AskFibank

Fibank 3004

Вярваме, че двустранната комуникация с нашите клиенти е най-важна, тъй като тя най-добре илюстрира дали постигаме своите цели. Една от тях е Вие да оставате удовлетворени от продуктите и услугите, които ползвате, от обслужване и от предоставената възможност открито да получавате допълнителна информация. Екипът на Fibank ползва редица канали, чрез които се допитваме до мнението Ви, изслушваме Ви, отговаряме на въпросите Ви, получаваме изключително важна конструктивна критика.

На тази страница можете да задавате своите въпроси, а ние се стараем да отговаряме бързо и точно.

Коментари

 1. Минаващ,
  може би съм малко пораснала, за да вярвам в "правителството декларира, че гарантира" и т.н.
  Колкото до въпроса ми - не искам да чуя "банката няма да фалира", а защо интернет гъмжи от подобни изявления, а не открих нито един отговор. Може би е политика на банката, а може би както се изписа навсякъде, просто "лош PR".
  Предполагам не можеш да ми отговориш на този въпрос, затова остави служителите да обяснят "проблема", ако такъв има!

 2. Десислава,
  не знам какво искаш от екипа на банката! Правителството декларира, че гарантира сигурността на всички депозити до 100 000 лева или равностойността им в евро или в каквато искаш валута! Оттам нататък банката и да фалира, депозитът ти е покрит и сигурен. Не разбирам защо искаш от служителите на една банка да ти кажат "ние няма да фалираме"! Най-малкото никой няма да ти каже "ние ще фалираме" :) Сама си направи изводите!

 3. Десислава,
  не знам какво искаш от екипа на банката! Правителството декларира, че гарантира сигурността на всички депозити до 100 000 лева или равностоимостта им в евро или в каквато искаш валута! Оттам нататък банката и да фалира, депозитът ти е покрит и сигурен. Не разбирам защо искаш от служителите на една банка да ти кажат "ние няма да фалираме"! Най-малкото никой няма да ти каже "ние ще фалираме" :) Сама си направи изводите!

 4. Здравейте!
  В момента сменям банката, с която работих досега, поради тяхната некоректност и днес разглеждах нова варианти. Прочетох мненията на хората, които са писали по-горе и общо взето мисля, че намерих това, което търсех. Имам обаче все още някакви задръжки и те са свързани с всичко, което се изписа скоро за бъдещето на банката или по-скоро за липсата на такова. Това, което ме озадачи е, че банката Ви никъде не е отвърнала на притесненията на клиентите си, (дори ако те са неоснователни). Въпросът ми е защо? Имаме ли причина да вярваме в подобни "слухове" и непрестанни интернет изявления? Искам да знам, че ако все пак избера тази банка парите ми ще бъдат защитени. (По-конктерно се интересувам от едногодишния депозит, който предлагате с 8% год. лихва).
  Благодаря предварително!

 5. Здравейте,
  имам оплакване относно поддръжката на интернет страницата на ПИБ! Вече втори ден не ми се отваря почти нищо от нея! Нито банкомати, нито Клонова мрежа, нито Валутни курсове и други!
  Интернет връзката ми е наред и нямам проблеми с посещението и зареждането на други интернет страници!

 6. Здравейте г-н Колев, Всички депозити, които ПИБ понастоящем, предлага са гарантирани от ФГВБ, включително най-актуалните ни предложения "Сериозен депозит" и "Златен депозит" (както и "Коледен депозит", който предлагахме доскоро). Лихвите са публично обявени, така че това не ги изключва от ФГВБ. Индивидуално договорени лихвени условия (персонални промоции) се изключват от фонда за гарантиране. ФГВБ не гарантира при „предоставени привилегировани лихвени условия, които са в отклонение от обявените от банката условия, които тя е длъжна да прилага към своите вложители , то тогава целия влог (депозираната сума и лихвите по нея) няма да бъде защитен.” Във всички останали случаи, освен наличностите по всичките Ви банкови сметки в размер до 100 000 лв плюс дължимите лихви от ПИБ към момента са гарантирани. Относно мненията на обществото - това е основна цел на корпоративния ни блог. Обратната връзка от клиенти е най-ценнта информация, която ни спомага за по-добро обслужване. Уверяваме Ви, че всички мнения, особено негативните се взимат под внимание и взимаме нужните мерки в зависимост от случая. Очаквайте нова визия на блога ни с включени нови функционалности! Поздрави, Екип на ПИБ

 7. Здравейте
  Интересувам се предлаганите депозитни продукти с преференциална лихва за първия период /например Сериозен депозит и Коледен депозит/ гарантирани ли са от Фонда за гарнтиране на влоговете в банките в размер до 100 000 лв. или следва да се приема промоционалната лихва като "привилегировани лихвени условия" по смисъла на чл. 5, ал.1, т.1 от Закона за Гарантиране Влоговете в Банките и следователно тези депозити да влизат в хипотезите на изключение за гарантиране на влоговете.
  Предврително благодаря!

