AskFibank

Fibank 3000

Вярваме, че двустранната комуникация с нашите клиенти е най-важна, тъй като тя най-добре илюстрира дали постигаме своите цели. Една от тях е Вие да оставате удовлетворени от продуктите и услугите, които ползвате, от обслужване и от предоставената възможност открито да получавате допълнителна информация. Екипът на Fibank ползва редица канали, чрез които се допитваме до мнението Ви, изслушваме Ви, отговаряме на въпросите Ви, получаваме изключително важна конструктивна критика.

На тази страница можете да задавате своите въпроси, а ние се стараем да отговаряме бързо и точно.

Коментари

  1. Здравейте, г-жо Йосифова, Благодарим Ви за по-точния отговор на въпроса. Вероятно има някакви промени от страна на PayPal, затова ще се запознаем по-подробно с тях. По отношение на Вашия въпрос: Бихте ли ни изпратили своите три имена и последните четири цифри от номера на своята карта на marketing@fibank.bg? Така ще можем да направим необходимата справка и да Ви отговорим най-точно. Благодарим предварително! Лек и успешен ден!

 1. Здравейте, г-н Петков, Обичайно не е необходимо да потвърждавате адреса в регистрацията си в PayPal. По принцип това можете да направите единствено ако се намирате в САЩ. В секцията с често задавани въпроси на PayPal пише следното:

  In general, we cannot confirm most addresses outside the U.S. at this time.
  За да плащате с картата, е достатъчно да потвърдите нейната регистрацията в системата. Това вече можете да направите със справка с извлечението. Преди време написахме статия, която подробно разглежда случая. Опитайте с нея - "Регистрация на карта в PayPal". Ще се радваме да помогнем, ако имате и други затруднения. Винаги можете да ни пишете тук, ще отговорим максимално бързо. Лек и успешен ден!

 2. Здравейте,имам кредитна карта VISA със срок на валидност до 09/2011.Днес 17.08 отивам в клон на ПИБ да заявя,че не искам преиздаване на нова карта и закриване на разплащателната сметка към нея.Платих съответните дължими суми за пълното погасяване на задълженията по картата .Какво ми беше очудването ,когато разбрах,че са ми начислили и такса от 39.00 лв. за преиздаване на нова карта с дата,забележете от 02.08.2011г.
  Уважаеми господа в условията на договора е записано,че в случай на нежелание за преиздаване на нова карта ,предизвестието трябва да е един месец,а закриването на сметката към картата е два месеца от датата на подаване на искането.
  Може ли да ми обясните защо ми взехте неправомерно тези 39.00 лв.за нещо,което няма да ползвам и за, което съм уведомила навременно ПИБ и то сте ми ги взели почти два месеца по-рано/ от 02.08 до края на валидността на картата,а именно 30.09/2011 /?

  Моля за сторниране на сумата от 39.00 лв.,която сте начислили неправилно.
  Поздрави .

 3. Добър ден!
  От PayPal ми пратиха писмо,че трябва да си потвърдя адреса.Прочетох,че това става най-лесно чрез извлечение от картова сметка.
  В е-fibank.bg открих „Извлечения“ -> „Отчет по сметка“,но там не присъства адреса ми. Или аз бъркам някъде с опцийте?
  Затова искам да попитам,в някой от офисите на ПИБ мога ли да получа такъв документ(извлечение) с адреса ми и заплаща ли се тази услуга?

  Лек ден!

 4. Здравейте, Милен, Вечер се извършват рутинни банкови операции. След приключването им се обработват и преводите, извършени през Виртуалния клон. Ако проверите статуса на нареждането, ще се уверите, че то вече е обработено. Лек и успешен ден! И благодарим за проявеното разбиране.

 5. Защо плащанията през онлайн банкирането след 7 часа не се обработват????? Статусът стои "Очаква обработка". Какво обработка, нали всичко е автоматизирано и защо онлайн банкирането е съобразено с работното време на банката? И сървърите ви ли спят нощем?

