AskFibank

Fibank 2993

Вярваме, че двустранната комуникация с нашите клиенти е най-важна, тъй като тя най-добре илюстрира дали постигаме своите цели. Една от тях е Вие да оставате удовлетворени от продуктите и услугите, които ползвате, от обслужване и от предоставената възможност открито да получавате допълнителна информация. Екипът на Fibank ползва редица канали, чрез които се допитваме до мнението Ви, изслушваме Ви, отговаряме на въпросите Ви, получаваме изключително важна конструктивна критика.

На тази страница можете да задавате своите въпроси, а ние се стараем да отговаряме бързо и точно.

Коментари

 1. @ Customer Support
  Здравейте,
  знам как да видя стари коментари. Грамотен съм.

  В случая имам предвид, че съм установил, че липсват вече писани коментари. И понеже за чужди коментари може да ме лъже паметта, то за собствени такива съм сигурен. Например липсва мой коментар или по-точно запитване в някой от разделите за Виртуалния клон или Интернет банкиране, не помня точно. Това мое запитване не мога да го открия, а беше от преди 4-5 дни. Също така не мога да открия коментарите преди тези на моя постинг, за които що-годе имам спомен. Те се отнасяха до възможността във виртуалния банков клон да могат да се закриват сметки!
  Тъй като ми направи впечатление се попразрових и видях, че в някои от темите има доста големи времеви периоди, в които никой не е публикувал, а те са сред най-често коментираните!
  Има верояност и аз да се лъжа и да има и 4-та тема за онлайн банкирането и виртуалния банков клон, която обаче да не се вижда. Аз не знам защо си мислех, че нещата при новия интерфейс са направени така, че всички теми в блога да се виждат, а само подредбата да им да е различна според последните постигни!
  Ако е вторият случай, то може и аз да греша и нищо да не липсва, а просто темата да е скрита!
  Поздрави.

 2. @ Минаващ,

  След като отворите дадена тема, като кликнете върху линка към нея, се появяват последните 5 коментара. За да видите всички коментари към темата трябва да кликнете върху „Вижте останалите коментари”, което се намира в дясно между края на публикацията и първия от петте коментара.

  Поздрави,
  Екип на ПИБ

 3. По молба на г-н Сербезов и с неговото изрично съгласие, публикуваме кореспонденцията по-долу. Искаме да информираме клиентите на ПИБ, че ще бъде предоставена изчерпателна информация след прецизно разглеждане на наложените изисквания за сигурност към ПИБ.
  Здравейте, г-н Сербезов,
  както вече отговорихме и в блога, в момента разглеждаме Вашите и на другите клиенти на ПИБ сигнали постнати през последните два дена. С цел оптимизирането на нашата работа, , ще Ви бъда много благодарна ако ми кажете точно в кой клон на ПИБ са Ви били искани договори – за депозит и особено за разплащателна сметка.
  Благодаря Ви за отделеното време и оказаното съдействие!
  Ана Динкова
  Началник отдел „Връзки с обществеността”, ПИБ

  Здравейте, г-жо Динкова.
  Лично на мен не са ми искали такива документи, защото аз не съм извършвал такива операции през последните една две седмици. Коментарът ми беше предизвикан от писаното на други двама или трима клиенти във вашият блог, мисля че поне един от клиентите май беше от редовните пишещи. Ако тези хора не са Ви клиенти и само създават паника - нека някой модератор да го напише в блога. Още повече, днес посетих клон на банката за да си взема подновена карта и попитах изрично за тези неща и ми беше отговорено, че не се изисква договор за разплащателна сметка, а само за депозит при закриването му, като беше отбелязано, че за моите депозити (открити през виртуалния клон някога) все пак ще мога да си взема парите ако реша, независимо, че за тях нямам налични договори. Между другото, беше ми заявено (клон Младост 1), че няма как да ми се издаде договор за въпросните депозити, но това засега не ми е проблем. Извинявам се, ако съм увеличил паниката, но никъде не съм цитирал че ми се е случвало лично. Стана ми неприятно за новите административни затруднения, тъй като понякога и аз тегля по-големи суми пари от сметките си, и досега винаги съм се радвал, че отивам в банковия салон просто с една лична карта и си свършвам работата. Именно затова гледам колкото се повече неща да свършвам дистанционно, през виртуалния клон, за да избегна точно такива затруднения. Още нещо - служителката, която ме обслужи, ми каза че действително е имало такива указания, но те са отпаднали почти веднага. Благодаря Ви за личното писмо, но защо не го пишете в блога? Така ще скриете моите коментари и Вашите отговори от общността на клиентите. А, и още нещо - няколко пъти съм писал, когато се отговаря във блога да е цялостно и официално, днешният отговор нищо не казва - какви точно са правилата в момента, ще се променят ли, ще се отменят ли, както винаги се отговаря избирателно. Освен това неща, които засягат невъзможността на клиента да свърши нещо от първия път, затруднен от нови изисквания, ми се струва че е редно да се обявяват официално и предварително, а не клиентите да се разхождат по няколко пъти.

