AskFibank

Fibank 3007

Вярваме, че двустранната комуникация с нашите клиенти е най-важна, тъй като тя най-добре илюстрира дали постигаме своите цели. Една от тях е Вие да оставате удовлетворени от продуктите и услугите, които ползвате, от обслужване и от предоставената възможност открито да получавате допълнителна информация. Екипът на Fibank ползва редица канали, чрез които се допитваме до мнението Ви, изслушваме Ви, отговаряме на въпросите Ви, получаваме изключително важна конструктивна критика.

На тази страница можете да задавате своите въпроси, а ние се стараем да отговаряме бързо и точно.

Коментари

    1. Здравейте! IBAN е достатъчен, за да бъде направен превод по Вашата сметка.

  1. На 15 юни 2017 реших да закупя пакет "Моят избор онлайн" към една от моите сметки в банката. След като прочетох внимателно информацията на сайта на банката се обадих в кол -центъра за допълнителни разяснения. В частност се интересувах дали пакетът може да се закупи към съществуваща сметка с дебитна карта и дали ще мога да продължа да ползвам електронното банкиране с универсален електронен подпис, тъй като към пакета се предлага и безплатен токен. Служителката от кол-центъра беше много любезна и отговори положително и на двата въпроса. Не такъв обаче беше случая със служителката в офиса на банката около час по-късно.

    Посетих офис "Драган Цанков" окло 18:45 на 15 юни 2017. Още щом седнах на стола пред служителката разбрах, че май не съм много желан - не ме погледна и продължи да обработва някакви документи. Чак след няколко минути неловко чакане смутолеви, че трябва да изчакам докато свърши. Търпеливо изчаках. След това обясних защо съм дошъл - да тегля пари и да заявя пакет "Моят избор онлайн" . Веднага ми отговори, че второто няма как да стане сега, защото процедурата била дълга, а наближава края на работното време. С цялото си поведение - липса на усмивка и демонстриране на досада, показваше, че иска да си тръгне по-бързо, а аз явно преча на това. Възразих, че има още 10 минути и че за това време ще можем да попълним документите, защото става въпрос за съществуваща сметка с дебитна карта към нея и съществуваща регистрация в My Fibank. Тя ми отговори, че активирането на токен отнема поне 30-40 минути. Заявих, че не желая токен, защото ползвам електронното банкиране с универсален електронен подпис и токенът е излишен. Служителката раздразнено заяви, че не може така - пакетът върви с токен и може да се ползва само и единствено с него. Посочих, че нищо такова не пише в описанието на услугата и че изрично съм питал в кол-центъра дали мога да ползвам услугата с УЕП. И тя подсмихвайки се ехидно отвърна "И оттам Ви казаха, че може???", явно намеквайки за некомпетентността на служителите в кол-центъра. Отговорих утвърдително и заявих, че не виждам причина услугата да не работи с УЕП, и че ползвам Виртуалния клон откакто е създаден и почти през цялто време с УЕП. Отговорът ме шокира - услугата и токенът към нея нямали нищо общо с Виртуалния клон, той бил съвсем друга работа!!! Игнорирайки последното очевидно грешно твърдение поисках да разбера къде точно пише, че услугата е достъпна само с токен. Отговори ми, че сигурно го пише в Общите условия. Поисках да ми посочи този текст от общите условия, при което тя заяви "Аз ви казвам как стоят нещата, пък вие правете каквото искате". Поисках да се консултира с някой по-компетентен от нея, но тя заяви, че е късно и това може да бъде направено утре. Като видя, че няма да се откажа, въздъхна и заяви, че щом толкова държа, ще ми активира услугата, но после да не съм се оплаквал ако ми се удържат такси за преводи през My Fibank, защото "Вие какво си мислите, че ще платите тук три лева и после преводите ви ще са безплатни без да имате токен?" Заявих, че поемам риска и че искам да активира услугата. В последен опит да ме откаже служителката заяви "Трябва да ви предупредя, че ако прекратите абонамента по-рано от 1 година, ще трябва да заплатите стойността на токена!" Аз заявих, че няма как да възстановявам стойността на нещо, което не съм взел, но тя каза, че нямало значение.

