От 4 юли Първа инвестиционна банка започва предлагането на нов „Свободен депозит".

Депозитът позволява свободно и неограничено телене на средства по всяко време през целия период, както и довнасяне на средства по него до края на 6-ия месец от откриването му.

"Свободен депозит" е с атрактивна лихва, нарастваща всеки месец. Срокът му е 12 едномесечни периода, всеки с различен процент на олихвяване, като лихвата започва от 6% за първия едномесечен период и се увеличава до 11% в края на срока. Лихвата се изчислява на годишна база и не се капитализира ежемесечно. Тя се изплаща при закриване или при изтичане срока на депозита.

Депозитът може да се открива в лева и евро, като ПИБ няма изискване за минимална сума.

Като бонус към „Свободен депозит" Първа инвестиционна банка предоставя кредитна карта, като лимитът й се определя според размера на депозита.

Депозитът е предназначен за физически и юридически лица, а офертата е валидна до 4 октомври 2008г.

В случай, че имате въпроси и коментари по услугата "Свободен депозит" с радост ще отговорим на тях както във всеки един клон на банката, така и тук в блога на ПИБ.

Коментари

  1. 'Булбанк', не виждам каква връзка се опитваш да направиш между лихвите по депозити и кредити (ипотечни), при условие че това са съвсем различни неща (и дори липсва капитализацията по депозита).

  2. И аз смятам, че оферта от 7.1% по ипотечен кредит и 8.06% по депозит в една валута и една и съща банка - това вреди на финансовата култура на хората. Независимо от това, че с такси и комисионни на банката ще и се върже сметката.

  3. Здравейте, Кирил, като колега от бранша би трябвало да знаете, че лихвите по депозитите се определят от много компоненти, като се съобразяват с пазарните условия! При желание от Ваша страна бихте могъл да направите проучване на офертите на банките по отношение на депозитите и ще видите, че предлаганите от нас лихви са абсолютно адекватни. Положението на ПИБ е стабилно - следете финансовите ни резултати! Ние не споделяме мнението Ви, че финансовата култура на българина е слаба -ние не подценяваме способността на гражданите да вземат финансови решения. екип на ПИБ

  4. Komentar kato kolega ot bransha - s tiya lihvi mai iskate samo da zakrepite polojenieto krivo - lyavo dokato doide nyakoi kupuvach, koito da nalee resurs. Absolyutno destruktivno za i bez tova slabata finansova kultura na bulgarina.

    Pozdravi i uspehi
    K

  5. Сметките ти са асолютно верни, специално звънях в ПИБ да питам, защото се
    прицелих в този депозит.

  6. Абе, смятах, смятах, ходих и да клон Витоша - май излиза 8.5 % средна лихва - доста добре като се има предвид че можеш да теглиш и да внасяш - пощенска имат такъв на 6%.
    Някой би ли ми казал дали сметките са ми верни?

  7. Здравейте, Дамян, Ето отговорите на Вашите въпроси: -След изтичане на 1 година депозитът преминава в стандартен едномесечен, ако до тогава не предложим други по-добри условия, а ние ще се постараем да го направим. -Няма месечни такси по сметката -Няма неснижаем остатък -Няма разлика - те са същите както при разплащателните сметки - В момента работим по въпроса скоро (до една седмица) да може да се открива този депозит и през Виртуалния банков клон. С поздрав, Милка Тодорова,

  8. Здравейте, г-н Тодоров, Във връзка с първия Ви въпрос прилагам таблица, която ще Ви помогне да се ориентирате за това как нараства лихвата по депозита: Период - Годишна лихва в левове и евро За 1 месец - 6.00% За 2 месеца - 6.25% За 3 месеца - 6.50% За 4 месецa - 7.00% За 5 месеца - 7.50% За 6 месеца - 8.00% За 7 месеца - 8.25% За 8 месеца - 8.50% За 9 месеца - 8.75% За 10 месеца - 9.00% За 11 месеца - 10.00% За 12 месеца - 11.00% Що се касае до втория въпрос – при промяна на пазарните условия банката си запазва правото да променя лихвения процент. На разположение съм за още въпроси, Милка Тодорова

  9. Здравейте, имам два въпроса за този депозит:
    1. Какъв е реалния лихвен процент за периода от една година?
    2. Банката запазва ли си правото да променя лихвения процент по месеци след подписване на договора преди изтичане на първата година?

  10. Здравейте, поздрави за тази нова услуга. Няколко въпроса:

    - какво става с лихвата след изтичане на една година? Отново ли се превърта 6-11% или вече стои постоянно на 11%?
    - има ли месечни или някакви други такси по такива сметки?
    - какъв е неснижаемия остатък (лева/евро)?
    - има ли разлики в таксите за транзакции, сравнено с разплащателни сметки?
    - ще може ли да се открива такава сметка през виртуалния клон, без необходимост от посещение в банков клон?

    Поздрави!

Коментирай