  Ето цитата:
  Customer Support казва: 16 април, 2009 в 15:21
  @ Николай Сербезов,
  Уважаеми клиенти,
  Бихме искали да Ви информираме още веднъж, че всички действия на служителите на ПИБ са продиктувани от загрижеността на Банката за сигурността на нашите клиенти. Допълнителните мерки за идентификация на клиентите ни, въведени след изрично искане от страна на органите на МВР, целят единствено избягването на евентуални измами с фалшиви документи за самоличност. В момента тече преразглеждане на това изискване, с цел оптимизирането работата и улесняването на всички клиенти на ПИБ.
  Благодарим Ви още веднъж за обратна връзка, която ни давате, разбирането и лоялността.
  Екип на ПИБ
  Какви действия? Какви са тези мерки? Отново половинчат отговор.
  Благодаря Ви за вниманието.
  Дано си остана Ваш дългогодишен клиент.

 4. Не знам защо, но в блога пак част от коментарите са изчезнали. В раделите "За онлайн банкирането", "Интернет банкиране" и "Виртуален банков клон", гледам някакви коментари със стари дати, а коментари с нови дати, които съм сигурен, че съм чел, както и мои постинг, не мога да открия. Защо се получава така?

 5. много добра банка.
  надявам се скоро да имате представителство и в поморие.

 6. Още веднъж за новите мерки. Хайде с личната карта и нейното копие иди доди, макар че като направите копие на фалшива лична карта какво от това като нея сравните с нищо и нея разпознаете че е фалшива. Но товас искането да се носят договорите е въпиюща неграмотност и немога да сиобесня що за сигурност дава това на клиента освен само да го тормози и мотае като нямате нужда от средства зада си оправите и лигвидноста губете още клиенти аз съм един от тези които май ще ви напуснат. Бъдете по умни и разумни. Осен всичко останало не стеинформирали и клиентите си с тези нови промени че трябва да се разхождаме по няколко пъти до офисите Ви а загубите които инкасираме кой ще ни ги възтанови.

 7. @ Николай Сербезов,

  Уважаеми клиенти,

  Бихме искали да Ви информираме още веднъж, че всички действия на служителите на ПИБ са продиктувани от загрижеността на Банката за сигурността на нашите клиенти. Допълнителните мерки за идентификация на клиентите ни, въведени след изрично искане от страна на органите на МВР, целят единствено избягването на евентуални измами с фалшиви документи за самоличност. В момента тече преразглеждане на това изискване, с цел оптимизирането работата и улесняването на всички клиенти на ПИБ.

  Благодарим Ви още веднъж за обратна връзка, която ни давате, разбирането и лоялността.

  Екип на ПИБ

 8. Чакам си официалното становище от банката. Предполагам е по-добре да се излезе по-бързо с официална информация от овластените лица, отколкото да нараства неудовлетвореността в клиентите, породена от неизвестността. И да попитам - по силата на кой закон се иска представяне на договор, при положение че това е екземпляр на клиента, и може да се иска само при положение че ще се прекратява и/или анулира. За прекратяване на депозит може и да има смисъл, макар че ако вие не знаете че е прекратен вече, какво знаете, но за разплащателна сметка ???

 9. Не ни лъжете с тези глупави приказки за МВР. Хайде нека копирате личната карта, ваша работа. Но НЕ НИ КАРАЙТЕ да си носим договори за сметките всеки ден с нас, незнаейки кога ще решим да изтеглим малко пари от сметките, каква е тази политика, каква е тази банка. Клиент съм ви вече 9 години, изтърпях всичко, и за награда за лоялността какво - ще си търся нова банка ли? Да не говорим, че депозитите съм си ги открил през виртуалния клон, когато още можеше, и изобщо нямам договор за тях. Как може да ме карате да си нося и договор за разплащателната сметка, нали си е моя сметката? По горе се беше оплакала една госпожа. А съпорта нека не отговаря избирателно, а да отговори изчерпателно и цялостно, неведнъж съм молил за това. Нека ни разяснят новата политика, и да знаят всички за какво става въпрос, ръководството на банката да има предвид, че надали има нормален клиент, който да харесва това. Ако преминаването към flexcube причини доста проблеми, то това ще причини още повече, имам предвид отрицателни чуства от клиентите.

 10. Още един глас против необходимостта да нося договор!! Току що се връщам от банката, защото ми поискаха такъв, а аз дори не знаех за новите изисквания. Можеше да го обявите по някакъв начин, а не да разкарвате клиентите си напред-назад.
  По мое лично мнение, ако някой е способен да си направи фалшива лична карта, един прост договор с мокър печат ли ще го спре? Има доста по смислени начини да се предпази клиента, вместо да се правят безсмислени процедури, които ще имат почти нулев ефект, а същевременно затрудняват всички клиенти.
  Харесваше ми това, че винаги мога да отида в банката само с лична карта и да си свърша работата - без предварително да съм го планирал - сега вече не мога !!!

Коментирай