.

Най-новото ни предложение, Debit MasterCard, адресира именно този недостатък на дебитните карти. Както подсказва името й, тя е дебитна карта (Debit), но има и много от чертите на кредитните карти (MasterCard). С нея без никакви притеснения можете да правите дори резервациите, които са невъзможни с обикновена дебитна карта. Можете и да плащате във всички онлайн магазини, защото Debit MasterCard се представя като кредитна карта. И това е само едно от предимствата й.

Без такса теглене на банкомати в България

Второто е, че с нея можете да теглите от нашите банкомати и от банкоматите на останалите банки в България без такса. Картата има такса за месечна поддръжка - 1 лв. (т.е. общо на месец таксата Ви за разплащателната сметка и дебитната Ви карта е 1.5 лв.). С нея в ръка обаче няма да търсите най-близкия банкомат на Fibank, а можете да теглите без такса от всеки банкомат в България.

Безконтактни плащания

Тя е модерна карта и затова с нея можете да плащате за секунди в ресторантите, кината, бензиностанциите, магазините и други търговски обекти в България и по света. Debit MasterCard също разчита на технологията PayPass, която прави възможни безконтактните плащания. Само през месец май общата сума, платена безконтактно с нашите карти в България, е над половин милион лева. А безконтактните карти са доближени до ПОС терминал точно 72 650 пъти.* Само да припомним, че представихме безконтактните карти в края на 2010 г.

Не дължите лихва

Да, Debit MasterCard се приема като кредитна карта, но с нея Вие не ползвате кредитен лимит, а личните си средства по разплащателната сметка, към която е издадена картата. Затова и не дължите лихва за използваните средства.

Част от YES – нашата програма за лоялност

Debit MasterCard е и четвъртата карта, която влиза в нашата програма за лоялност YES. С нея натрупвате бонус точки и печелите отстъпки, когато плащате в партньорската мрежа YES. В момента тя обхваща над 100 търговски обекта и вериги. Повече за YES можете да научите в нашия сайт.

Можете да попълните искането за Debit MasterCard още сега и новата Ви дебитна карта ще е готова след 3 дни, ако искате да я получите в София, и 5 за останалите населени места в страната. А ако искате да я издадете към вече открита разплащателна сметка, към която получавате заплатата си например, заповядайте в най-близкия ни клон.

*Имаме предвид всички безконтактни плащания с PayPass и payWave технологията.

Иван Ралчев

Иван е специалист, развиващ се в сферата на Маркетинга и Новите медии. В блога можете да откриете негови статии за различните банкови продукти. Използва активно интернет и новите технологии, затова и обича дистанционното банкиране и безконтактните разплащания. Особено любопитни са му тенденциите в мобилните разплащания.

Коментари

  1. Има ли такси при плащане в интернет с Debit MasterCard ?

    1. Здравейте, gg! Не, банката не начислява такси за плащане с картата в интернет. Приятна седмица! :)

  2. Положението с тази дебитно/кредитна карта е по-добре от колкото с чиста дебитна карта.

    Преди години един англичанин си беше описал премеждията в САЩ ползвайки английска дебитна карта:
    Отива в хотела, дава дебитната карта и понеже не може да се блокират суми по сметката, хотела директно изтегля от сметката парите които иначе с кредитна карта просто биха били блокирани..
    Понеже не предоставил за авторизация кредитна карта (нямал такава щото в Англия не му трябва), от хотела си дръпнали и солидна сума за гаранция.
    След като му изтеглили парите от сметката за (примерно) едноседмичен престой + тлъста гаранция, човека останал почти без пари в картата и така през целия престой.
    Чудото на чудесата станало когато си тръгнал.. минало доста време преди от хотела да се сетят, че трябва да му преведат обратно парите служили за гаранция.

    Та така главоболията с блокирана сума по кредитна/дебитна карта са доста по-малко от ползването на чиста дебитна където директно теглят парите от сметката...
    Не е като кредитна, но я примерно дръпни с кредитна карта парички от банкомат...

  3. Таксите за теглене от банкомати в чужбина какви са?

    1. Здравейте, vp! Когато теглите на банкомат в чужбина таксата е 10 лв. и 3% от сумата. Поздрави!

  4. [...] Ви представих Debit MasterCard – дебитната карта, която не познава граници. Вероятно [...]

  5. Здравейте,
    бих искал да Ви попитам, може ли да ми бъде издадена тази карта към вече съществуваща смета като втора карта или на мястото на Maestro (след като бъде закрита )
    Важно ми е да си запазя сметката
    И второто ми питане е дали с тази карта може да се плаща в ePay.bg

    1. Здравейте, г-н Еротеев! Да, можете да издадете Debit MasterCard и към настояща своя сметка - като допълнителна или основна карта. Можете да я използвате и за плащания с ePay.bg. За да я издадем към Вашата настояща сметка, заповядайте в най-близкия наш клон и наш колега ще съдейства с необходимите документи. Поздрави!

  6. Жоро, благодарим за предупреждението, но все пак това зависи от индивидуалната практика на всеки търговец. Едва ли това е обичайна практика на работа при 100% от търговците. Банката издава иновативен и качествен продукт, но няма как да искаш да се ангажира с проверка доколко търговците са лоялни в своята работа.

    ПИБ е доказала, че е една от най-иновативните банки в клиентското обслужване. Искам да ми покажеш друга банка в България която има блог или форум с човек на който му е част от задълженията да бъде нещо като онлайн PR в подобни платформи. В този смисъл поднасям Адмирации към труда на г-н Иван Ралчев стоящ зад прозвището Customer Support :)

    Освен това Банката е разработила схеми за защита на клиентите от неправомерни плащания и злоупотреби, има голяма активност от нейна страна в предпазването на личните финанси на хората. Повече информация за сигурността на плащанията мисля че можеш да откриеш в една от другите страници в блога, и сам да се убедиш, че най-сигурната банка за съхранение на личен финансов портфейл е Fibank.

  7. Всичко ново е добре забравено старо.
    Не бяха ли такива първите кредитни карти които се издаваха в България след промените? :)
    А това с резервациите с такива карти дори не го споменавайте.
    Повечето хотели по света ще авторизират сериозна сума "за щети" от картата при резервация, знаейки че това е от кредитния лимит който и без това седи неизползван в повечето случаи. И не си правят труда да ги отблокират после, знаейки че блокировката изтича след около месец.
    Но ако картата е с дебитно салдо тогава банката просто ще блокира реалните пари по сметката и няма да ви разреши да ги ползвате докато не изтече блокировката.
    Още си спомням за един колега който живя на заеми цял месец след една такава блокировка от хотел по дебитната му кредитна карта.

Коментирай