    В крайна сметка услугата беше активирана. На следващата сутрин направих превод през My Fibank чрез УЕП и до днешна дата не ми е удържана такса за превода, което показва, че съм бил прав и че услугата работи, независимо по какъв начин е нареден превода.

    Смятам, че въпросната служителка демонстрира некомпетентност, досада и лошо отношение към клиента. Освен това излага банката и прави намеци, че нейните колеги от кол-центъра са некомпетентни.

    Името на служителката е Цветомира Дойчинова.

  2. Здравейте,

    Ползвам активно приложението ви ежедневно, но се чудех кога ще добавите опция за Push notifications? Изключително полезно е при получаване на преводи, при нови комунални сметки и тн. Има ли план за такова нещо?
    Благодаря предварително

    1. Здравейте! Работим по различни нови функционалности, включително и тази. Когато имаме готовност, ще обявим новите версии на мобилното приложение за iOS и Android. Поздрави!

  3. Здравейте, интересува ме дебитна карта за деца Mastercard Teen. Разпечатах документите необходими за попълване, за да издам на сина ми, но забелязах че нивата за лимити на дебитна карта позволяват една операция за плащане за 10 лв. и едно теглене в брой за 10 лв. дневно. Тези лимити могат ли да бъдат увеличени, тъй като ми се струват недостатъчни за тийнеджър.

    1. Здравейте! Заповядайте в удобен офис на банката и ще уточните на място с колегите по-високо ниво на дневен лимит. Поздрави!

  4. Изключително съм ядосана . Преди години закрих сметките си в ПИБ, но при справка се оказа, че те всъщност не са закрити. Разбира се не пазя документ, защото мислех, че отношенията ми с банката са приключили, след като съм закрила сметките. Натрупали се такси в размер на 91,60лв., част от които погасени по давност. Обясних на служителката, че възразявам да платя сумите, които са погасени по давност, а тя ми каза "Ми, напишете молба, но няма да закрия сметките без да платите всичките такси". Реших, че е безсмислено, тъй като при тази некомпетнетност, си представям какво щеше да стане с молбата ми.След като платих всички такси, поисках документ, че нямам задължения към ПИБ. Отказа да ми издаде, защото нямали кредитен консултант. Трябвало да отида до някой мол. Освен това трябвало след 30-35 работни дни пак да отида, за да се деактивирала дебитна карта, изтекла през 2013г. Може ли ми да ми кажете как да съм сигурна, че повече няма да имам нищо общо с ПИБ? Че сметките ми са закрити и че след 5г. няма да се окаже, че пак трябва да ги закривам?!

    1. Здравейте! Това, което Ви съветвам, е да подадете официално оплакване на complaints@offices.fibank.bg по реда, описан тук >> https://www.fibank.bg/bg/protsedura-za-podavane-i-razglejdane-na-vazrajeniya-na-klienti/page/2386

  5. Бих искала да изкажа огромната си благодарност за съдействието на Вашите служители в лицето на Пламен Недялков от клон Шипченски проход, и служителка от Мол София за връщането на изгубените ми кредитни карти и лична карта! Честност, човечност, доброта!!! Достойни хора! С пожелания за много успехи, здраве и щастие!

  6. Клиент съм на банката от много години. От самото откриване на сметката ползвам електронно банкиране, но днес не мога. Виждам само 6 съобщения и не виждам нито сметките си, нито парите по тях. На телефона за връзка 0700 12777 ми казаха, че всички мои данни ще бъдат изтрити. Можел съм бил да ходя в клон на банката, за да получа извлечение.

    Защо трябваше банката да чупи работеща система? Защо да се бута къща, за да се построи колиба?

Коментирай