 6. Здравейте, Емилиян, Получаването на средства по карта отнема повече технологично време, отколкото банковите преводи. В процеса участие вземат не само PayPal като страна в отношенията, но и обслужващата ги банка, както и картовите организации, които обслужват плащанията с карти. Обичайният срок, в който се изпълняват подобни операции, е 7 работни дни, като технологичното време за обработка на трансакцията след момента, в който я получим, е 1 работен ден. В случай че не получите средствата в този срок, винаги можете да се обърнете към нас, за да направим необходимите справки и да уточним причината за забавянето. Ако желаете, можем да проверим и сроковете, в които са били извършени последните няколко превода по Вашата карта. Подобни въпроси разширяват дискусията и я дообогатяват, за което Ви благодарим. Приятен ден и оставаме на Ваше разположение!

 7. Здравейте, г-н Ненов, За работа с Виртуалния клон се изисква специално устройство, което отговаря на съответни условия и е синхронизирано със системата. Имаме предвид софтуерните Token устройства. Следим развитието на технологиите и при възможност ще Ви ги предоставим като услуга. Лек и успешен ден!

 8. Здравейте,

  Появи се един така да се каже 'наболял' въпрос, който едва сега имам шанс да ви задам онлайн, а отдавна търся отговор.

  Четох темата, която сте публикували относно PayPal, но моето запитване е в малко по-друга светлина и тъй като не успях да намеря отговор дори в гореспоменатата тема, искам директно да попитам:

  - Редовно препращам различни суми от сметката си в ПейПал към сметката си в ПИБ. Също така ползвам услугите на my.fibank.bg, за да проверявам наличността и авторизациите по картата си.

  - За да илюстрирам най-добре какво имам предвид, ще дам два примера от личния си опит:

  пример 1.) Ипзращам парите си от PayPal в кой да е вторник и в петък, те са вече в сметката ми в ПИБ.

  пример 2.) Изпращам си парите от PayPal в понеделник и дори на следващата сряда още ги няма по сметката ми.

  Въпросът ми е: Защо един път така, а пък друг път иначе? От какво зависи времето, за което се осъществява превода. Преди да кажете, че зависи и от самите PayPal, ще избързам да уточня, че във случай номер 2.) беше логично да се притесня, при положение, че преводът отне повече от нормалните 3-4 дни, обадих се на PayPal и от там ме увериха, че от тяхна страна всичко е изпратено в срок от 24ч. (както обикновено) и другото зависело от банката в БГ, в която съм имал сметка. Естествено, посетих и ваш клон, където провериха и парите наистина не бяха пристигнали, дори служителката изрази неприкрито очудване, че нещата са се забавили толкова. На въпросът ми от какво зависи времето за превод, съответното забавяне от няколко дена, колко са тези дни и къде мога да видя подобни регулации, описани черно на бяло, същата служителка отговори уклончиво и с неохота, при което не получих ясен отговор.

  Затова искам да задам същите въпроси тук - предполагам, че и на други потребители се е случвало същото, надявам се темата да е интересна за всички.

  И не задавам този въпрос случайно, защото отново се получава същото нещо - миналата седмица си изпратих пари по сметката от PayPal, а дори днес още ги няма, при положение, че обикновено в подобни срокове, вече се радвам на полученото още в четвъртък или най-късно петък на същата седмица, в чийто понеделник съм ги изпратил.

  Извинявам се за отнетото време и подробното описание, но наистина се интересувам какви са регламентите (ако има такива) при подобен вид "препращания".

 9. Здравейте,

  интересува ме има ли приложение за мобилни телефони което да върши работата на токен устройство за вашето интернет банкиране. Аз имам такова на моя телефон свързано с други интернет сайтове които използвам. Мога ли да ползвам подобно приложение и с вас. Смятам че това е най-логичния начин в 21-ви век, вместо да носим и купуваме допълнително устройства. Конкретно ме интересува за Андроид.

  Поздрави

Коментирай