AskFibank

Fibank 2993

Вярваме, че двустранната комуникация с нашите клиенти е най-важна, тъй като тя най-добре илюстрира дали постигаме своите цели. Една от тях е Вие да оставате удовлетворени от продуктите и услугите, които ползвате, от обслужване и от предоставената възможност открито да получавате допълнителна информация. Екипът на Fibank ползва редица канали, чрез които се допитваме до мнението Ви, изслушваме Ви, отговаряме на въпросите Ви, получаваме изключително важна конструктивна критика.

На тази страница можете да задавате своите въпроси, а ние се стараем да отговаряме бързо и точно.

Коментари

 1. Здравейте,

  Интересувам се дали може да бъде издадена допълнителна карта Maestro PayPass към основна Visa Electron. Видях в сайта Ви, че се предлагат различни карти, към 1 сметка, но там беше упомената само обикновената Maestro карта.

  Поздрави! :)

 2. Здравейте, г-н Илиев, Отрицателно салдо се получава в случаи, когато се надвиши разполагаемата наличност по сметката. Например можете да изтеглите определена сума от сметката си, но остатъкът да не е достатъчен, за да се покрие таксата за теглене от банкомат на друга банка, която е 0.90 лв. Ако не използвате овърдрафт по дебитната карта, в този случай изпадате в неразрешен овърдрафт, за което се начислява лихва от 36% на годишна база - това можете да видите в нашия лихвен бюлетин. Лек и успешен ден!

 3. Здравейте, имам дебитна Visa карта на вашата банка и наняколко пъти забелязвам, че, когато се е случвало да изтегля последната сума, останала в картата, явно съм изтеглил повече от наличното и при проверка в my.fibank.bg, установявам, че разликата е отразена в мунус към нетната разполагаема наличност и също така е отбелязана като усвоена сума от кредитен лимит.

  Бих искал да попитам къде мога да разбера повече за този кредитен лимит, защо го има (след като картата е дебитна) и какъв е размерът му (съответно подлежи ли на някакви лихви и т.н. при възстановяването на сумата), при положение, че не съм давал заявка за овърдрафт или нещо подобно.

  Благодаря :)

 4. Здравейте, интересува ме монети Комплект Златно бебе - цената от 125лв. - на монета ли е или на комплекта и в кой клон на Варна мога да закупя такъв или подобен - видях,че имате голям избор.Благодаря Ви предварително!

  1. Здравейте. Цената от 125 лв. е за целия комплект. По принцип всеки клон във Варна има наличност, но можете със сигурност да го намерите в клон Варна на улица "Братя Миладинови" 47.

 5. Здравейте, доколкото разбирам има разлика между "валута на кредитната карта" и "валута на сметката към кредитната карта". Имам кредитна карта MasterCard Yes в левове. Съответно предполагам, че валутата на картата е USD. Това, което ме интересува е ако направя днес покупка за 100EUR във Франция, как се извъшрва превалутирането. Пише, че сумата се превалутира от EUR->USD по курс на MasterCard... Може ли да се види този курс някъде online? Съответно после по какъв курс се превалутира USD->BGN? Фиксинг на БНБ или друг курс?

  Благодаря предварително

  1. Здравейте, г-н Йорданов! „Валутата на кредитната карта” е основната валута на кредитната карта и се определя от посредника, чието лого носи картата. Във вашия случай това е MasterCard и валутата на картата е в щатски долари. При посочения от Вас пример превалурирането наистина ще бъде от евро в щатски долари по курса на MasterCard, който се дава по служебен път и е валиден към датата на подаване на данните от MasterCard към Fibank. На свой ред банката превалутира тази сума във валутата на Вашата сметката (от щатски долари в левове) по централния курс на БНБ в деня на обработка на трансакцията. Надявам се, че сме Ви били полезни с информацията.

 6. Здравейте,
  искам да попитам колко е периода за отблокиране на суми от авторизация за кредитна карта?

  Поздрави,
  Явор

  1. Здравейте, Явор. Срокът за отблокиране на суми от авторизации за кредитна карта зависи от търговеца, при който е извършена съответната трансакция и затова може да бъде по-дълъг, като тези правила са съгласно процедурите на Visa и MasterCard.

 7. Здравейте, Николай, Работим и по този въпрос - част от програмата ни за развитие на продукта е. Лек и успешен ден!

Коментирай