Уважаеми дами и господа,

Благодарим на всички клиенти, които през последните 3 месеца ни изпращаха своите конструктивни предложения и препоръки за по-доброто, улеснено и клиентски-ориентирано функциониране на Виртуалния банков клон. В момента Първа инвестиционна банка работи активно по интегрирането на Вашите препоръки и очакваме до края на годината осъвременената версия на интернет банкирането да бъде пусната на живо.

С уважение,

Светослав Молдовански

"Оперативен директор"

Коментари

  1. @ Виктор, Благодарим за изказаното мнение! Ще вземем предвид Вашето предложение - високо ценим конструктивна критика и мнения на нашите клиенти относно обслужването и качеството на услугите, които предлагаме! Поздрави, Екип на ПИБ

  2. Добър ден ПИБ АД!След прочетените коментари относно интернет банкирането на ПИБ АД бих ВИ казала на всички,че е по -доброто зло от колкото да посетиш независимо кой офис на ПИБ АД -гр.Пловдив!Освен констатация имам и един въпрос:Само и единствено на набирателни сметки ли неможе да се прави интернет банкиране?Моля ВИ нека получа един път достоверен отговор на този въпрос,за да не ВИ посоча около 10-те различни отговора,които получих за него и то все от ваши служители.Благодаря ВИ предварителнол

  3. Специалната награда за мен е удобен интерфейс. Така че няколко дребни забележчици свързани с експлоатацията:

    * Ако махнете фреймовете няма да има нужда да се потвърждава по няколко пъти сертификата.
    * При листи с по една опция би било добре тя да бъде избрана по подразбиране.
    * Запаметяване на опциите от последния път на често използвани функции. Евентуално маркирани полета там където се различават от стандартните.
    * Възможност за създаване на шорткъти към определени функции със се настройките. Може да се реализира с един Checkbox 'запази като линк' който да се активира от потребителя преди изпращане на формуляра. Избягва се ровенето по менютата, което натоварва и сървъра Ви.
    * Възможност за известяване по мейл за различни видове операции. По дефиниция на клиента. Например за получаване на превод от еди кой си (IBAN или ключови думи в основанието). И това ще се отрази добре на натоварването на сървъра Ви, тъй като няма да е необходимо да се прави справка по няколко пъти на ден само за да се види дали даден превод е направен.

    Това са малко или много глезотиики но техническото им изпълнение не би трябвало да е проблем.

  4. Аз работя онлайн с няколко банки, български и чуждестранни и забелязвам, че при всички работата е малко неинтуитивна, което е голям проблем особено за хората, от поколението, което не е израстнало с компютри. Въпреки многото проблеми и при ПИБ, от моите впечетления, тук виждам най-бърз прогрес в тази област. За мен прехода от старата към сегашната версия реши почти всички проблеми, които имах, изначително подобри дизайна. Сега се надявам това, което сте подготвили още повече да улесни работата.

    Давайте на повече външни хора да тестват софтуера, преди да го експлоатирате, особено такива, които не са работили с предни версии, те ще ви дадат най-обективна представа до колко сте си свършили работата.

  5. Ще чакам с нетърпение, предполагам и другите колеги също. За предишното обновяване мисля че някои от моите забележки бяха реализирани.

  6. @ Николай Сербезов @ участниците в блога @ потребителите на интернет клона на ПИБ, До дни ще обявим официалния старт за пускане в експлоатация на новата версия на виртуалното банкиране. Ще поканим всички вас, които сте заинтересовани, да се регистрирате за миграция и пилотна експлоатация на новото приложение. За тези от вас, които ни дадат най-добър съвет за оптимизация на работата в новата версия ще има специални награди. Ще удовлетворим всички значими препоръки предоставени от вас - нашите лоялни клиенти Поздрави, Екип на ПИБ

  7. Customer Support, от GUI-то ви има още много ама много да се желае. Ако ще и Бил Гейтс да е 'участвал'. Аз си спестих коментарите за да не спамя един вид, защото и много други хора го казаха. Дори едно елементарно нещо: имам само една регистрирана сметка в интерфейса. В този случай тя би трябвало да е избрана по подразбиране, а не аз да кликам като малоумен всеки път и да избирам единствената сметка в 'листата'. Някой други параметри се променят в момента на клика върху бутон. Това означава JavaScript който в банков софтуер е крайно нежелателен и може допълнително да се предложи като удобство, но не и за основни функции. Да не говорим за Frames. Личи си че програмистите са още в 'експерименталната' си фаза, в която все още откриват топлата вода. Трети параметри трябва всеки път отново и отново да се избират. И от гледна точка на Usability и от гледна точка на използвани технологии ви куцат елементарни неща, на които се обръща внимание дори в софтуер правен от начинаещи фирми на запад. Погледнете интерфейсите на чуждестранни банки и ще ви стане ясно какво имам пред вид. В крайна сметка нещо някъде по веригата на разработка на софтуера ви куца. Дали е ръководство или изпълнителен персонал не знам. Качеството зависи както от поръчителя така и от изпълнителя. Най-вероятно ръководителя на проекта не си е написал домашното. Въпреки критиките Ви благодаря за предоставянето на интерфейса, който дори и несъвършен все пак работи, върши работа и пести време, което за мен в случая е най-важно. Дори с този интерфейс ви предпочитам пред банка без такъв, освен това го предоставяте безвъзмездно за ползване. Знам една банка в която искат 50 лева такса за това. Моля не забравяйте експорта на трансакции в новата версия.

  8. @ Dragomir Nikolov, Благодарим за изказаното мнение! Георги Варзоновцев от Netage участва в разработването на уеб дизайна в последната версия, както и в дизайна на Flex Cube @. Стараем се да представим максимално качествен продукт на виртуалното банкиране. Поздрави, Екип на ПИБ

  9. Предстои да се проведе в София Usability seminar - http://www.usabilityseminar.net/en/

    Силно препоръчвам на уеб дизайнерите на Виртуалния клон да го посетят. С цел да влязат в крак с последните тенденции в областта.

    Поздрави,
    Драгомир Николов

  10. Някаква нова информация колко скоро е "скоро"-то на така наречената от Вас "финална версия"?

Коментирай