AskFibank

Fibank 3007

Вярваме, че двустранната комуникация с нашите клиенти е най-важна, тъй като тя най-добре илюстрира дали постигаме своите цели. Една от тях е Вие да оставате удовлетворени от продуктите и услугите, които ползвате, от обслужване и от предоставената възможност открито да получавате допълнителна информация. Екипът на Fibank ползва редица канали, чрез които се допитваме до мнението Ви, изслушваме Ви, отговаряме на въпросите Ви, получаваме изключително важна конструктивна критика.

На тази страница можете да задавате своите въпроси, а ние се стараем да отговаряме бързо и точно.

Коментари

  1. Как мога да проверя състоянието на дадена сметка по телефона със СМС ? На сайта сте написали как трябва да се съставят SMS-ите , обаче никъде не е посочено на кой номер трябва да се изпращат.

  2. Новината, че се преразглеждат новите правила е обнадеждаваща. Според специалистите по измами от МВР, ДАНС и др.специални служби, точно предоставянето за копиране на лични документи води до още по-големи рискове за притежателя на документа, така че се надявам това ваше безумно правило с копирането на лична карта да отпаде. Това, че сте регистриран като администратор на лични данни не е успокоително, защото няма юридическо лице, което да не е регистрирано като такова. Всичките ви нови мерки са криворазбрана грижа да клиента, така ни излагате на по-големи рискове.
    Очакваме скорошното завръщане на старите ви процедури!

  3. Извинявам се!
    Просто при мен, а може би и не само при мен, излизат последните пет теми, в които е публикувано! Поради това и не съм могъл да видя постинга си и вашият отговор!

    Поздрави!

  4. @ Минаващ,

    Ваши скорошен пост открихме тук: @ клиентите на Виртуалния банков клон: (http://www.fibank.bg/blog/?p=355)

    от 14 април, 2009 в 19:08

    Поздрави,

    Екип на ПИБ

  5. @ Customer Support
    Здравейте,
    знам как да видя стари коментари. Грамотен съм.

    В случая имам предвид, че съм установил, че липсват вече писани коментари. И понеже за чужди коментари може да ме лъже паметта, то за собствени такива съм сигурен. Например липсва мой коментар или по-точно запитване в някой от разделите за Виртуалния клон или Интернет банкиране, не помня точно. Това мое запитване не мога да го открия, а беше от преди 4-5 дни. Също така не мога да открия коментарите преди тези на моя постинг, за които що-годе имам спомен. Те се отнасяха до възможността във виртуалния банков клон да могат да се закриват сметки!
    Тъй като ми направи впечатление се попразрових и видях, че в някои от темите има доста големи времеви периоди, в които никой не е публикувал, а те са сред най-често коментираните!
    Има верояност и аз да се лъжа и да има и 4-та тема за онлайн банкирането и виртуалния банков клон, която обаче да не се вижда. Аз не знам защо си мислех, че нещата при новия интерфейс са направени така, че всички теми в блога да се виждат, а само подредбата да им да е различна според последните постигни!
    Ако е вторият случай, то може и аз да греша и нищо да не липсва, а просто темата да е скрита!
    Поздрави.

  6. @ Минаващ,

    След като отворите дадена тема, като кликнете върху линка към нея, се появяват последните 5 коментара. За да видите всички коментари към темата трябва да кликнете върху „Вижте останалите коментари”, което се намира в дясно между края на публикацията и първия от петте коментара.

    Поздрави,
    Екип на ПИБ

  7. По молба на г-н Сербезов и с неговото изрично съгласие, публикуваме кореспонденцията по-долу. Искаме да информираме клиентите на ПИБ, че ще бъде предоставена изчерпателна информация след прецизно разглеждане на наложените изисквания за сигурност към ПИБ.
    Здравейте, г-н Сербезов,
    както вече отговорихме и в блога, в момента разглеждаме Вашите и на другите клиенти на ПИБ сигнали постнати през последните два дена. С цел оптимизирането на нашата работа, , ще Ви бъда много благодарна ако ми кажете точно в кой клон на ПИБ са Ви били искани договори – за депозит и особено за разплащателна сметка.
    Благодаря Ви за отделеното време и оказаното съдействие!
    Ана Динкова
    Началник отдел „Връзки с обществеността”, ПИБ

