Уважаеми дами и господа,

Благодарим на всички клиенти, които през последните 3 месеца ни изпращаха своите конструктивни предложения и препоръки за по-доброто, улеснено и клиентски-ориентирано функциониране на Виртуалния банков клон. В момента Първа инвестиционна банка работи активно по интегрирането на Вашите препоръки и очакваме до края на годината осъвременената версия на интернет банкирането да бъде пусната на живо.

С уважение,

Светослав Молдовански

"Оперативен директор"

Коментари

  1. Уважаеми г-н Антов, приканваме Ви да спазвате добрия тон на комуникация и да спазвате Правилата за коментиране в блога на ПИБ. Поздрави, Екип на ПИБ

  2. @Станислав Ангелов @Валери Антов Тъй като няма признати и публично обявени от Комисията за регулиране на съобщенията по реда на Закона за електронния документ и електронния подпис доставчици на удостоверителни услуги от други държави, у нас както държавните органи (администрации, митници и др.), така и иниституциите, в т.ч. банките, все още не работят с електронни подписи на издатели от други държави. Въпросът е актуален и може да бъде реализиран след съответната техническа и правна обезпеченост в съответствие с регламентацията на DIRECTIVE 1999/93/EC on a Community framework for electronic signatures за издатели от страни - членки на ЕС. Приемането на сертификати от международно признати и акредитирани доставчици с WebTrust Seal of Assurance for Certification Authorities (CA), ще бъде наложено във времето от практиката Поздрави, Екип на ПИБ

  3. Клиента няма нужда да убеждава банката в нищо. Банката се съревновава с останалите банки в предлагане на услугата и е чисто в неин интерес да предложи добра такава. Нищо лично въпрос на интерес. Всъщност Customer Support казва 'ПИБ приема подписи само на лицензирани издатели на територията на България' което явно противоречи на закона. Просто банката така си е решила. Блога си е блог. Аз нямам нищо напротив банката да обясни защо не признава ел подписи издадени извън България.

  4. @валери антов,

    Защо си прередактирал и изопачил закона като умишлено си изпуснал текста "ако е изпълнено някое от следните условия"? Такива условия са посочени в закона, че да са валидни само БГ издателите - те са си го писали. А ти се обърни и убеди правен отдел на банката, че си прав. Този блог не е правен.

  5. Oмръзна ми да цитирам закони - БЪЛГАРСКИ и да чувам обяснения от сорта ми ние признаваме само наши български оторизирани подписи - и то от наши български банки които имат претенциите да са и европейски .

    а на това дето е написано тук ....след вниателно прочитане някой може ли да ми каже или даде пояснение ?

    ,,Удостоверения, издадени от доставчици на удостоверителни услуги, установени в други държави съгласно националното законодателство на тези държави, се признават за равностойни на удостоверения, издадени от сертифицирани български доставчици на удостоверителни услуги, което прави възможно същите транзакции, които протичат на национално да се извършват и на международно ниво. Това представлява едно значително улеснение за международните бизнес отношения на българските потребители на универсален електронен подпис ,,

    Не че съм толкова компетентен ама все пак това е извадка от наш закон .
    И още за този подпис от банката дето струва 5 лева ....аз мога и без него да си ГЛЕДАМ сметката няма нужда да плащам за това удоволстие 5 лева . А и какво означава това , подписване на документ които освобождава банката от всякакви отговорности ? Е те това го нема никъде по България и по Европа .
    Благодаря ама се отказвам от такава Европеиска банка !

  6. Здравейте г-н Антов, ПИБ приема подписи само на лицензирани издатели на територията на България (Банксервиз, Информационно обслужване, Инфонотари ЕАД, Спектър АД). Както сигурно знаете, от съображения за сиргурност, тече онлайн валидация за валидност на всеки сертификат с достъп до виртуалното ни банкиране. УЕП Ви дава по-голяма сигурност. УЕП носи нужната конфиденциалност, интегритет (осигуряване на целостта и непроменимостта на подписаните данни) и неотменимост (невъзможност за отхвърляне на подписването) на Вашия документ. Другата възможност, която Ви предлагаме е „подпис по индивидуална политика на банката”. Цената на този подпис е 5.00 лв. и валидността му е една година. С него освен справки, можете да извършвате и преводи между Ваши собствени сметки. Ако желаете да имате пълния достъп за активно банкиране към други Ваши кореспонденти с него, необходимо е да подпишете „декларация за отказ от УЕП” и да продължавате да използвате този подпис. Поздрави! Десислава Иванова Директор "Интернет клон"

  7. Dodo казва:

    прав си ...само че обърканите и злостни коментари ги пишат хора дето се мислят за спецове а всъщност нищо не разбират или никога не са били навън :-) така че ще видим какво ще кажат банкеритев понеделник .....отдъхнали наяли се и починали .....в смисъл....с нови сили :-)

  8. жената е сготвила добре - къри пиле и панирани зеленчуци.
    някъде бях чел едно интервю с шефа на ИТ или подобно на пиба и той казваше, че ще въвеждат токъни - така че явно тва с еднократната парола ще е факт!
    а за другите въпроси - сега е петък вечер, и банкерите са хора - нека им дадем време до понеделник да отговорят. и вместо объркани злостни коментари може да има конкретни въпроси

  9. до Станислав Ангелов

    Ти май не разбираш разликата между БГ У Е П и личната ти идентификационна карта с чип в която имаш и вграден дигитален подпис която не важи както нашия за 1 година и САМО в БГ а ДОКУМЕНТ ЗА САМОЛИЧНОСТ КОИТО Е ВАЛИДЕН НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА САМО НЕ И В БГ .....А КАКТО СЪМ ПРЕКОПИРАЛ ....МАЙ И ТУКА Е ВАЛИДЕН АМА ...НЕМА КОИ ДА ТИ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ И МАЙ ЩЕ ТРЯБВА В КРС ДА СЕ ХОДИ

  10. Никой от никоя банка не беше достатъчно компетентен или имаше желание да обясни какъв е проблема. Говорил съм и с управители на клонове. Навсякъде важи принципа 'аз не съм от тук и съм за малко'. Накрая престанах да питам и се примирих с даденостите. Като намеря по-добро ще мисля пак.

    Колкото до СМСа такъв не беше нужен при дойче банк. Всичко ставаше лесно и просто. Сега треперя някой да не ми гепи УЕПа че става мазало, особено на фирмата. Та не ми обяснявай какво предимство е УЕПа.

Коментирай