  P.S Банката, предлаганите услуги и Блогът са изклчючително добри, но считам че мнението за поведението на определени служители следва да се приемат по градивно и да се анализират. Считам че основна роля на блога е обратната връзка с клиентите и отрицателните коментари могат само да ви радват, защото ще знаете къде можете да подобрите организацията и да ствавате все по добри.

  Също така считам, че настоящия въпрос би бил интересен и на други потребители на депозитни продукти и е удачно да го включите в секция "често задавани въпроси"  С пожеланя за приятен ден

  Орлин Колев

 8. Здравейте,

  Напълно подкрепям изказването на госпожа Михайлова. За мен ПИБ е банката, която предлага най-адекватно обслужване, висок професионализъм от страна на служителите и (поне според мен) банкови продукти на едни от наи-добрите условия за клиентa. Виждам, че някои от изказванията в този блог започват да придобиват личностен характер...Извинете, но един банков блог е място за градивна критика, а не поле за лични изяви! Това просто е нелепо!

  Поздрави,
  Лина Вучкова

 9. Здравейте,
  без излишни словоизлияния и псевдо - професионализъм на база лични нападки ,ще напиша нещо като редовен клиент на Вашата банка. И то e; аз съм много доволна от клон НДК, конкретно от служителките от фронт офис.
  С уважение,
  М.Михайлова

 10. Здравейте,
  използвам услугите на ПИБ от доста време,както като корпоративен клиент,така и като физическо лице.През изминалата година ми се наложи да оспоря плащане от кредитна карта DINERS CLUB First Lady.Имам две карти на Дайнърс клуб-кообрандирана и First Lady.Изключително доволна съм и от двата продукта.Както и да е,направих оспорване на плащането,Банката изиска необходимите документи от търговеца и видно от тях подписа положен на разписката от ПОС терминала не беше мой.Първоначално от Банката ми казаха,че някой от моето семейство ми е използвал картата без моето знание и е направил тази покупка,така че вината е моя и не могат да ми възстановят сумата от около 159.97 лева.През цялото това време служителите на ПИБ бяха много учтиви и вежливи,всичко беше както трябва,само че аз трянваше да плащам за нещо,което не съм купувала.Разбира се не оставих нещата така и сле около месец ми изпратиха писмо,което цитирам дословно:

  "След допълнително внимателно проучване на оспорената от Вас транзакция за сумата от......... в магазин ..................Дайнърс Клуб България АД,затвърди станощището си,че притежаваната от Вас карта ..........................не е била обект на фалшифициране.
  С оглед на наличните по случая факти съществуват всички основания да се предполага,че близки до Вас лица,които са имали физически достъп до картата на посочената дата,са изпозвали същата за извършване на транзакцията.

  Независимо от горните изводи и като израз на желанието ни за запазване на добрите делови взаимоотношения с Вас,в качеството Ви на дългогодишем наш клиент,Дайнърс..........възстанови сумата по оспорената от Вас транзакция по партидата Ви"

  Уважаеми Дами и Господа,аз ви благодаря за което.
  Но искам да попитам,каква е моята защита срещу такава транзакция,ако не бях Ваш лоялен клиент????,та това е кредитна карта!!!!!Само моя подпис и нищо друго не потвърждава,4е аз и само аз извършвам това плащане.И кой член от моето семейство ще извърши плащане,когато това е First Lady,а дъщеря ми е на 16 години????Може би сина ми или мъжа ми ще използват тази карта,те имат 18 години.И къде се пада отговорността на търговеца за изискването на документ за самоли4ност и много моля не ми казвайте,4е е в случай ,когато търговеца има съмнение за самоли4ността на картодържателя.Това е кредитна карта и задължително се изисква документ за самоли4ност,още пове4е че въпросната карта е без ПИН код.

  Независмо от всичко ПИБ ,както и служителите и са номер 1 в България.
  Специални благодарности на екипа на ПИБ,клон Сити Център/невероятни са/,
  служителката от Картов отдел на ПИБ /Ирена Тодорова/много компетентна и вежлива/и не на последно място на служителите на ПИБ Дайнърс Клуб за добрия тон и запазените взаимоотношения.

  Ваш настоящ и бъдещ лоялен клиент:Иванка Йосифова

Коментирай