    Здравейте, г-жо Динкова.
    Лично на мен не са ми искали такива документи, защото аз не съм извършвал такива операции през последните една две седмици. Коментарът ми беше предизвикан от писаното на други двама или трима клиенти във вашият блог, мисля че поне един от клиентите май беше от редовните пишещи. Ако тези хора не са Ви клиенти и само създават паника - нека някой модератор да го напише в блога. Още повече, днес посетих клон на банката за да си взема подновена карта и попитах изрично за тези неща и ми беше отговорено, че не се изисква договор за разплащателна сметка, а само за депозит при закриването му, като беше отбелязано, че за моите депозити (открити през виртуалния клон някога) все пак ще мога да си взема парите ако реша, независимо, че за тях нямам налични договори. Между другото, беше ми заявено (клон Младост 1), че няма как да ми се издаде договор за въпросните депозити, но това засега не ми е проблем. Извинявам се, ако съм увеличил паниката, но никъде не съм цитирал че ми се е случвало лично. Стана ми неприятно за новите административни затруднения, тъй като понякога и аз тегля по-големи суми пари от сметките си, и досега винаги съм се радвал, че отивам в банковия салон просто с една лична карта и си свършвам работата. Именно затова гледам колкото се повече неща да свършвам дистанционно, през виртуалния клон, за да избегна точно такива затруднения. Още нещо - служителката, която ме обслужи, ми каза че действително е имало такива указания, но те са отпаднали почти веднага. Благодаря Ви за личното писмо, но защо не го пишете в блога? Така ще скриете моите коментари и Вашите отговори от общността на клиентите. А, и още нещо - няколко пъти съм писал, когато се отговаря във блога да е цялостно и официално, днешният отговор нищо не казва - какви точно са правилата в момента, ще се променят ли, ще се отменят ли, както винаги се отговаря избирателно. Освен това неща, които засягат невъзможността на клиента да свърши нещо от първия път, затруднен от нови изисквания, ми се струва че е редно да се обявяват официално и предварително, а не клиентите да се разхождат по няколко пъти.

    Ето цитата:
    Customer Support казва: 16 април, 2009 в 15:21
    @ Николай Сербезов,
    Уважаеми клиенти,
    Бихме искали да Ви информираме още веднъж, че всички действия на служителите на ПИБ са продиктувани от загрижеността на Банката за сигурността на нашите клиенти. Допълнителните мерки за идентификация на клиентите ни, въведени след изрично искане от страна на органите на МВР, целят единствено избягването на евентуални измами с фалшиви документи за самоличност. В момента тече преразглеждане на това изискване, с цел оптимизирането работата и улесняването на всички клиенти на ПИБ.
    Благодарим Ви още веднъж за обратна връзка, която ни давате, разбирането и лоялността.
    Екип на ПИБ
    Какви действия? Какви са тези мерки? Отново половинчат отговор.
    Благодаря Ви за вниманието.
    Дано си остана Ваш дългогодишен клиент.

  8. Не знам защо, но в блога пак част от коментарите са изчезнали. В раделите "За онлайн банкирането", "Интернет банкиране" и "Виртуален банков клон", гледам някакви коментари със стари дати, а коментари с нови дати, които съм сигурен, че съм чел, както и мои постинг, не мога да открия. Защо се получава така?

  9. много добра банка.
    надявам се скоро да имате представителство и в поморие.

  10. Още веднъж за новите мерки. Хайде с личната карта и нейното копие иди доди, макар че като направите копие на фалшива лична карта какво от това като нея сравните с нищо и нея разпознаете че е фалшива. Но товас искането да се носят договорите е въпиюща неграмотност и немога да сиобесня що за сигурност дава това на клиента освен само да го тормози и мотае като нямате нужда от средства зада си оправите и лигвидноста губете още клиенти аз съм един от тези които май ще ви напуснат. Бъдете по умни и разумни. Осен всичко останало не стеинформирали и клиентите си с тези нови промени че трябва да се разхождаме по няколко пъти до офисите Ви а загубите които инкасираме кой ще ни ги възтанови.

Коментирай