AskFibank

Fibank 2993

Вярваме, че двустранната комуникация с нашите клиенти е най-важна, тъй като тя най-добре илюстрира дали постигаме своите цели. Една от тях е Вие да оставате удовлетворени от продуктите и услугите, които ползвате, от обслужване и от предоставената възможност открито да получавате допълнителна информация. Екипът на Fibank ползва редица канали, чрез които се допитваме до мнението Ви, изслушваме Ви, отговаряме на въпросите Ви, получаваме изключително важна конструктивна критика.

На тази страница можете да задавате своите въпроси, а ние се стараем да отговаряме бързо и точно.

Коментари

 1. Съгласна съм с повечето неща казани дотук:)Наистина като ПИБ няма такава банка,отиваш и всичко усмихнатите служители правят,само си седиш и хапваш бонбонки:)))Клиент съм отдавна на банката,но.......Тази седмица реших да си направя един тест за мен си:)Имам няколко кредитни карти от ПИБ,които си използвам най-рационално за плащане:на пост терминал,онлайн разплащания и ако в краен случай ми трябват пари в брой си тегля,без да се замислям,независимо от високите такси за теглене/особено на Diners Club/Та сега по въпроса за моя тест:))
  Поисках чрез Имейл да ми повишат лимитете по Динерс картите:по едната имам 2000 лева,по другата 3200 лева.За мое о4удване ми отказаха с изумителния текст,който е копиран:

  Уважаема госпожо Йосифова,

  Разглеждайки транзакциите по Вашите кредитни карти, установихме, че за 2008 г. по First Lady картата Ви най-голямата фактурирана сума е 849 лв, а по Дайнърс клуб -ПИБ картата - 1036 лв. и 216 евро. Съответно на този етап кредитните лимити от 1600 евро и 1000 евро не биха могли да бъдат преразгледани в посока увеличение.


  Е ,уважаеми Господа,гратисния период по тези карти е 60 дни,тоест аз винаги се старая да използвам отпуснатия кредит в рамките на тези два месеца,тоест правя си сметка,4е ако за един месец си похар4а лимита,за другия няма да имам свободни средства.Разбира се ,аз мога да си погася задълженията до 1-во 4исло на дадения месец и пак да разполагам с цялата сума.Но не се ли запитвате,че ако кредита беше на по голяма сума,аз ще разполагам с пове4е средства и ще имам пове4е движения по картите:)
  за по-големи суми.
  Аз си направих изводите за мен,като клиент на банката и то смея да кажа ,че съм абсолютно коректна по отношение на вноски,задължения и т.н.НЯМАМ НИТО ЕДИН ПРОПУСНАТ ПАДЕЖ ИЛИ едно ПРОСРОЧИЕ.

  С една дума,ако разполагах с по-голям лимит и месе4ните ми трансакций за плащания ще са по-големи.
  Но след като ми отказаха,при условие,4е съм много лоялен и съвестен клиент и то с такава абсурдна обосновка,запо4ва да ми става ясно доста неща за банката.Както и да е,това е мое лично мнение,разбира се,4астно мнение ,но се чуствам меко казано :ОБИДЕНА от отношението на ПИБ.

  За справка :имам кредитна карта пак от ПИБ с по-голям лимит и месе4ните ми плащания са винаги на ръба:)тоест използвам си цялата наличност по нея:)

  Но е видно,4е наистина има криза и то за съжаление в отношението към лоялния клиент.
  успехи на всички желая:)

 2. Хора стига сте хленчили като малки деца! Като говорите за разни такси вижте ги и на другите банки! И аз не съм доволен че се въвежда ниаква си такса от 30 стинки на месец за разплащателна сметка но колко взимат ДСК Булбанк и разни други мастодонти за подобни сметки откриване закривант????- защо не проверите? и каква лихва плащат върху тях???? Какви са а вижте и лихвите които получавате както и общо всички неща както и безплатното теглене от банкомати на ПИБА-само експрес банк го предлага в БГ но там лихвата е много по ниска! Свикнали сте всичко на аванта да получавате и за разни стотинки се хвашата а иначе ви дупят от толкова страни че е смешно!Вижте и другите банки колко взимат за разглеждане на кредити? Не може да се раздава на куцо и сакато и без това ако не може да си позволите 20 лева за разглежадне на кредит по добре въобще не теглете а и не би трябвало да ви дават:)))
  Живи и здрави

 3. здравейте!бих искала да задам един въпрос относно разплащателните сметки на физически лица,а именно:за откриването на разплащателна сметка на физ. лице банката не изисква минимално салдо,ако приемем,че новооткритата сметка не бъде захранена със сума дълго време,то салдото и ще бъде минусово.от къде банката ще взима месечната си такса?за пореден път се сблъсквам с"интересни" казуси във вашата работа.И ще помоля за още един отговор:кои са откритите сметки в ПИБ,на които не се допуска интернет банкиране?Благодаря ВИ предварително!

