Когато започва работа в Първа инвестиционна банка преди 15 години, не си е представяла, че ще остане толкова дълго време. Налагало й се е да свикне с мисълта, че прекарва минимум по осем часа на бюро. Това за нея навремето е било изключително трудно, поради факта, че има много енергия, която дотогава е изразходвала с различни физически активности. „Предизвикателството беше голямо, защото трябваше да насоча тази енергия в различен вид дейност. Струваше ми се невъзможно, но много бързо започнах да осъзнавам къде съм и какво се изисква от мен, защото това е едно прекрасно по различен начин място, с цялата си политика и визия. Постепенно бях погълната от всичко и усетих, че съм на много специално място със специални хора”, прави равносметка Евгения. Тя е жена със стил, изискани маниери и поведение, които успешно бихме могли да определим като достойни за пример и подражание. Това е Евгения Първанова - Управител офис „МОЛ Сердика“ във Fibank.

Виждали сме Жени в редица клипове на банката през годините, в които демонстрира увереност и женственост. Докато стигне до това емоционално израстване минава дълъг път: „Трябваше да претърпя огромна метаморфоза, включително развих в позитивна посока личния си стил и усещане за хората и техните изисквания. Бях на мястото, което щеше да ме промени изцяло. Тогава не подозирах, че заедно ще се развиваме, ще израстваме, ще се борим, ще се усъвършенстваме. И ще оставаме доволни щом погледнем назад. В ПИБ аз пораснах, надградих себе си, разбрах, че няма невъзможни неща, разбрах че АЗ МОГА. Разбрах и, че аз ЩЕ МОГА занапред. Тук се научих, че светът е страшно динамичен, потребностите се менят по-бързо, отколкото очакваме и ние не трябва да спираме в комфорта на рутината, а да се движим напред, следвайки новостите, постигайки един важен резултат - доволни клиенти, лоялни взаимоотношения и партньорства, доверие”.

Тя е от жените, които наистина се движат напред постоянно. В момента учи право към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ нощем. Шегува се, че заедно с дъщеря й ще завършат образованието си почти по едно и също време – едната - гимназия, другата – магистратура. Стремежът за самоусъвършенстване идва от детските й години, а в основата на всичко стои една жена.

Казват, че зад един успешен мъж стои една умна дама. Може да се допълни – зад всяка умна дама стои по една добра баба. И историята на Жени и Малина е типичен пример за това. „Баба ми Малина, която е дългогодишен учител, ме водеше навсякъде. След училище - на урок по плуване. С мократа коса оттам отивахме на уроци по пиано”, въвежда в най-личния си свят Евгения.

Благодарение на всичко научено днес, тя ръководи екип от близо 15 човека, който определя така: ”Тук сме избрани специални, различни и по своему уникални хора, които имат цели, които постигат резултати. Хора, на които се вярва, хора които са високо ценени и уважавани. Моята история е истинска, в Първа инвестиционна банка аз станах по-добър човек и избирам всеки ден да съм тук, именно защото тази банка е част от моя живот. Гордея се, че работя във Fibank и имам принос тази институция да е толкова уникална и специална за всеки, който се е докоснал до нея”.

 

Златко Стоянов

Златко е Мениджър „Корпоративни комуникации”, като се присъединява към екипа на Fibank през 2011 г. в дирекция "Методология". Автор е на статии в корпоративния вестник Fibank NEWS, отразяващи един по-приемлив поглед към сложната банкова терминология. Следи развитието на регулациите и тяхното отражение в дейността на банките. Очаквайте от него разработки, посветени на новостите в банковата сфера.

Коментари

Коментирай