AskFibank

Fibank 3000

Вярваме, че двустранната комуникация с нашите клиенти е най-важна, тъй като тя най-добре илюстрира дали постигаме своите цели. Една от тях е Вие да оставате удовлетворени от продуктите и услугите, които ползвате, от обслужване и от предоставената възможност открито да получавате допълнителна информация. Екипът на Fibank ползва редица канали, чрез които се допитваме до мнението Ви, изслушваме Ви, отговаряме на въпросите Ви, получаваме изключително важна конструктивна критика.

На тази страница можете да задавате своите въпроси, а ние се стараем да отговаряме бързо и точно.

Коментари

 1. не е добра идея да се ползват бета версии на браузърите за сериозни неща, избягвайте ги за да си спестите главоболия

 2. И не съм съгласен с горните коментари че обслужването е на висота. Поне 80% от персонала не е в състояние да консултира клиентите за елементарни неща. За пореден път бях посъветван да внасям пари по кредитната карта след 20-то число, въпреки че това не е в мой интерес. При положение, че не възстановя цялата изтеглена сума по кредитната карта, за всяко забавяне се удържат лихви. Защо тогава да задържам парите в себе си? За да плащам лихвите след това? И не съм съгласен, че съм смел щото съм бил анонимен. Освен че въобще не съм анонимен, пиша тук просто защото по офисите няма никой, който да приеме подобни оплаквания. Това си личи по това че с години нищо не се прави, въпреки че става въпрос за елементарни неща. Пиша и защото се надявам все някога някой да прочете и да се промени нещо.

 3. Уважаема ПИБ,

  за пореден път си тръгнах изнервен от ваш офис и то за глупости. Кога най-сетне ще въведете някакъв елементарен ред, примерно система с нормерца или каквото там решите?! Все ще се намери някой селяндур да се предреди, някои го правят дори толкова нагло, че човек и да иска не може да си затвори очите. А ако случайно не се сдържа и направя забележка на охраната, която обикновено гледа безучастно и размишлява върху смисъла на живота, получавам един презрителен поглед а ла `кво ми дреме, опраай се как моеш`, придружен с любезен коментар `да ще вземем пред вид Вашето мнение`. Толкова е ясно колко ще бъде взето под внимание, че чак е обидно. А колегите ви се провикват като на женския пазар `следващия моля`. Не би ли било добре да уважите времето и нервите на клиентите си, като им осигурите поне малко спокойствие? Толкова ли е трудно да въведете малко ред? Даже маркировка няма пред касите и някои по простички директно се залепят зад клиента и му надничат над рамото какво прави на касата. Охраната не бива да позволява такава близост, информацията е поверителна, а и когато човек се изнерви стават грешки. Елементарни неща са това!

  С уважение

 4. Не се притеснявайте, и с Firefox 4rc също има проблем, поне преди няколко дена го имаше. Трябва да се включи ssl_renego_allowed sites нещо си да съдържа e-fibank.bg, иначе гърми ssl_renegotioation not allowed. Или да се разреши за всички сайтове в about:config.

 5. Неведоми са пътищата на IE :)

  При мен като сложа compatibility се зареждаше празен екран - т.е проблем с XSLT.

  Ако махна compatibility, ме пращаше на мобилната версия.

  Възможно е и от миналата седмица все пак да са правили някакви промени....

 6. Checked ми е.

  Но забелязах друго. В някакъв момент съм сложил (Преди време. Не помня кога) сайта в compatibility mode.

  Сигурно затова не видях проблеми.

 7. @Любомир

  Ако искаш да видиш проблема:

  1. Internet Options -> Advanced -> Do not save encrypted pages on disk -> трябва да е избрано

  2. Изтрии си browser cache.

  3. Затвори IE9, после го пусни и опитай да отвориш страницата.

  Най-вероятно при теб тази опция е била изключена при инсталацията на IE9, или си идва така от предишни версии - IE8, IE7, и т.н.

  Проблема е описан в линка, който съм дал. IE се държи леко неадекватно при SSL връзка и HTTP Headers:

  Pragma: no-cache
  Cache-Control: no-cache

  Т.е не запазва никакво съдържание на диска.

  E-fibank ползват XSLT файлове за форматиране на банкирането. Проблема е, че XSLT файла не се записва на диска и съответно ActiveX, който го обработва - няма какво да обработи.

  Бързо решение е да се настрои сървъра да връща подоходящи HTTP Headers за XSLT файлове, като например:

  FileETag None
  Header set Cache-Control "private,pre-check=0,post-check=0"

  Тогава дори и да е пусната горната опция в IE, той все пак ще кешира XSLT файловете и plugin-a за XSLT ще може да ги обработи.

  Имат си програмисти във Fibank, така че има кой да реши проблема.

  Въпроса е, че съществува.

 8. Здравейте пак,

  Проблема с IE9 аз лично за мен успях да го реша с промяна в следните настройки:

  Internet Options -> Advanced -> Do not save encrypted pages on disk

  Като се махне отметката оттам работи добре.

  Повече информация за проблема:
  http://radiac.net/diary/id/1257/

 9. Е-банкирането и сега си работи пефектно през IE9. Не знам какви проблеми са имали господата по-горе.

 10. Здравейте! @Венелин и Николай: Работим по въпроса. Скоро ще можете да банкирате и през IE9. Междувременно съветваме да използвате алтернативните браузъри. Благодарим Ви за търпението и оставаме насреща, ако имате нужда от повече информация :-) @Мария: Картата Ви ще бъде подновена автоматично и ще можете да си я получите след 20-ти юни. Бихме искали да Ви помолим да се свържете с нас тогава, за да Ви ориентираме. А ако е необходимо, ще пренасочим картата към по-удобен за Вас клон. Поздрави! :-)

Коментирай