От 4 юли Първа инвестиционна банка започва предлагането на нов „Свободен депозит".

Депозитът позволява свободно и неограничено телене на средства по всяко време през целия период, както и довнасяне на средства по него до края на 6-ия месец от откриването му.

"Свободен депозит" е с атрактивна лихва, нарастваща всеки месец. Срокът му е 12 едномесечни периода, всеки с различен процент на олихвяване, като лихвата започва от 6% за първия едномесечен период и се увеличава до 11% в края на срока. Лихвата се изчислява на годишна база и не се капитализира ежемесечно. Тя се изплаща при закриване или при изтичане срока на депозита.

Депозитът може да се открива в лева и евро, като ПИБ няма изискване за минимална сума.

Като бонус към „Свободен депозит" Първа инвестиционна банка предоставя кредитна карта, като лимитът й се определя според размера на депозита.

Депозитът е предназначен за физически и юридически лица, а офертата е валидна до 4 октомври 2008г.

В случай, че имате въпроси и коментари по услугата "Свободен депозит" с радост ще отговорим на тях както във всеки един клон на банката, така и тук в блога на ПИБ.

Коментари

  1. Здравейте, Калоян, Няма такси и комисионни по продукта ни свободен депозит. Единствено има такса за теглене, в случай, че депозита се тегли преди падежа му. Таксата за теглене е съгласно тарифата на банката. Към настоящия момент е: за лева 0,2% за суми над 2 000 лева с предварителна заявка и 0,3% - без заявка и за валута 0,3 % с предварителна заявка и 0,4% без заявка. Поздрави, Гергана Гераскова, Зам. директор "Банкиране на дребно"

  2. Здравейте, г-жо Желязкова, Да, допълнителните 100 000 лева се олихвяват се на 8 % от началото до края на шестия месец. След това лихвата ще нараства съгласно таблицата за сумата внесена до края на 6-ти месец. Поздрави, Гергана Гераскова, Зам. директор "Банкиране на дребно"

  3. Здравейте, съвсем случайно попаднах на информация за "Свободен депозит" в интернет и приемам условията за много атрактивни. Поради това реших да стана ваш клиент. Вече съм подал заявление за дебитна карта при вас, имам намерение да получавам заплатата си чрез вас и да кандидатсвам за овърдрафт. Мисля, че имате много по-привликателни условия от другите банки.
    Имам намерение да внеса около 9000 лв в "Свободен депозит" и след това да довнасям.
    Въпроса ми е следния: Ако се наложи да изтегля целия депозит наведнъж предсрочно, има ми комисиони или такси, ако има какви са или от каква сума нагоре започват да се начисляват.
    Примерно: Тегля 9000 на третия месец. Разбрах, че получавам натрупаните до момента лихви, но живо се интересувам и КАКВА Е ТАКСАТА ЗА ТАЗИ УСЛУГА?
    Поздрави,
    Калоян Колев

  4. Здравейте, искам да попитам Customer Support относно евентуална промяна на лихвените проценти в посока по-надолу имам предвид разбира се:) ще се публикува ли тази информация някъде в сайта на ПИБ?

    Благодаря предварително !

  5. Мерси за отговора. Този блог е супер, така много улеснявате клиентите си когато искат да питат за нещо за което не си струва да се разкарват до клоновете.

  6. Здравейте, г-н Ламбов, Свободен депозит в настоящия момент не може да бъде открит във Виртуален Банков Клон. Ако желаете да добавите Вашият новооткрит депозит към останалите сметки, които следите през Интернет, моля посетете някой банков клон за да подпишете декларация за добавяне на сметка. Поздрави, Д. Иванова

  7. Здравейте, г-н Георгиев, фонда за гарантиране на влоговете в банките гарантира пълно изплащане на сумите по влоговете на едно лице в една банка независимо от броя и размера им до 40 000 лв. Лихвените условия по този вид депозит, не са в отклонение от обявените условия, които Първа инвестиционна банка прилага към всички свои вложители и не се смятат за привилигировани, т.е. сумите до 40 000 лева са гарантирани от Фонда. Поздрави, Гергана Герашкова, Зам. директор "Банкиране на дребно"

  8. Георгиев - добре, че ме подсети с коментара си щото и аз искам да знам - когато лихвата е промоционална дали свободния депозит е покрит от фонда за гарантиране на влоговете или тези условия на депозита които сте посочили по- горе се водят преференциални.
    Отговорете моля.

  9. Госпожо , Желязкова нима не можете да четете. Условията по депозита са написани на Български , много се радвам че поне можете да смятате . Няма друга банка с подобна депозитна политика : кратко ясно и без увъртания по депозитните договори без разлика за лев-евро . Пробвайте да прочетете един договор на бамка дск-Я да видите за какво иде реч. ПИБ са Велики ,имам от всички депозити промоционални естествено и то по-няколко, без Пенсионерския защото нямам документ естествено, иначе е страхотна комбинация със Свободният Депозит.

  10. И аз съм питал няколко пъти този въпрос и отоговора, които получавам е, че щом условията са еднакви за всички, тогава този депозит не е привилигерован. Моля хората от ПИБ - опитайде да дадете по мотивиран отоговор (най-добре с потвърждение от някой от БНБ). Специално за мен това е една причина да се въздържам от депозити.

Коментирай