 4. Здравеите.Проучвам напоследък всички банки за условията по потр.кредити.Клиент съм на ПИБ от година.Не съм доволен от маркетинговите ви трикове с "новите" стари продукти.Визирам кредит "Приятел", който наскоро се появи. Уважаеми господа, това е същия стар поръчителски кредит, със старите параметри(30 000, максимум , до 10 000 без поръчител, лихва БЛП + НАДБАВКА, СРОК 84 МЕС.) , само таксите са се увеличили-20 лева за разглеждане на искането-ВЪЗМУТИТЕЛНО!.Съжелявам за което.Незнам какво става с ПИБ ,но усещам притеснение за спестванията си и стабилността на банката.ИМАМ ЛИ ОСНОВАНИЯ ДА СЕ СЪМНЯВАМ ЗА ТОВА?

 5. Здравейте ПИБ,

  Клиент съм на ПИБ от години както с личните, така и с фирмените си сметки, а от миналата година и акционер. Пиша Ви, за да изразя удовоствието, с което работя с всички служители от клон “Стефан Караджа”.

  През всичките години всеки един от специалистите, които са работили и сега работят там са били изключително мили, вежливи и услужливи. Те са причината постоянно да препоръчвам Моята Банка и този конкретен клон на наши клиенти и приятели.

  Искам да изразя благодарността си особено на Зорница Петкова, както и на целия екип от млади и красиви момичета с които работя от фронт офиса, от кредитния инспектор и касиерките.

  Само не мога да си обясна присъствието в този екип на Ивета Григорова, която разваля атмосферата с бавната си работа и с безкрайните си претенции към клиентите.

  Поздрави!

 6. @ Todor
  При обмяната на валута чрез заверяване/задължаване на сметка, клиентът не дължи такси и комисионни на банката. За да си купите евро курсът е 1.959 лева за 1 евро; за 1000+ евро 1.9575, за по големи суми надвишаващи 5000 евро се договаря индивидуален курс със служителя, който Ви обслужва.
  Поздрави,
  Екип на ПИБ

 7. Здравейте, имам следния въпрос:
  ако реша да си открия Златен депозит в евро, но парите ми са в лева, при какъв курс ще се прекалкулират и ще има ли допълнителни такси за обмяна и броене ?
  Благодаря предварително!

 8. Здравейте Петър,
  Изказваме благодарност за констатацията. Мението Ви е взето под внимание и работим усилено за разрешаване на Вашето искане, а вероятно и на други клиенти. При постигнат резултат ще Ви информираме чрез блога на ПИБ.
  Поздрави,
  Екип на ПИБ

 9. @ bizantiner Смятаме, че предлагания от нас потребителски кредит е с много добри и атрактивни условия. В сайта на "моите пари" може да разгледате всички предложения на банките в България и сам ще се убедите в това. Поздрави, Екип на ПИБ

 10. @bizantiner
  какво говориш? Видял ли си другите банки, точно днес проучвах въпроса, че ми трябва кредит.
  ето ми проучването:

  1. Райфайзен – ГПР /за лева/ - с поръчители - 14,87
  - без поръчители - 18,33

  2. Пощенска – ГПР /за лева/ - с поръчители - 17,00
  - без поръчители - 18,77

  /за евро/- с поръчители - 15,85
  - без поръчители - 17,65

  3. Булбанк – ГПР /за лева/- с поръчители - 17,11
  - без поръчители - 17,79


  4. ОББ – ГПР /за лева/-с поръчители-15.57
  -без поръчители-18.53


  5. ДСК – ГПР /за лева/- с доход - 18,23
  - без доход - 19,82  6. Пиреос – ГПР /за лева/- с поръчители - 15,73
  - без поръчители - 18,07

Коментирай