AskFibank

Fibank 3004

Вярваме, че двустранната комуникация с нашите клиенти е най-важна, тъй като тя най-добре илюстрира дали постигаме своите цели. Една от тях е Вие да оставате удовлетворени от продуктите и услугите, които ползвате, от обслужване и от предоставената възможност открито да получавате допълнителна информация. Екипът на Fibank ползва редица канали, чрез които се допитваме до мнението Ви, изслушваме Ви, отговаряме на въпросите Ви, получаваме изключително важна конструктивна критика.

На тази страница можете да задавате своите въпроси, а ние се стараем да отговаряме бързо и точно.

Коментари

 1. Здравейте,моля за информация как да закрия разплащателна сметка при вас, открита по служебен път от работодателят ми и неползвана от мен вече 17години, по която са се натрупали задължения към вас, за които аз не предполагах.
  Какво трябва да се направи за да се анулират тези задължения?
  Предварително Благодаря!

  1. Здравейте! Моля, изпратете ни тази информация на complaints@offices.fibank.bg Необходимо е да изпратите детайлна информация, която включва Вашите три имена и ЕГН, както е описано на сайта ни тук >> https://www.fibank.bg/bg/protsedura-za-podavane-i-razglejdane-na-vazrajeniya-na-klienti/page/2384 Колегите ще разгледат подадената от Вас информация и ще Ви съдействат. Поздрави!

 2. Здравейте! Прошу извинить, что пишу не на болгарском. (Вы можете отвечать на болгарском или английском, если не на русском). У меня имеется депозит в банке (клон Бургас), клиентски N 001645721.
  29.070.2017 - падёжная депозит. Могу ли заказать наличность в клоне Благоевградец.?
  С уважение
  Ольга Кочетова

  1. Здравейте, г-жо Кочетова. Можете да изтеглите сумата по депозита от клон Благоевград, но е необходимо да се обадите на колегите предварително, поне 3 дни преди падежа, особено ако става въпрос за по-голяма сума - т.е. 26 юли. Координатите на колегите в клона ни в Благоевград са: Клон "Благоевград" Благоевград 2700, бул. "Св. Св. Кирил и Методий" 11 Работно време понеделник - петък: 9:00 - 17:30 ч. Тел. 073 / 827 709 Поздрави!

 3. Здравейте, г-н Горинов. Във връзка с описания от Вас случай, поднасяме своите извинения. Клиентите могат да ползват преференциите на пакета „Моят избор online“ независимо от средството за подпис, с което се подписват online преводите. При сключването на договора за пакет, клиентите могат да получат и безплатно Токън устройство. В случай, че вече имат Токън или КЕП, то те само допълват услугата, която ползват с останалите преференции. Прекият ръководител на г-жа Дойчинова е запознат с информацията и ще бъдат взети необходимите мерки, за да подобрим обслужването. Още веднъж Ви благодарим за градивната критика и обективната обратна връзка. Поздрави!

  1. И аз благодаря за бързата реакция!

 4. Здравейте,
  Клиент съм на банката, имам разплащателна сметка в лева. Какви данни освен IBAN са нужни за да ми преведат пари от чужбина?
  Благодаря предварително!

  1. Здравейте! IBAN е достатъчен, за да бъде направен превод по Вашата сметка.

 5. На 15 юни 2017 реших да закупя пакет "Моят избор онлайн" към една от моите сметки в банката. След като прочетох внимателно информацията на сайта на банката се обадих в кол -центъра за допълнителни разяснения. В частност се интересувах дали пакетът може да се закупи към съществуваща сметка с дебитна карта и дали ще мога да продължа да ползвам електронното банкиране с универсален електронен подпис, тъй като към пакета се предлага и безплатен токен. Служителката от кол-центъра беше много любезна и отговори положително и на двата въпроса. Не такъв обаче беше случая със служителката в офиса на банката около час по-късно.

  Посетих офис "Драган Цанков" окло 18:45 на 15 юни 2017. Още щом седнах на стола пред служителката разбрах, че май не съм много желан - не ме погледна и продължи да обработва някакви документи. Чак след няколко минути неловко чакане смутолеви, че трябва да изчакам докато свърши. Търпеливо изчаках. След това обясних защо съм дошъл - да тегля пари и да заявя пакет "Моят избор онлайн" . Веднага ми отговори, че второто няма как да стане сега, защото процедурата била дълга, а наближава края на работното време. С цялото си поведение - липса на усмивка и демонстриране на досада, показваше, че иска да си тръгне по-бързо, а аз явно преча на това. Възразих, че има още 10 минути и че за това време ще можем да попълним документите, защото става въпрос за съществуваща сметка с дебитна карта към нея и съществуваща регистрация в My Fibank. Тя ми отговори, че активирането на токен отнема поне 30-40 минути. Заявих, че не желая токен, защото ползвам електронното банкиране с универсален електронен подпис и токенът е излишен. Служителката раздразнено заяви, че не може така - пакетът върви с токен и може да се ползва само и единствено с него. Посочих, че нищо такова не пише в описанието на услугата и че изрично съм питал в кол-центъра дали мога да ползвам услугата с УЕП. И тя подсмихвайки се ехидно отвърна "И оттам Ви казаха, че може???", явно намеквайки за некомпетентността на служителите в кол-центъра. Отговорих утвърдително и заявих, че не виждам причина услугата да не работи с УЕП, и че ползвам Виртуалния клон откакто е създаден и почти през цялто време с УЕП. Отговорът ме шокира - услугата и токенът към нея нямали нищо общо с Виртуалния клон, той бил съвсем друга работа!!! Игнорирайки последното очевидно грешно твърдение поисках да разбера къде точно пише, че услугата е достъпна само с токен. Отговори ми, че сигурно го пише в Общите условия. Поисках да ми посочи този текст от общите условия, при което тя заяви "Аз ви казвам как стоят нещата, пък вие правете каквото искате". Поисках да се консултира с някой по-компетентен от нея, но тя заяви, че е късно и това може да бъде направено утре. Като видя, че няма да се откажа, въздъхна и заяви, че щом толкова държа, ще ми активира услугата, но после да не съм се оплаквал ако ми се удържат такси за преводи през My Fibank, защото "Вие какво си мислите, че ще платите тук три лева и после преводите ви ще са безплатни без да имате токен?" Заявих, че поемам риска и че искам да активира услугата. В последен опит да ме откаже служителката заяви "Трябва да ви предупредя, че ако прекратите абонамента по-рано от 1 година, ще трябва да заплатите стойността на токена!" Аз заявих, че няма как да възстановявам стойността на нещо, което не съм взел, но тя каза, че нямало значение.

  В крайна сметка услугата беше активирана. На следващата сутрин направих превод през My Fibank чрез УЕП и до днешна дата не ми е удържана такса за превода, което показва, че съм бил прав и че услугата работи, независимо по какъв начин е нареден превода.

  Смятам, че въпросната служителка демонстрира некомпетентност, досада и лошо отношение към клиента. Освен това излага банката и прави намеци, че нейните колеги от кол-центъра са некомпетентни.

  Името на служителката е Цветомира Дойчинова.

 6. Здравейте,

  Ползвам активно приложението ви ежедневно, но се чудех кога ще добавите опция за Push notifications? Изключително полезно е при получаване на преводи, при нови комунални сметки и тн. Има ли план за такова нещо?
  Благодаря предварително

Коментирай