AskFibank

Fibank 3007

Вярваме, че двустранната комуникация с нашите клиенти е най-важна, тъй като тя най-добре илюстрира дали постигаме своите цели. Една от тях е Вие да оставате удовлетворени от продуктите и услугите, които ползвате, от обслужване и от предоставената възможност открито да получавате допълнителна информация. Екипът на Fibank ползва редица канали, чрез които се допитваме до мнението Ви, изслушваме Ви, отговаряме на въпросите Ви, получаваме изключително важна конструктивна критика.

На тази страница можете да задавате своите въпроси, а ние се стараем да отговаряме бързо и точно.

Коментари

    1. Здравейте! Не предлагаме такава възможност към момента.

  1. Здравейте, дъщеря ми има следния проблем- тя живее и работи в Ирландия, има издадена виза карта оттам, която е забравила в банкомат в ж.к Младост , София и която вече е в отдел на бул. България 81. Случката става в петък, следват двата почивни дни...
    И сега ситуацията е абсурдна- в понеделник идвахме и ваш служител каза, че трябва да получат имейл с потвърждение за притежание оттам...дотук добре- свързахме се със служител от ирландската банка, но те не могат да дадат информация ей така по телефона за притежател на карта в тяхна банка...помолихме ваш служител да говори с тях, защото те поискаха, но вашата служителка отказа- дали защото няма право, дали защото не знае езика...няма значение. и сега сме малко ситуация `параграф 22`- тя не може да си вземе картата със личната карта, която е издадена тук, защото трябвало са има потвърждение оттам, оттам пък не могат да изпратят имейл с данни на техен клиент..всъщност тя не може да ползва парите си, да си купи билет...естествено няма да се яви на време на работното си място...последствията са ви ясни....но нали сме в Европейския съюз, защо банките имат различни правила..и да не може да се върне лична вещ с лична карта и подпис..та нали това е паспортът на лицето...какъв е вашият съвет, надявам се на бърз отговор, защото утре е последният й шанс да се прибере, т.е днес да си вземе картата и да купи билет...направо не мисли, ако това се случи на чужденец...

    1. Здравейте! Моля дъщеря Ви да изпрати тази информация на cards@fibank.bg, като се легитимира и с личните си данни, ЕГН, три имена, банка картоиздател, последни 4 цифри от номера на картата, за да съдействат колегите. Поздрави! екипът на Fibank

  2. Благодаря за бързия отговор. За съжаление отправените съвети не ми допадат. Аз ползвам електронен подпис не само за да банкирам. Ползвам го и са други цели - връзка с НАП и други държавни институции, подписване на документи. За всичките тези цели сега нося със себе си само едно устройство - смарткартата с електронния подпис и това е голямо удобство. Ако премина на токен ще трябва да нося две устройства. Що се отнася до ползването на Internet Explorer, мисля че е несериозно банката да редуцира поддръжката до само един браузер, който към днешна дата има около 6% дял от пазара в България и 8% от световния пазар за десктоп системи. Освен това IT политиката в много фирми и организации не толерира IE. По този начин след ноември няма да мога да банкирам от офиса. Смятам, че банката трябва да направи нещо по въпроса, още повече, че полтиката на Mozilla по въпроса с използването на Window.crypto беше обявена преди 3 години, а политиката относно добавките като signTextJS беше обявена още в началото на тази година.

  3. Здравейте, имам въпрос относно работата на Виртуалния клон с предстоящата нова версия 57 на Mozilla Firefox, която ще се появи през ноември 2017. Както Ви е известно, след Firefox 35 подписването с електронен подпис не може да се извършва без да е инсталирано разширението signTextJS. Проблемът е, че от Firefox 57 нататък това разширение няма да работи.

    Инсталирах си бета версията на Firefox 57 и потвърждавам, че разширението не работи и работата с Виртуалния клон е невъзможна. Какво мислите да направите за да може клиентите Ви да продължат да ползват Firefox за работа с Виртуалния клон с електронен подпис след м. ноември 2017 г.?

    1. Здравейте! Интернет клонът на Fibank работи с всички браузъри,които поддържат дигитално подписване с електронен подпис. Не можем да коментираме политиката и взетото решение на Mozilla да премахне една, смятана за остаряла, технология от края на миналия век. Ние предлагаме много по-сигурни и съвременни методи за работа с Интернет клона на Fibank и вие можете да се възползвате от тях. При съвременното развитие на технологиите и методите за дистанционен достъп до услугите,предлагани от нас,по-удобно е да използвате токен устройство вместо електронен подпис. Можете да използвате токен устройството през всички браузъри и през нашето мобилно приложение.Не е необходимо да инсталирате софтуер за четец,карти и др. Ако желаете да използвате електронния подпис, ще можете да подписвате дигитално с Internet Explorer, както досега.

  4. Здравейте,
    На 01.09.17 през "Моята Fibank" извърших превод на USD по сметка в украинска банка. На 04.09.17 получих писмо от ваша служителка, в което ме уводомяваше, че "ПИБ не излъчва валутни преводи в USD към тази банка получател", и че ако желая, мога да наредя превода в друга валута (EUR). Парите бяха отблокирани, но ми беше удържана комисионна за извършен валутен превод, който така и не се е осъществил!
    Във формата за превод, като опция имам възможност да избера две валути - USD и ЕЪР. Поради желание на клиента ми аз избрах USD.
    Не е редно, ако Вашата банка има ограничение за превод в определени валути, да бъдат предоставяни опции за избирането им.
    Искам да разбера, какво трябва да направя за да ми бъде възстановена тази сума?

    1. Здравейте! Можете да ни изпратите писмено информацията на complaints@offices.fibank.bg, както е описано тук >> https://www.fibank.bg/bg/protsedura-za-podavane-i-razglejdane-na-vazrajeniya-na-klienti/page/2384

  5. Здравейте, внесох в офиса на ПИБ - Народен театър по кредитната си карта 300 лв. вместо определената минимална вноска от 30 лв. След 2 часа получих заплашителен sms, че ще ми блокират картата поради неплатено задължение, ако не платя НЕЗАБАВНО!? Веднага звъннах по телефона за справка, но от контактния център една ми мънкаше за някакво разминаване, не можа да ми каже нищо конкретно и тръгна да ме препраща към своя колежка за справка, оставиха ме на музика 10 мин. и накрая затворих...все пак действието се развива в работно време, аз като съм на работа не си уплътнявам времето като тях....Каква сметка навъртях за това безрезултатно позвъняване не знам, знам само, че ми загубиха времето и ми скъсаха нервите за нищо, щото така им е по-удобно, да тормозят клиентите си без причина.Що за отношение към клиентите!

    1. Здравейте! След като внесете средства по карта с цел погасяване на вноски, е необходимо технологично време да се осчетоводят преводите. СМС-ите се зареждат автоматично при просрочие, както е във Вашия случай, тъй като падежната дата за погасяване на задълженията е 5-то число на месеца. Двете събития са се застъпили и затова сте получила уведомителното съобщение. СМС-ите са единствено с напомнителен характер. След като сте посетила наш офис и сте погасила вноската си, би следвало да имате и документ за съответната операция. Няма място за безпокойство в тази ситуация.

Коментирай